Blog

Boldogok a lelki szegények

Kétségbeesetten jövünk Hozzád

„A Hegyi beszéd mennydörgő hangon, vitathatatlanul bizonyítja, hogy Isten előtt mindannyian ugyanazon a szinten vagyunk: gyilkosok, indulatosak, házasságtörők, tolvajok és zsugoriak. Mindannyian kétségbe vagyunk esve, és valójában ez az egyetlen megfelelő álláspont olyan emberként, aki szeretné megismerni Istent. Kiestünk az abszolút tökéletes helyről, nem tudunk hova zuhanni, csak a tökéletes kegyelem biztonságos hálójába.”  – Philip Yancey

Múlt hónapban 3 tinédzser fiam bemerítkezett.

A januári Texasba költözésünk óta Isten munkálkodik a családunkban, ami válasz volt speciális imáinkra ebben az időszakban: „Istenem, ismertesd meg velünk Magad mélyebben.”

Tudtuk, hogy ez egy sebezhető ima. Miért? Mert „mélyebbre menni” Istenben – egyre jobban és jobban megismerni, hogy ki Ő valójában, és naponta alázattal és megadással válaszolni erre – nos egyre inkább tudatosult bennünk az Ő nagysága. És az Ő nagysága sokkal inkább felfedi, hogy kik vagyunk mi, emlékeztetve minket arra, mennyire kétségbeesetten szükségünk van Rá.

Ez egy megalázó hely.

Ez egy átformáló hely.

Ez egy olyan hely, ahol a töröttből gyönyörű lesz.

Ahogy énekeltük a gyönyörű éneket a gyülekezeti teremben a családok és barátok nagy csoportja jött egymás elé állva – elnézést kérve -, hogy tanúi lehessenek, amikor az alázatos férfiak, nők és gyermekek mindannyian mindenüket odaadva alámerülnek. Engedelmes és látványos kifejezését annak, hogy „életre emelkednek” a vízből Krisztusban, megvallva a világ számára az átalakulást, ami már elkezdődött belül, hitben.

Erős férfiak jönnek, akik már semmit nem akarnak bizonyítani.

Bátor nők jönnek a szégyen éveiből kiemelve.

Fiatal gyerekek jönnek friss, egyszerű hittel.

Folytak a könnyeim, amikor láttam a szegényeket és a szükségben lévőket, ahogy kétségbeesve jöttek Jézushoz…

A szegények és erőtlenek mind
Az elveszettek és a magányosak
A tolvajok mind jönnek és megvallják
Beismerik, hogy szent vagy  

Hangosan éneklik
Hallelujah
Kiáltják

Hallelujah
És minden szív, amelyik elégedett
És mind, aki méltatlannak tartja magát
Mind, akik tele vannak fájdalommal, és már semmijük sincs
Mindannyian megtudják, hogy szent vagy
Kiáltsd
Menj és kiálts ezt a hegyekről
Menj és mondd el a tömegeknek
Hogy Ő az Isten

(Minden Fiú és Leány)

Jövünk elkeseredve, mégis óriási reménységünk lehet. Jövünk összetörve, de egy hatalmas kegyelem óceánjában landolunk. A most és a még nem feszültségében élünk, de Krisztusban miénk a Menny Királysága.

„Amikor Jézus látta, hogy milyen sokan gyűltek össze, fölment a domb oldalára. Mikor leült, a tanítványai köré gyűltek. Ő pedig így kezdte őket tanítani: „Milyen boldogok és áldottak, akik felismerik, hogy szükségük van Istenre, mert övék Isten Királysága!“ (Máté 5:1:3)

A tanítványok köré gyűltek. Jézus, mi is jövünk Hozzád. Ó, Istenem, még a legjobb napunkon se, soha, soha ne múljon el az, hogy kétségbeesetten kapaszkodunk Beléd…

Az Ő lábainál,

Fordította: Pfaff Mária

Forrás: https://lovegodgreatly.com/blessed-are-the-poor-in-spirit/

Új Bibliatanulmány indul: Boldogmondások

A Szeresd Nagyon Istent Online női Bibliatanulmányozó szolgálat szeretettel vár minden keresztény hölgyet a hamarosan induló új tanulmányába, melynek címe:

