Blog

Félelem és aggodalom – Új tanulmányunk indul!

A Szeresd Nagyon Istent Online Női Bibliatanulmányozó Szolgálat szeretettel vár minden keresztény hölgyet hamarosan induló új tanulmányába!

Cím: Félelem és Aggodalom
Kezdés: 2018. Március 5.
Befejezés: 2018. Április 15.
Tanulmányi idő: 6 hét

Egy kis ízelítő tanulmányunk témájából:
Van, hogy az élet néha elviselhetetlennek tűnik? Küszködsz olykor álmatlan éjszakákkal? Van, hogy a „mi lesz, ha” gondolatok beférkőznek az elmédbe és ellopják békédet? Szeretnél megszabadulni a félelemtől és a szorongástól, ami elborítja az életed és nem engedi, hogy reményteljes jövőről álmodj? Ebben a hat hetes tanulmányban beleássuk magunkat Isten Igéjébe az Ószövetségtől az Újszövetségig, és felfedezzük mit mond Isten a félelemről és az aggódásról. Megtanuljuk majd, hogyan győzhetjük le Isten Igéjének erejével.

A Félelem és Aggodalom tanulmányunk csoportos és egyéni módon is végezhető.

Csoportos tanulmányozás: válaszd ki az alábbi csoportok közül a számodra leginkább megfelelőt és az adott csoport alatti linkre kattintva tudsz jelentkezni.

Nagycsoport – minimum 25 fő; heti 5 igevers tanulmányozása.
Jelentkezés: https://www.facebook.com/groups/148475632484399/
• Közepes csoport 3. – maximum 25 fő és heti 3 igevers tanulmányozása.
Jelentkezés: https://www.facebook.com/groups/179784925964142/

Egyéni tanulmányozás:
• Weboldalunkról
(https://www.szeresdnagyonistent.hu ) hamarosan letöltheted a tanulmányi naplót és az olvasási tervet, és napi bejegyzéseinket követheted weboldalunk blogján.
• A tanulmány kezdete után ezen a weboldalon és a hozzá tartozó applikáció segítségével mobileszközökön is követheted rövid napi áhítatainkat: https://www.bible.com/hu/reading-plans

Szeretettel várunk mindannyiótokat és reméljük, hogy minél többen velünk tartotok új tanulmányunkban is!

Tanulmányozó napló előrendelés

Félelelm és Aggodalom – Legyőzhető Isten Igazságával

Ha szeretnéd megkapni csodálatos nyomtatott naplónkat és megőrizni emlékbe a tanulmány végén, hogy később is visszatekinthess szellemi növekedésedre, rendelj egyet!

Vegyél egyet a barátnődnek is, osszátok meg a gondolataitokat egy kávé vagy tea mellett!

Ünnepi ajándéknak is tökéletes, hiszen a téma minden nő számára érdekes lehet, és tematikus tanulmányként az egész Bibliára kiterjedő verseket ölel fel. Kit ajándékozhatnál meg vele?

A napló ára előreláthatólag 2000 Ft lesz, ha a rendelés eléri a 40-et, akkor 1900 Ft. Ezen nincs számunkra haszon, ez a napló nyomdai ára és a járulékos költségek. Ehhez jön még a postaköltség, de Budapest különböző pontjain személyes átvétel is lehetséges.

Ha támogatni szeretnéd ezen felül tanulmányozó szolgálatunkat, privát üzenetben keress a számlaszámért!

Köszönjük!

Új tanulmány kezdődik! – Félelem és aggodalom

 

Drága lányok!

Örömmel osztom meg veletek hamarosan induló új tanulmányunk részleteit!

Címe: Félelem és Aggodalom
Kezdés: 2018. Március 5.
Befejezés: 2018. Április 15.
Tanulmányi idő: 6 hét

Függetlenül attól, hogy hol és milyen körülmények között élünk, milyen volt a gyermekkorunk, milyen helyzeteken megyünk keresztül most, mindannyian megtapasztaltuk már a félelem és aggódás valamilyen formáját. Úgy gondolom, hogy ez egyike azoknak a témáknak, amivel mindannyian azonosulni tudunk. Akár a jövődtől félsz, szeretteidért aggódsz, vagy más rettent meg, a következő tanulmány egy csodálatos lehetőség arra, hogy felismerjük félelmeinket, szembenézzünk velük és legyőzzük őket Isten Igéjének erejével.

