A magyar szolgálat alapítása és jelenlegi helyzete

Bolbás Viola, a Szeresd Nagyon Istent (SZNI) magyaroroszági szolgálatának alapítója 2009-ben bukkant rá az amerikai weboldalra és rendszeresen részt vett a tanulmányaikban. 2012-ben vette a bátorságot, hogy válaszoljon Angela Perritt (alapító-igazgató) felhívására, amiben fordítókat keresett. Év végére el is készült az első fordítás és a képek szerkesztése is.
2013 januárjában elindult az első online Biblia tanulmányozó csoportunk a Facebookon. Viola elsőre közeli ismerősöket, barátokat hívott meg a tanulmányba, akikről tudta, hogy szeretik és olvassák Isten Igéjét és így nagyon jó közösség alakult ki. A következő tanulmánytól kezdve mindenki elkezdte meghívni a barátait és ismerőseit és a szolgálatunk növekedésnek indult. Hatalmas ajándék volt látni, ahogy Isten küldött újabb és újabb nőket más-más ajándékokkal és hogy sokan nem csak tanulmányozni, hanem segíteni is elkezdtek.

2020 januárjában Gilicze Margit vált társvezetőből a magyaroroszági SZNI jelenlegi vezetőjévé. Mostanra már 200 körüli azon nők száma, akik egy-egy tanulmányunkba bekapcsolódnak, és átlagosan 40 azoké, akik állandóan velünk szolgálnak a Csillag Csapat tagjaiként.

Tanulmányaink csoportokban és egyénileg is végezhetőek. Folyamatosan növekszünk és igyekszünk tudatosan is új utakat és módszereket találni. Csoportos tanulmányokat Facebookon és WhatsApp-on indítunk. Facebook-on kisebb és nagyobb létszámú csoportok közül lehet választani heti 3 és 5 igét tanulmányozó lehetőségekkel. A WhatsApp mobil applikáció nem igényel Facebook vagy más közösségi oldalon lévő jelenlétet, így kiváló lehetőséget kínál az Ige tanulmányozására és a közösségre azok számára is, akik nincsenek fent Facebook-on és más közösségi oldalakon. 2021 januárjától email csoportot is indítunk, ami lehetőséget biztosít egyéni és akár közös tanulmányozásra is.

Tanulmányi anyagaink egyéni tanulmányozásra elérhetőek a weboldalunkon, hivatalos Facebook oldalunkon, Instagramon és a YouVersion applikáción.

Közösségünk építése szintén fontos célunk, ennek érdekében rendszeres találkozókat, konferenciákat szervezünk (kb. félévente) és két éve elkezdtünk teadélutánokat is szervezni (negyedévente), hogy minél többet tudjunk személyesen is találkozni. Egyelőre a koronavírus helyzet miatt ezek a találkozások szünetelnek, de amint lehetőség lesz rá, szeretnénk újraindítani.

2020-ban több közösségi csoportot indítottunk el, melyekhez minden jelenlegi és korábbi SZNI tag csatlakozhat. Jelenleg a következő közösségi csoportokhoz lehet csatlakozni: túra csoport, könyvklub, filmklub és kézműves klub. Terveink között szerepel további tanulmányozó és közösségi csoportok indítása és tanulmányaink még szélesebb körben való terjesztése is, hogy minél több hölgyet érjünk el Isten Igéjével és segítsük őket, hogy egész életükkel nagyon szeressék Istent.

Bemutatkozások

Bolbás Viola – A magyar szolgálat alapítója és a Love God Greatly nemzetközi szolgálatának vezetője

Viola Pécsett él két gyermekével. Angol és magyar nyelvet tanít külföldieknek online platformon, valamint a Szeresd Nagyon Istent missziós szervezet nemzetközi vezetője. Jelenlegi munkája keretében a nemzetközi szolgálatok munkáját és terjedését segíti. Viola kezdte el fordítani magyar nyelvre a szolgálat anyagait és 2013 januárjában elindította a magyar szolgálatot. 2020-ban átadta a vezetést korábbi helyettesének és ma tanácsadóként szolgál. Szeret olvasni, hangoskönyvet hallgatni, főzni, kirándulni, utazni. Szeretne valamikor eljutni Ausztráliába, Brazíliába és Egyiptomba. Szenvedélyes könyvgyűjtő, a Biblia mellett más könyvek olvasása is fontos része az életének. Legjobban a húgaival szeret egy kávé mellett beszélgetésbe mélyedni.