BOLDOGMONDÁSOK

Kezdés: 2020. január 20. (hétfő)
Befejezés: 2020. március 1. (vasárnap)
Tanulmányi idő: 6 hét

“A boldogság szó kitörő öröm vagy kegyelem állapotát írja le. A Boldogmondások, amiket a Máté 5-ben találunk, Jézus kijelentéseinek gyűjteménye, amelyek rámutatnak arra, hogyan élhetünk “áldott” vagy “örömteli” életet itt e földön és azután is. Jézus ezeket a bölcsességeket a Hegyi beszéd keretein belül osztotta meg. Könnyű átsiklani ezek felett az ismerős igeversek felett, de azt reméljük, hogy a tanulmány újra felkelti majd érdeklődésedet és még többre fogod értékelni ezeket az igazságokat.
A Boldogmondások nem egy “tanács-csokor”. Ezek a szavak életet jelentenek minden hívő ember számára, minden időben, minden helyen. Jézus számos leckét tanított a Boldogmondásokon keresztül, ezek egyike, hogy Isten királysága nem úgy működik, mint a világunk.
(Idézet a Boldogmondások a tanulmányi naplónkból)

Új tanulmányunk csoportos és egyéni módon is végezhető.
A csoportos tanulmányozáshoz válaszd ki az alábbiak közül a számodra leginkább megfelelőt és az adott csoport alatti linkre kattintva jelentkezz.

– Nagycsoport – minimum 25 fő; heti 5 igevers tanulmányozása (Mária)
Jelentkezés: https://www.facebook.com/groups/466448560711699/

– Kiscsoport – maximum 15 fő, heti 2 igevers tanulmányozása (Györgyi)
Jelentkezés: https://www.facebook.com/groups/876324672824483/

– Közepes csoport 1. – maximum 25 fő, heti 3 igevers tanulmányozása (Ibolya) Jelentkezés: https://www.facebook.com/groups/464034670949285/?hc_location=ufi

– Közepes csoport 2. – maximum 25 fő, heti 3 igevers tanulmányozása (Joli)
Jelentkezés: https://www.facebook.com/groups/394813267984424/

– Közepes csoport 3. – maximum 25 fő, heti 3 igevers tanulmányozása (Margit)
Jelentkezés: https://www.facebook.com/groups/545633912950710/

Egyéni tanulmányozás:
• Weboldalunkról (www.szeresdnagyonistent.hu ) letöltheted a tanulmányozó naplót, a napi bejegyzéseinket pedig követheted weboldalunk blogján, vagy feliratkozhatsz hírlevelünkre is.
• A tanulmány kezdete után applikációnk segítségével mobiltelefonodon is követheted rövid napi áhítatainkat: https://www.bible.com/hu/reading-plans

Szeretettel várunk!

Boldogmondások – Bevezetés a tanulmányba

Isten hozott a 6 hetes Boldogmondások tanulmányban!

A boldogság szó kitörő öröm vagy kegyelem állapotát írja le. A Boldogmondások, amiket a Máté 5-ben találunk, Jézus kijelentéseinek gyűjteménye, amelyek rámutatnak arra, hogyan élhetünk „áldott” vagy „örömteli” életet itt e földön és azután is. Jézus ezeket a bölcsességeket a Hegyi beszéd keretein belül osztotta meg. Könnyű átsiklani ezek felett az ismerős Igeversek felett, de azt reméljük, hogy a tanulmány újra felkelti majd érdeklődésedet és még többre fogod értékelni ezeket az igazságokat.

A Boldogmondások nem egy “tanács-csokor”. Ezek a szavak életet jelentenek minden hívő ember számára, minden időben, minden helyen. Thomas Watson a Boldogmondásokat „Megváltónk prédikációjának szent paradoxon”-jaként említi. Első pillantásra nehéz meglátni, hogy ezek a paradoxonok hogyan állnak össze egésszé. Hogyan tesz a szegénység gazdaggá? Miképp kapcsolódik a gyász az örömhöz? Hogyan származik öröm az üldözés kínjából és szenvedéséből?