Előreláthatólag hétfőn (február 19-én) nyitjuk az új tanulmányi csoportokat és onnantól lehet majd jelentkezni az új tanulmányba.

Addig is osszátok meg bátran az új tanulmány hírét minden kedves keresztény hölgy ismerősötökkel, családtagjaitokkal és hívjátok őket, hogy csatlakozzanak hozzánk.

Az SZNI csapata nevében szeretettel hívlak, hogy tarts velünk és nézzünk szembe együtt félelmeinkkel és aggodalmainkkal!

Hitelesen megélni a hitet

Aki segít neki, tudja meg, hogy a haláltól menti meg annak a bűnösnek a lelkét, és sok bűnre bocsánatot szerez.” – Jakab 5:20

A világ azt súgja, hogy ülhetünk egyszerre két lovon: az egyik a világ lova, a másik az Isten országa szerinti életé.

Jakab viszont az Út, az Igazság és az egyetlen valódi Élet felé terel minket.

A Jézussal való mindenre kiterjedő kapcsolat az, ami mindenestől átformál bennünket.

Az Ő teljessége révén válik a csalódottság és a hiábavalóság békességgé és értelmes céllá.

A Benne való remény a lelkünk mélyéig hatol, és erre a világ is kénytelen felfigyelni.

Egyetlen Úr számára teremtettünk, és Jakab arra szólít fel mindannyiunkat, hogy minden másra mondjunk nemet, és hátratekintés nélkül kövessük az Urat, egyedül csak Őt, és teljesen engedjük át magunkat Neki.

Remélem, hogy miközben ezt a könyvet együtt tanulmányozzuk, észrevesszük majd a hiányosságainkat, Krisztus bőséges kegyelme által motiválva megbánjuk őket, és késznek érezzük magunkat arra, hogy az Ő ereje által és az Ő dicsőségére istenfélő életet éljünk”. (Jen Thorn Jakab – Bevezetés a tanulmányba című írásából)

Amikor belemerülünk az evangélium igazságába, és erőtlenségünket felváltja Krisztus ereje, akkor mondhatjuk, hogy megvetettük a lábunkat a Mennyei Királyság földjén.

Az elmúlt 4 hét során Jakab a következőkre szólított fel minket:

  • Tartsunk ki: Amikor megpróbáltatások érnek. Amikor bölcsességre szorulunk. Amikor alázatosságot tanulunk. Amikor békességet vetünk. Amikor a pénz szeretete kísért.
  • Legyünk türelmesek: A szenvedésben. Szavainkkal. Amikor körülveszünk másokat és szeretettel fordulunk feléjük. Amikor Istentől várjuk a jövőnk alakulását.
  • Képviseljük az Atyát: Mutassuk meg a világnak a szeretetünkkel, a szavainkkal, a tetteinkkel, és a bizonyságtételünkkel, hogy milyen valódi a hitünk.
  • Imádkozzunk: Ha örülünk. Ha bajban vagyunk. Azért, mert az imának ereje van. Azért, mert hatásos.
  • Kövessük Istent teljes odaadással. Maradjunk Őbenne. Azután pedig igazsággal és szeretettel menjünk azok után, akik eltévelyegtek.

… és még ennél is sokkal többre.

Te, aki belefáradtál a megalkuvásba, hallod, hogy Téged szólít?

Gyere haza.

Ne várj egyetlen napot sem, hogy mindenre kiterjedő, hiteles életközösségbe lépjél Jézussal. Hitünk szerzője és beteljesítője megígérte, hogy kegyelmével és erejével fog bennünket kísérni. Higgyük el Jakabnak: sokkal jobb ez bárminél, amit a világ kínálni tudna.

 

Jézus lábánál:

Whitney

 

Beszélgessünk!: a fenti öt pont közül melyik jelenti a legnagyobb problémát számodra? Jakab melyik tanítása az, amit meg akarsz őrizni a szívedben? Hogyan imádkozhatunk érted most, amikor el akarsz indulni a hiteles hit megélése útján?

 

Fordította: Greizer Zsófia

Forrás: https://lovegodgreatly.com/authentic-faith/

Jakab – 4. hét / 5. nap

Jakab a végére ér erőteljes és motiváló levelének, melyet a szétszóratott és üldözött zsidó származású keresztényeknek írt. Levele végén arra bátorítja őket, hogy szenvedélyesen keressék meg azokat, akik eltévelyedtek a hittől. A hívőknek igenis elhívása, hogy imádkozzanak azokért, akik távolabb kerültek a hittől, és hogy alázatosan terelgessük vissza őket az Úrhoz.

