AZ IMÁK MÓDSZER

A Szeresd Nagyon Istent tanulmányozó csoportban az I.M.Á.K. módszert használjuk tanulmányozásunk során. Mielőtt elkezdjük, szeretnénk elmagyarázni mi is ez a módszer, és MIÉRT jó, ha ezt használod a csendességedben.

Miért használjam az I.M.Á.K. módszert?

Teljesen más dolog csupán csak elolvasni egy igeverset, mint kapcsolatba kerülni vele azáltal, hogy megtanulsz lelassulni és TÉNYLEG elolvasni, mert így hirtelen elkezdenek a szavak élettel megtelni és kiemelkedni a környezetből. Ha az I.M.Á.K. módszerrel kutatod az igeverseket, akkor képes leszel mélyebbre ásni az igében és többet „látni”, mint ha simán csak elolvasnád a verseket és aztán mennél utadra. Hadd bátorítsalak arra, hogy használd az I.M.Á.K. módszert a napi versek olvasásakor és látni fogod te magad is, hogy mennyivel többet kapsz így az igéből… el fogsz rajta ámulni.

Mit jelent az I.M.Á.K rövidítés?

I – Az I betű az Igevers rövidítése – egyszerűen csak lemásolod a verset a Bibliádból. El fogsz csodálkozni azon, hogy Isten mi mindent le fog leplezni számodra azáltal, hogy időt szánsz arra, hogy lelassulj és le is másold, amit olvastál.

M – Az M betű a Megfigyelés rövidítése – mit látsz a versekben, amiket olvasol? Ki a hallgatóság? Ismétlődnek a szavak? Melyik szavak ragadják meg a figyelmed?

Á – Az Á betű az Átültetés rövidítése – itt válik Isten Igéje személyessé. Mit mond ma nekem Isten? Hogyan alkalmazhatom a most olvasottakat a személyes életemre? Milyen változtatásokat kell létrehoznom? Van valamilyen lépés, amit meg kell tennem?

K – Végül a K betű a Köszönet/ Kérés szavak rövidítése, amit imában fogalmazunk meg. Imádkozd Istennek a szavait, amiket olvastál. Ha valamit megmutatott neked igéjéből, köszönd meg neki. Kérj bocsánatot, ha egy bűnre mutatott rá az életedben. Emlékezz, Ő nagyon szeret téged!

Az I.M.Á.K. módszer leírását a tanulmányi naplóban is megtalálod a 4-6. Oldalakon.

Az alábbiakban két kép segítségével mutatjuk be az I.M.Á.K. módszer használatát.