Jézus számos leckét tanított a Boldogmondásokon keresztül, ezek egyike, hogy Isten Királysága nem úgy működik, mint a világunk. A világ azt hirdeti, „áldottak a hatalmasok és a hangosak”, de Jézus azt mondja, „áldottak a szelídek és alázatosak.”

Az emberek világszerte keresik az áldást és az örömöt, és eközben nem veszik észre, hogy itt minden múlandó. „A világi élvezetek olyanok, mint az ételek, amelyek frissnek tűnnek – majd gyorsan megfonnyadnak és elrohadnak. „Ez a mostani világ azonban elmúlik” (1 János 2:17). (Watson)

A földön semmi sem töltheti be a szívünk mélyén tátongó ürességet. Mi mégis számtalan helyen próbáljuk felkutatni és meglelni a boldogságot. Salamon, akinek mindene megvolt, egy egyszerű következtetésre jutott: „mind hiábavalóság, időpocsékolás és hasztalan erőlködés” (Prédikátor 2:11)

„A boldogság túl nemes és érzékeny ahhoz, hogy a világ talajában megteremjen.” 


Thomas Watson

Annyira hozzászoktunk a világ szabályai és értékei szerinti élethez, hogy a Boldogmondások szinte lehetetlennek tűnnek. Az igaz hithez és Jézus Máté 5-ben elhangzott tanításának megfelelő élethez szükséges, hogy higgyünk és bízzunk abban, hogy Isten nemcsak hogy tudja, miről beszél, hanem azt is tudja, mi a legjobb.

Sokszor szükségünk van arra, hogy mi is így imádkozzunk: „Igen, hiszek! De segíts, hogy ne maradjon bennem semmi kételkedés!” (Márk 9:24).

Íme, néhány kérdés, amire adj választ a tanulmány során:

Mit tanítanak ezek a versek Istenről?
Mit fednek fel ezek az Igék önmagammal kapcsolatban?
Miként formálta a gondolataimat a világ?
Mit kell megbánnom?
Milyen területeken kell változtatnom a gondolkodásmódomon?
Jézus tanításának a fényében mi az, amit meg kell tennem?
Milyen területeken keresem az örömöt a világban és mi az, amit Jézus országából elszalasztok emiatt?

Boldogmondások – Könyvrendelési lehetőség

Drága hölgyek!

Lehetőség van tanulmányi naplóinkat kibővített és nyomtatott formában is megvásárolni.

Kérjük, hogy a rendeléseteket adjátok le időben, hogy a tanulmány elejére megkapjátok a naplót.

Ára: 1800 ft, postaköltség 400 ft, személyesen átvehető Budapesten (cím megtalálható a kérdőívben).

Aki szeretne könyvet kérni, legyen szíves megadni az adatait és a kézbesítés módját a kérdőívben, amit itt találtok ebben a bejegyzésben.

A tanulmányi napló természetesen ebben a tanulmányban is elérhető online letölthető formátumban – teljesen ingyenesen – a weboldalunkon. A fenti felhívás a tanulmányi napló könyv változatára vonatkozik.

Szeretettel várjuk rendeléseiteket!

https://www.survio.com/survey/d/U9Q5H8O8R3N4C5J4Y

A megelégedettséghez vezető út

Isten akaratából ez a mi drága barátunk, Edurne Mencia utolsóként megírt blogja. Edurne váratlanul meghalt ez év augusztus 1-én. Miközben örülünk annak, hogy ő már megérkezett mennyei otthonába Jézushoz, barátaiként ebben a hónapban a mi drága barátunk elvesztését gyászoltuk. Edurne 3 kisgyermeket hagyott itt, egy szerető férjet és számtalan barátot világszerte. Nagyon ideillőnek érzem azt, hogy egy olyan tanulmányt, ahol a szavaink fontosságára koncentrálunk, Edurne utolsó leírt szavaival fejezzünk be.