Hol látod a Sátán hatásának nyomait miközben te (vagy valaki, akit szeretsz) szorgalmasan próbálod az Urat követni és engedelmeskedni Neki? Hol veszed észre Isten védelmét és örömét a kihívások közepette? Miközben kitartóan keressük Istent, bátran kérhetjük Őt, hogy állítsa helyre az eltévedt hívőt, és adjon neki az Ő bölcsességéből és önzetlen szeretetéből, az Ő erejéből, hogy fékezhesse a nyelvét, és megnövekedett hitet, hogy türelmesen bízzon Benne a szenvedések során.

 

Mennyei Atyám, köszönöm Neked a Te kegyelmedet, irgalmadat, és igazságosságodat Jézus Krisztus kereszten való áldozata miatt. Segíts, hogy engedelmeskedjek a Te Igédnek! Védj meg az elkeseredéstől és a kétségtől, amikor nehézségekkel nézek szembe. Emlékeztess arra a kiváltságra és hatalomra, amit az ima jelent! Uram, kérlek, segíts, hogy a gondolataim, a szavaim, a hozzáállásom és a viselkedésem a gyakorlatban tükrözze a Te szereteted ebben a sötét és összetört világban! Jézus nevében kérlek, Ámen.

(YouVersion)

Fordította: Szabó Anna

Jakab – 4. hét / 4. nap

Jakab arra bátorítja a Krisztusban hívőket, hogy minden körülmények között imádkozzanak: leírja az ima erejét, amely képes gyógyítani, bátorítani és felemelni a hívőt. Az őszinte ima során a hívő szavai, tettei, és motivációi teljes mértékben egységet alkotnak, és tökéletesen alá vannak vetve Istennek.

Mennyire fontos az életedben az imádság? Mire hív Isten, hogy kiért és kivel imádkozz? Jézus az öröm ígéretével kecsegtet minket, bármit is kérünk az Ő nevében. Mi az, amiért imádkozol miközben Istent szolgálod és Jézusért élsz?

 

Mennyei Atyám, micsoda elképesztő és csodálatos kiváltság az, hogy bátran jöhetünk a Te kegyelmi trónusodhoz! Uram, kérlek, segíts az imát kitartóan fontossá tenni az életemben. Kérlek, növeld az étvágyam és a szomjam, hogy egy még közelebbi kapcsolatra vágyjak Veled! Emlékeztess, hogy az ima legyen az első reakcióm akár jó, akár rossz dolgok történnek velem. Jézus nevében kérlek, Ámen.

(YouVersion)

Fordította: Szabó Anna

 

Amikor a kegyelem hajt

„Erősítsétek meg a szíveteket, mert az Úr hamarosan visszajön!” – Jakab 5:8

Ahogy életünk különböző szakaszaiban vagyunk, olyan könnyű arra vágyni, hogy előreszaladhassunk. Egy izgalmas interjú talán egy jobb munkát eredményezhet, amivel remélhetőleg új kocsi is jár majd, a kocsi pedig épp kapóra jön ahhoz az úthoz, amelyre el szeretnél menni. Valószínűleg már el is tervezted, hogy milyen helyeket látogattok végig az utazás során – még jóval azelőtt, hogy az interjú egyáltalán lefolyt volna. De az a verseny, amelyet az Úrral futunk nem arról szól, hogy mi mit akarunk csinálni; sokkal inkább arról, hogy kikké akarunk válni. Isten nem szeretné, ha megelőznénk saját magunkat, és arra szólít fel minket, hogy ne előzzük meg Őt.

„Testvéreim, az Úr vissza fog jönni, de addig várjatok türelmesen! Gondoljatok a földművesre, aki türelmesen várja, hogy szántóföldje gazdag termést hozzon! Várja, amíg az őszi és a tavaszi eső megöntözi a földjét. Ti is várjatok türelemmel! Erősítsétek meg a szíveteket, mert az Úr hamarosan visszajön!” – Jakab 5:7-8

Az idősebbik lányom kilenc éves, és a férjemtől örökölte elkeseredett vágyát, hogy sose késsen. (A férjemet egy katona nevelte, míg engem nem.) Mivel messze lakunk az iskolától, ezért tudjuk, hogy minden egyes nap kb. 30 percet kell a kocsiban töltenie mielőtt odaérkezne. A forgalom azonban kiszámíthatatlan, csakúgy, mint a kisebbik lányom reggeli rutinja, ez pedig meglehetősen felidegesíti az idősebbet. A szóban forgó reggelen nem volt túl nagy forgalom, és időben voltunk, habár ez nem bizonyult elegendőnek az én néha túlságosan aggályoskodó, azonban az idő nagyrészében felelősségteljes kilencévesem számára.