Gilicze Margit – Az SZNI vezetője

Margó férjével és két kislányával Londonban él és egy ingatlanirodában dolgozik adminisztrátorként. Szabadidejében igyekszik minél több időt családjával tölteni.  Szeretnek közösen kirándulni, s az új helyek felfedezése mellett szívesen visszatérnek kedvenc helyeikre is.  Érdekli a kalligráfia és a kreatív szépírás s ezeket szeretné elsajátítani, szeret varrni és örül, amikor valami egyedit készíthet családjának és szeretteinek. Kedvenc filmjei a Forrest Gump és a Good Will Hunting.

Hajasné Fazakas Krisztina – Az SZNI társvezetője és Dicsőítés vezető

Krisztina Kiskőrösön lakik férjével és ikerfiaival. Jelenleg otthon van a gyerekekkel, akik igazi csodaként érkeztek az életükbe. 2014 óta az SZNI tagja. Jelenleg a dicsőítő szolgálatot vezeti, egy közepes csoportban szolgáló és a magyar szolgálat társvezetője. Nagyon szeret utazni, kirándulni, kerékpározni. Nagyon élvezi, ha együtt lehet a családdal és a barátokkal. Szeretné látni ahogy gyermekei felnőnek, hitre jutnak és boldogan élnek.

Szabó Anna – A fordítások és a lektorálás koordinátora

Anna Kiskőrösön nevelkedett, de az utóbbi 8 évben Szegeden él. A helyi gyülekezetben vezeti az ifjúsági csoportot. Jelenleg egy fordítóirodában dolgozik projektmenedzserként, de a fordítás mellett a mentorálás és lelkigondozás a másik szenvedélye. Az SZNI-hez 2016-ban csatlakozott, fordít, lektorál és segít a megszervezni a fordítási feladatokat. Nagyon szeret olvasni, főzni és utazni, illetve ezek kombinációit. Kedvenc filmje A gyűrűk ura, ezt évente többször is megnézi. Kedvenc könyvei A Pál utcai fiúk, A nagy Gatsby. Álmaiban szerepel egy olyan otthon, amely nem csupán családjának, hanem mindenkinek otthona lehet, akinek szüksége van rá.

Kósáné Gerevich Adrienn –  Az Imacsapat összefogója

Adrienn Maglódon él férjével, két gyermekével, Grétával és Kristóffal. Iskolatitkárként dolgozott, jelenleg otthon neveli gyermekeit. Az SZNI tagja az első tanulmány óta, jelenleg az Imacsapat szolgálat vezetője. Nagyon szereti ezt a szolgálatot és nagyon hálás Istennek a csodálatos szolgálókért a csapatban. A nagy csoportban is vállal még feladatot, blogposztolást és a vasárnapi imanap koordinálását végzi. Nagyon szeret olvasni, kirándulni. Kedvenc szerzője Karen Kingsbury és Francine Rivers. Szeretne még sok csodálatos helyre eljutni élete során.

Pfaff Mária – Közösségi csoportok vezetője, az E-mail csoport vezetője és a Könyvklub inspirálója

Mária Érden él férjével és két gyermekével. Közgazdászként dolgozik egy multinál kontrolling területen. Az SZNI-hez a második Bibliatanulmánynál csatlakozott. Jelenleg az egyik csoport vezetője a FB csoportok közül, és fordítani is nagyon szeret – áhítatokat és blogbejegyzéseket fordít legszívesebben. Igazi könyvmoly, 5 éves kora óta szenvedélyesen szeret olvasni. Az olvasás mellett nagyon szeret kirándulni, kézimunkázni és kézműveskedni. Kedvenc itala a bodzaszörp. Nagyon szeret kelt tésztákat sütni. Szereti az igaz történeteken alapuló filmeket / könyveket. Szeretne több időt tölteni a természetben, többet utazni és gyönyörködni Isten teremtett világában.

Rontóné Nagy Jolika – Csoportvezető, a Közösségi napok koordinátora

Jolika Szlovákiában él egy kis faluban, Alsóláncon. Két felnőtt gyermeke van és két unokája. A helyi iskola és óvoda konyháját vezeti. Nagyon szeret kézimunkázni (kötni), valamint olvasni és kertészkedni. Nagyon szereti főzni és enni is a finom ételeket, sok kedvenc étele van. Kedvenc itala a kávé. Mély nyomot hagyott benne Lloyd C. Douglas “És köntösömre sorsot vetettek…” c. könyve. Nagyon szeretné összefogni a gyülekezetében a hölgyeket, bátorítani őket, hogy mindenki aktívan vegyen részt a gyülekezeti munkában. Jolika segített az SZNI szlovák szolgálatának újraindításában és mentorálásában is.