Azért imádkozom, hogy Edurne szavai emlékeztessenek minket kimondott, leírt és magunk után hagyott szavainkra – mindegyiknek jelentősége van!

Angela

_____________________________________________________

Köszönöm.

Ez egy egyszerű szó. Sok embernek azonban nagyon nehéz kimondani.

Amikor megköszönünk valamit, elismerjük azt a pillanatot, amikor szükségünk volt valakire. Lehet, hogy kis dologra volt szükségünk, például egy kiskanálra a fagyihoz, vagy nagyobb dologra, egy ölelésre a váróteremben, mielőtt bemegyünk az orvoshoz, hogy elmondja, mi van velünk.

Nem szeretjük, amikor szükségünk van másokra. Inkább élnénk függetlenül, modern, erővel bíró nőként. Mégis, Isten arra hív el újra meg újra, hogy közösségben éljünk, hogy tudjuk azt, hogy mi van másokkal, és engedjük, hogy mások is betekintést nyerjenek a mi életünkbe.

A köszönömöt akkor is nehéz kimondani, amikor nem örülünk annak, amit kapunk.

Emlékeztek azokra a csúnya kardigánokra, amiket a nagynénitől kaptatok minden áldott karácsonykor? Nagy várakozással kibontottátok a csomagolást és a mosolyotok az arcotokra fagyott, amikor megláttátok a szvettert. Aztán kierőltettetek egy köszönömöt a fogaitok között.

Ugyanezt csináljuk Istennel.

Amikor megválaszolja az imánkat pont úgy, és akkor, amikor elvárjuk tőle, amikor minden várakozásunkat felülmúlva gondoskodik rólunk, amikor meggyógyít, vagy amikor beavatkozik egy reménytelen helyzetbe, a szánk megtelik hálával és dicsérettel.

De mi van azokkal a dolgokkal, amikért évek óta imádkozunk? Azokkal a válaszokkal, amelyeket még nem adott meg neked? Azokkal a tervekkel, amelyek drámai módon megváltoztatták az életedet? Akkor is hálát mond a szánk, amikor összeomlik a világ? Áldjuk az Urat és örvendezünk Vele?

Amíg meg nem értjük, hogy a hála nem a különböző dolgokra és eseményekre való reagálás, hanem sokkal inkább szívünkbe csöpögtetett magabiztosság azokért a dolgokért, amit Isten már elvégzett értünk, amíg ezt meg nem értjük, addig hálátlan és elégedetlen életre vagyunk ítélve.

Mindennap áldalak,
    dicsérem neved örökké!
Nagy az Örökkévaló és méltó, hogy dicsérjük,
    nagysága felmérhetetlen, végtelen!
Nemzedék nemzedéknek hirdeti tetteid,
    hatalmas tetteid dicsérik mindannyian!
Zsoltárok 145:2-4

Ha a Mindenható gyermekei vagyunk, ilyennek kell lennie a szívünk hozzáállásának:

 • Áldalak, Uram
 • Dicsérem neved örökké és örökké, Uram
 • Nagy vagy, Uram
 • Köszönöm, Uram

Körülményeinktől és életeseményeinktől függetlenül, szánknak tele kell lennie dicsérettel és hálával. Ez azt jelenti, hogy nem panaszkodhatunk, nem tarthatunk szünetet, nem lehetünk szomorúak? Egyáltalán nem jelenti ezt, barátaim. Sok hálás pillanatom így néz ki:

 • Istenem, nem értem, miért csinálod ezt. De bízok benne, hogy van rá okod. Köszönöm, hogy terved van mindezzel.
 • Ó, Uram, még nem válaszoltál az imámra. Kérlek, segíts, hogy áldhassam Neved. Adj erőt, hogy dicsérjelek téged a viharban.
 • Atyám, nem bírom tovább. Köszönöm, hogy velem vagy.

Kereszténynek lenni nem azt jelenti, hogy robotokká válunk. Sírunk, panaszkodunk, reménytelennek érezzük a helyzetünket. Amikor a dolgok nem úgy történnek, ahogy szeretnénk, vagy amikor szomorúság kopogtat az ajtónkon és a magány a kísérőnk, a hála és a dicséret eltűnik a szánkból.