-Anyu, el fogunk késni.

-Nem drágám, nem fogunk. Próbálj meg lazítani! Imádkozz, hogy ne legyél ideges!

-Bárcsak előre gondolkodtam volna, és tegnap az iskolában az összes órát tíz perccel korábbra állítottam volna! Akkor nem az utolsó pillanatban érnénk be!

Vajon mi hányszor csináljuk ugyanezt Istennel? Megpróbálunk felnyúlni a trónja fölé, hogy megigazítsuk az Ő szent órájának mutatóit és megbecstelenítsük az Ő szent időzítését ahelyett, hogy bíznánk Benne. Akár jó, akár rossz pillanatokat élünk meg, hajlamosak vagyunk előreszaladni. Ó, pedig Ő arra kér minket, hogy lassítsunk le, és inkább adjuk át magunkat Neki. Minket az Őhozzá vezető úton nem a tatár hajt, hanem a kegyelem.  

  • Amikor fáradtak vagyunk és szem elől tévesztjük a célt, akkor tudjuk, hogy Istennek van ereje arra, hogy az egész világnak megbocsássa a bűneit az Ő egyszülött Fia által. Ismerni a mi Mindenható Atyánkat emberfeletti erővel lát el minket.
  • Amikor fáj és fel akarjuk adni, akkor tudjuk, hogy Isten nem engedi meg a fájdalmat, hacsak az nem vezet szabadsághoz. A tudat, hogy az Ő megváltó terve már be van fejezve, olyan békét ad nekünk, amely minden értelmet meghalad.
  • Amikor valaki elbotlik mellettünk, akkor visszaemlékszünk arra, hogy Isten irgalma a mi hibáinkat is elfedezte. Az Ő határtalan szeretetének ismerete arra ösztönöz bennünket, hogy mi is segítsünk másoknak a saját versenypályájukon ahelyett, hogy hátrahagynánk őket.

Isten egy olyan versenyre hív minket, amelyben a kegyelem hajt bennünket. Velünk kezdődik – mindannyiunkkal – és Ővele végződik. Ha mi, keresztények, türelmesek, alázatosak, őszinték és engedelmesek vagyunk, akkor az út során lassan olyanná válunk, mint Ő. A végén pedig azért emeljük majd fel a szívünket és a kezeinket, hogy Őt és az Ő dicsőségét ünnepeljük, nem pedig magunkat.

 

Az Ő dicsőségére,

Amanda

 

Amanda odavan mindenért, ami Texasszal vagy Jézussal kapcsolatos. Amellett, hogy két csodálatos lányát neveli, és mindent megtesz, hogy a lehető legjobban szeresse és tisztelje tűzoltó férjét, próbál minél több időt olvasással és írással tölteni. Pontosan tudja, hogy milyen üres volt az élete Isten nélkül, és örökké hálás azokért az emberekért, akik Istenhez vezették.

Amanda azon kevés emberek közé tartozik, akik egyszere nyitottak és zárkózottak. Még tanulnia kell, hogy hogyan tudja Isten páncélját a szíve felett viselni. Az a vágya, hogy a világon minden nő tudja meg, hogy Isten mennyire szereti őket; így azok visszatérhetnek ahhoz és megmaradhatnak abban az identitásban, amelyet Ő tervezett a számukra.

 

Fordította: Szabó Anna

Forrás: https://lovegodgreatly.com/run-grace-race/

Jakab – 4. hét / 3. nap

Mivel az istentelenek ítélete meg van ígérve, ezért Jakab arra bátorítja a hívőket, hogy legyenek türelmesek addig, amíg el nem jön. Jézus a szenvedés legjobb példája előttünk. Az Ő válasza a hamis vádakra és a halálos fenyegetésekre az volt, hogy türelmes maradt és Isten neki szánt akaratára összpontosított. Jézus nem védte meg magát az ellenségeivel szemben, hanem engedte az Ő Mennyei Atyjának, hogy Ő siessen a segítségére. Jézus odaszánta magát a szenvedésre azért, hogy beteljesítse Isten tervét és bemutassa az Ő végtelen szeretetét.