Gutheil Magdolna – Facebook-oldal kezelője, csoportvezető és a túracsoport adminja

Magdi Tamásiban él. Két felnőtt fia van, akik már elköltöztek a szülői házból. Titkárságvezető egy erdészeti és vadászati vállalatnál. Az SZNI-ben az első tanulmány óta részt vesz. Jelenleg közepes csoportvezetőként szolgál, mellette pedig a szolgálat publikus FB oldalának adminisztrátora, a napi áhítatokat és blogbejegyzéseket osztja meg a nyilvános FB oldalon és még a dicsőítő csapatban is részt vesz. Magdi nagyon szeret futni, túrázni, biciklizni, szeret a szabadban lenni. Szereti a könnyed, reform ételeket, kedvenc itala a víz, kedvenc könyve a Biblia. Szeretné még életében meglátni, hogy gyermekei is megismerik Jézus Krisztust! Szeretne még unokáival is sokat túrázni, sétálni a szabadban!

Vasadi Dubován Judith – Képszerkesztő koordinátor

Judith férjével New Yorkban él. Ügyvédsegédként dolgozik egy alternatív vitarendezési szervezetnél. Kb. 8 éve szolgál az SZNI-ben, a csodálatos képek szerkesztését köszönhetjük neki. Nagyon szeret kézimunkázni, kézműveskedni. Mostanában a kötés és a mozaikozás tölti ki szabadidejét. Kedvenc itala a kávé. Szeretne még sokat utazni, más országokba eljutni, azokat megismerni.

Gergely Csilla – Weboldal és blog

Csilla férjével és két gyermekével Nagyváradon él. Honlapszerkesztőként dolgozik. Az SZNI-hez az Eszter tanulmánynál csatlakozott, 2015 óta a szolgáló csoport állandó tagja. Csilla a férje segítségével létrehozta, szerkeszti és felügyeli a magyar szolgálat első weboldalát (www.szeresdnagyonistent.hu). Segít a blogbejegyzések szerkesztésében, képek szerkesztésében, valamint az egyik közepes csoportban szolgál. Szabadidejében társasjátékokat szerkeszt kisfia számára, amit azonnal ki is próbálnak! Szeretne jobban megtanulni varrni. Nagyon szereti az ízesített kávékat és a különleges gyümölcsteákat. Vágyai között szerepel az, hogy családjával szeretne valamilyen különleges helyre elutazni, ahol Isten teremtett világát megcsodálhatja.

Richter Dominika – Csoportvezető

Dominika férjével és kutyájukkal Stuttgart közelében él egy kisvárosban, Németországban. Csellista, kórusvezető és csellótanárként dolgozik. 2019-ben csatlakozott az SZNI szolgálathoz fordítóként. Nagyon szeret olvasni, sétálni a kutyával, és társasjátékozni a családdal.

Poharánszky Györgyi – Csoportvezető

Kecskeméten él férjével és kislányával. Egy kisebb cégnél dolgozik, adminisztratív, operatív feladatokat lát el. Az SZNI-hez 2016-ban csatlakozott egy adventi tanulmány során. Jelenleg az egyik FB csoportot vezeti. Nagyon szereti az Életrevalók c. filmet. Szeretné továbbra is megismerni Isten akaratát az életével kapcsolatban és eszerint élni az életét. Szíve vágya, hogy eszköz lehessen sokak életében a Jézushoz vezető úton.

Oláh Sára – WhatsApp csoport vezetője

Sári aneszt-intenzíves nővér, férjével és kislányával él. Nagyon szeret kirándulni, vezetni, énekelni (titkolt vágya, hogy újra elkezdjen csellózni végre egy saját hangszerrel), olvasni, szeretne kézműveskedni is újra. A dicsőítés nagyon felemeli A Szeresd Nagyon Istent-tanulmányhoz 2020. májusában csatlakozott, nagy örömnek és megtiszteltetésnek tartja, hogy itt szolgálhat. Az Úrhoz méltóan, az Úrra mutatva szeretné végezni szolgálatát.

Pataki Szilvia – Instagram oldal kezelője

Szilvia Pákozdon él férjével és 2 gyermekükkel. Online marketinggel foglalkozik, network üzletet épít. 2017-ben csatlakozott az SZNI-hez, ahol a dicsőítésben szolgál és az SZNI Instagram oldalát kezeli. Szabadidejét szívesen tölti kertészkedéssel, gyönyörködik a növényekben. Nagyon szeret enni, filmet nézni és olvasni. Egyszer szeretné kipróbálni a hőlégballonozást.