De nagyon remélem, hogy ez után a négyhetes tanulmány után, amikor versről versre megvizsgáltuk, mint mond a Biblia a nyelvről, és arról, hogy milyen módon hív Isten minket arra, hogy a szánkkal szolgáljunk, bízom benne, hogy megéljük azt, amit tanultunk.

Függetlenül a körülményeinktől, tegyük szokásunkká azt, hogy mindent köszönjünk meg Istennek és mindenért dicsérjük Őt. A jóért, a rosszért, a csúnya dolgokért. A hála és a dicséret vezet csak megelégedettséghez.

Megelégedve az Ő szolgálatában,

___________________________________________

Barátaim, ha még nem tettétek meg, és megtehetitek, kérlek adományozzatok  a Go Fund Me oldalon és segítsetek nekünk adományt gyűjteni Edurne családja számára. Köszönöm előre is nagylelkűségeteket! Köszönöm, hogy megáldjátok egy olyan embernek a gyermekeit, aki életéből sok évet odaszánt erre a szolgálatra, segített mindannyiunknak, hogy Szeressük Nagyon Istent.

Itt olvashattok Edurne-ről és családjáról:

Drága barátom, Edurne Mencia augusztus 1-én váratlanul meghalt. Három kisgyermeket és egy szerető férjet hagyott hátra.

Edurne több volt egy csodálatos barátnál, modernkori hős volt nemcsak számomra, hanem sok nő számára világszerte, akik abban a kiváltságban voltak, hogy Edurne a barátjuk, mentorjuk, vezetőjük volt. Edurne egy kritikus küldetésre fókuszáló nő volt, elvégezte a munka ráeső részét, segítve Isten Igéjének terjedését világszerte. Olyan misszióban dolgozott, ami gyakran csónakban vitte őt férjével Venezuela dzsungelébe, hogy megosszák az ott élő nőkkel, férfiakkal, gyermekekkel a lefordított Bibliatanulmányokat. Edurne szerette amit ő és a családja tett Venezuelában és szerette az embereket, akiken segítettek.

Edurne-nek nem kellett volna a dzsungelben mennie. Nem kellett volna sokat feláldoznia. Venezuela nem az ő szülőföldje volt, hanem a férjéé. Ő Spanyolországban nőtt fel. Követve Isten elhívását, férjével együtt a főiskola után Venezuelába költöztek, amit aztán Edurne otthonukká varázsolt. Vasárnapi iskolában tanított a gyülekezetükben, segített az iskolában, ahová gyermekei jártak és nagylelkűen szolgált mindenki felé, amivel csak tudott, hogy segítségére legyen közösségének, hogy az emberek abban a közösségben enni tudjanak adni gyermekeiknek.

Edurne nemcsak azok életére volt hatással, akik abban a közösségben éltek, hanem a Szeresd Nagyon Istent (Love God Greatly) szolgálaton keresztül hatással volt világszerte nők életére. Az online szolgálatban a nemzetközi ágazat igazgatója és az LGG Spanyol ágazatának vezetője volt. Edurne élete még sok nemzedék életére hatással lesz. Több százezer nőt inspirált világszerte, segítve őket abban, hogy saját nyelvükön szeressék nagyon Istent. 

Akár szűk környezetében, akár online szolgált, Edurne életén láttuk Isten szeretetének jelét.

Kérlek, imádkozzatok Edurne családjáért és ha tudjátok, támogassátok családját ebben a nehéz időszakban. Emeljük fel őket úgy, ahogy ők tették ezt sok más családdal világszerte!

Róma 8:38-39
Mert Isten szeretetétől semmi, de semmi nem tud minket elválasztani — ebben egészen biztos vagyok! Sem halál, sem élet, sem angyalok, sem az uralkodó szellemek, sem ami most van, vagy ami ezután következik, sem azok, akiknek hatalmuk van, semmi, ami a magasságban vagy a mélységben van, semmiféle teremtmény sem választhat el bennünket Isten irántunk való szeretetétől, amely Urunkban, Jézus Krisztusban mutatkozott meg.