Amikor igazságtalanul szenvedsz, akkor Jézus szenvedésének melyik részét követheted és alkalmazhatod a saját életedben? Isten képes arra, hogy az emberek igazságtalanságát a saját dicsőségére és a mi javunkra fordítsa. A szenvedések közepette szentebbek leszünk, és hasonlóbbak Jézushoz. Amikor olyan körülmények között találod magad, amelyek aggodalomra adnak okot, akkor hozz döntést, és higgy abban, hogy ahogyan Jézus a saját sorsát is irányította, úgy a tiédet is kézben tartja.

 

Mennyei Atyám, Te vagy az én kegyelmes és irgalmas Istenem, aki képes kézben tartani és irányítani az élet legbonyolultabb problémáit is. Uram, kérlek, segíts, hogy türelmesen viseljem el a nehézségeket. Segíts, hogy ne befolyásoljon az, hogy hogyan érzem magam, vagy hogy milyennek tűnnek a körülmények. Emlékeztess a Te el nem múló szeretetedre akkor, amikor kísért a kétség a Te jóságodban. Jézus nevében kérlek, Ámen.

(YouVersion)

Fordította: Szabó Anna

Jakab – 4. hét / 2. nap

Jakab az olyan istentelen, megváltás nélküli gazdag emberek sorsától int óvva bennünket, akik a javak felhalmozásával, a bérek visszatartásával, és bántalmazással nyomják el a szegényeket. Jakab nem a vagyont ítéli el, hanem ezeknek a gazdagoknak az istentelen és gyalázatos viselkedését. Ez azonban figyelmeztetés mind az istenfélő, mind pedig az istentelen emberek számára, hogy maradjunk távol az anyagiasságtól és a kapzsiságtól. Azonban arra is felhívja a figyelmet, hogy Isten ítélete elsöprő, elkerülhetetlen, és el fog jönni.

Milyen fájdalmas nehézségek közepette kételkedsz abban, hogy Istené a bosszúállás és a megtorlás a szenvedéseidért? Isten mindig állhatatos és hűséges, amikor arra kerül a sor, hogy megvédje és megbosszulja azokat, akik hozzá tartoznak. A hívőknek muszáj bízniuk abban, hogy Isten ki fogja árasztani az Ő haragját és igazságát a megfelelő időben és a megfelelő módon.

 

Mennyei Atyám, Te vagy az én igazságos bírám. Uram, kérlek, szüntesd meg bennem a vágyat, hogy megbosszuljam magam. Uram, segíts bízni abban, hogy Te mindig azt teszed, ami jó és igaz. Erősíts meg, hogy imádkozzak az ellenségeimért és jót tegyek velük. Segíts, hogy bízzak Benned, Uram, és abban, hogy a Te igazságod és a jogos büntetés biztosan el fog jönni a Te időzítésed szerint. Jézus nevében kérlek, Ámen.

(YouVersion)

Fordította: Szabó Anna 

Jakab – 4. hét / 1. nap

Jakab arra neveli a hívőket, hogy alázattal beszéljenek a jövőbeli terveikről és álmaikról. Gonosz dicsekvésnek tartja azt, amikor elhisszük, hogy van elég hatalmunk és tekintélyünk arra, hogy befolyással bírjunk a saját életünkre és sorsunkra. Isten Önmagáért teremtett minket. A hívőket Jézus drága vére váltotta meg, így hát okkal formál jogot az életünkre.

Mi a Te válaszod Jézus igényére az életed felett? Isten nem azért küldte el a Fiát, hogy az életünk tökéletes legyen, hogy megszabadítson minket minden szenvedéstől és fájdalomtól, vagy hogy megadjon mindent, amire vágyunk. Az életünk Istenről szól. Isten munkáját Isten emberei végzik az Ő módján és az Ő akarata szerint. Mikor érzel kísértést arra, hogy meggyőzd, megkerüld, vagy manipuláld Istent, hogy egy könnyű, kényelmes, és stresszmentes életet adjon?

 

Mennyei Atyám, segíts elengedni a vágyat, hogy irányítsam az életem. Segíts emlékezni arra, hogy az életem többé már nem az enyém, hanem a Tiéd. Uram, kérlek, erősíts meg abban, hogy alázatosan keressem a Te akaratodat és a Te iránymutatásodat mielőtt bármit elterveznék, vagy bármibe belekezdenék. Jézus nevében kérlek, Ámen. 

(YouVersion)

Fordította: Szabó Anna