Zsoltárok 34:18
Közel van a megtört szívűekhez, és megmenti a reményvesztett lelkűeket.

(2019. aug. 30.)

Fordította: Pfaff Mária

Forrás: https://lovegodgreatly.com/the-way-to-contentment/

A szavak hatalma – 4. hét / 5. nap

A hála és a dicséret szavai

Olvasd el: 1 Krónikák 16:34, Zsoltárok 100, Zsoltárok 145:2-4, 1 Thesszalonika 5:16-18

IMÁK: Zsoltárok 145:2-4

Ez az utolsó napja A szavak hatalma tanulmányunknak. Milyen volt? Remélem értékes dolgokat tanultál szavaid használatáról!

A mai Igeversek a háláról és a dicséretről beszélnek. Isten folyamatosan cselekszik az életünkben. Némelyik cselekedete nagy és kiemelkedő, mások mindennapi kis csodák. Figyelnünk kell Isten munkálkodását életünk minden területén és hálával, dicsőítéssel fordulnunk Felé mindezekért.

A hála azt jeleni, hogy megköszönjük Istennek, amit értünk tett, amit nekünk adott. Dicsérjük Istent, nem csupán azért, amit tett, hanem azért, Aki. Bármit tapasztalunk, bármin megyünk is keresztül, Isten mindig méltó a dicséretre. Még akkor is, ha az imáink megválaszolatlanok, ha nehéz idők járnak, dicsérnünk kell Őt.

Amikor szívünk felismeri Isten munkáját az életünkben, eltölt a hála és átjár a dicséret. Figyelsz arra, hogy tudatosan hálát adj Istennek azért, amit érted tesz, arra használod a szavaidat, hogy dicsérd és imádd őt?

Mennyei Atyám, hálás vagyok mindenért, amit az életemben cselekedtél. Dicsérlek Uram, amiért a világ Teremtője vagy és mindené, ami benne van. Te egyedül vagy méltó a dicséretre. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Szabó Eszter

A szavak hatalma – 4. hét / 4. nap

Szólalj fel! – avagy jóra használni a szavainkat

Olvasd el: Példabeszédek 12:6, Példabeszédek 31:8-9, Ézsaiás 1:17

IMÁK: Példabeszédek 31:8-9

Világunkban túl sok mindenért fel kellene szólalnunk. A fiatalabb generációnak nap mint nap bántalmazással kell szembenéznie az iskolákban. Némelyik országban üldözik, bebörtönzik, megölik a kisebbség tagjait. Szemünk előtt bántalmazó, abuzív kapcsolatok, emberek fizikailag és érzelmileg tönkretesznek másokat. 

Isten azt szeretné, ha népe felszólalna azok mellett, akik nem tudnak magukért szót emelni; azt akarja, hogy kiálljunk értük, legyünk közbenjárók. Közbenjárók, akik kiállnak és harcolnak az igazságért, akik akkor is a helyes dolgot cselekszik, ha az kényelmetlen vagy terhes. A Biblia azt mondja: „Szólj annak érdekében, aki nem tudja jogait megvédeni! Emelj szót a mellett, aki bajba került! Szólj, ne hallgass! Ítélj igazságosan! Karold fel a szegények és nyomorultak ügyét, szolgáltass nekik igazságot!” – Példabeszédek 31:8-9. Keresztyén kötelességünk, hogy felszólaljunk azok mellett, akiknek nincs hangja. Nem lehetünk vakok az igazságtalanságra. Nem maradhatunk csendben, ha látjuk, ahogyan valaki jogait mások megcsorbítják.

Edmund Burke mondta: „A gonosz győzelméhez egy dolog szükséges: az, hogy a jók ne tegyenek semmit.” Ha nem szólalunk fel a hangtalanok mellett, segítjük a gonosz terjedését ebben a világban.

Kinek van szüksége a hangodra? Hogyan tehetsz jót, hogyan enyhítheted az elnyomást? Imádkozz és gondold át, hogyan érhetsz el másokat, hogyan szólalhatsz fel értük, hogyan védheted a jogaikat. Légy a hangtalanok hangja!

Mennyei Atyám, nem akarok csupán külső szemlélője lenni a körülöttem élők szenvedésének, bántalmazásának, jogaik elvételének. Segíts, hogy felszólaljak azokért, akik nem tudják megvédeni magukat. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Szabó Eszter

Ne csak gondold, mondd is ki!

Miközben éppen azon tűnődünk, hogy miként is kezdeményezzünk beszélgetést arról, hogy miért fontosak a bátorító szavak és miért is szükséges – sőt, égetően fontos – kimondani őket, megtörtént az elképzelhetetlen: váratlanul elveszítettük szeretett barátunkat, SZNI fordítónkat, vezetőnket és példaképünket, Edurne-t.

 • Edurne személyesen élte meg a bátorítást. Egy beszélgetés vele szó szerint feltöltötte az embert, és mindig úgy éreztem, hogy ezeket követően sokkal bizakodóbb és elégedettebb vagyok.
 • De nem csupán személyesen, távolról is gyakorolta ezt az ajándékot. Edurne egy távoli venezuelai kis faluban élt. Megvoltak a maga napi nehézségei és bizonytalan internetkapcsolata, ez azonban nem tántorította el attól, hogy bátorító üzeneteket és emlékeztetőket küldjön szerte a világban, és hogy szorgalmasan imádkozzon.
 • Bátorító szavai még őt is túlélik és öröksége részét képezik.

Szavai számítottak. És még mindig számítanak.

Barátaim, a világ kemény. A legjobb esetben is kiszámíthatatlan. Túl gyakran érezzük azt, hogy felőröl és elborzaszt bennünket. És ebben a világban annyi „hang”, annyi zaj vesz körül bennünket – közösségi média, TV, stb. –, hogy egyre fontosabbá válik az, hogy hallassuk az igazi hangunkat. Folyton online vagyunk, mégis annyi ember érzi magát haszontalannak és magányosnak.

Ne legyünk bűnrészesek a világ hangos, szekuláris zűrzavarában a hallgatásunkkal; hallassuk a hangunkat!

És mégis mit mondjunk? Nem kell választékosnak vagy profétai erejűnek lenniük, de értsd meg, hogy a szavaidnak igenis hatalma van építeni és rombolni. A Biblia rengeteget beszél a bátorítás fontosságáról:

 • „Ezzel bátorítsátok és erősítsétek egymást, ahogy azt teszitek is!” – 1 Thesszalonika 5:11
 • „Figyeljünk oda egymásra! Biztassuk egymást az isteni szeretetre és a helyes tettekre!” – Zsidók 10:24

Számolj be az embereknek mindarról a jóról, amit látsz bennük. Dédelgesd a gyermekeid lelkét. Mutass rá a társad szeretetreméltó tulajdonságaira. Keresd meg azokat az embereket, akik felett oly gyakran elsiklunk, és ajándékozd meg őket egy biztató szóval. És tedd mindezt őszintén és tudatosan!

 • Bátorítsd a hívőket, hogy harcolják meg a nemes harcot, amíg Krisztus visszatér.
 • Bátorítsd a nem hívőket, hogy rácsodálkozhassanak (és megtalálhassák) a rendíthetetlen reményt és örömet.

Az elkedvetlenítés a Sátán eszköze, és az Írás figyelmeztet bennünket arra, hogy közülünk „senki se makacsolja meg magát a bűn hamissága miatt” (Zsidók 3:13).  A Sátán célja egy olyan elbátortalanító körforgás létrehozása, amely elégedetlenséget szül és kiábrándultságot nemz.

De barátaim, Jézus a mi mindent legyőző bátorítónk!

Legyetek világosság. Legyetek azok, aki az igazságot szólják. Legyetek a hang, aki az irgalomról beszél. Legyetek a reménység dala.

A szavaitok számítanak,

Fordította: Szabó Anna

Forrás: https://lovegodgreatly.com/dont-just-think-it-speak-it/