Ki képes rá?

Lyli Dunbar

A férjemmel elbűvölten ültünk a színházban, miközben egy gyönyörű filmet* néztünk, amely Isten erejét mutatta be. Egy fiatal fiú gyakorlatilag megfulladt, és az orvos azt mondta az édesanyának, hogy nincs remény a felépülésre. Az a hívő asszony élettelen fia elé állt, és Jézushoz könyörgött. Minden orvosi vélemény ellenére a fiú szíve dobogni kezdett. Az, Aki a Feltámadás és az Élet, felemelte azt a gyermeket az ágyból és életet lehelt a testébe.

Amikor aznap este hazafelé tartottunk, hihetetlen örömmel töltött el a tudat, hogy Jézusnak van ereje gyógyítani. A világ azt fogja mondani, hogy nincs remény a megmenekülésre. De elhozhatjuk szeretteinket, akik fél lábbal a sírban vannak és Jézus lábához helyezhetjük őket.

Jézus helyre tudja hozni tönkrement házasságunkat és megújíthatja intimitásunkat.
Jézus helyre tudja állítani a mások visszautasítása miatt összetört álmokat.
Jézus békességet tud árasztani abba az otthonba, ahol a konfliktusok káoszhoz vezettek.
Jézus meg tudja hiúsítani az ellenség terveit, és képes lerombolni minden erődítményt.

Szabadítónk szava bármilyen helyzetben képes életet adni vagy megtartani. Mégis, néha úgy érzem, túl könnyen feladom, és beletörődöm a kudarcba. Ahelyett, hogy kétségek és félelem nélkül Jézus elé vinném kéréseimet, azt mondom magamnak, hogy a helyzetem reménytelen.

Kihívás elé állít a négy barát hite, akik felmásztak a tetőre és fáradhatatlanul igyekeztek barátjukat Jézus elé vinni. Töretlen lelki erejük arra késztet, hogy továbbra is imádkozzam, higgyek, és soha ne adjam fel.

Néha eltúlzom a problémáimat, és torz kép alakul ki bennem egy távoli Megváltóról, aki azt hiszem, nem mindig oldja meg a problémáimat. Elhiszem a hazugságot, ahelyett, hogy az igazságra támaszkodnék. Fájdalmam átmeneti megoldására koncentrálok, és nem ismerem fel az Isten által készített nagyobb csodát.

A történetben a farizeusok tudták, mit mondanak az Írások a Messiásról, de elferdült látásuk távol tartotta őket a megtéréstől. Jézus tettei tökéletesen megvilágítják, hogy ki Ő.

Ő az Isten Fia. Nem csupán gyógyít. A fizikai helyreállítás segíthetett ennek az embernek járni, de a lelke még mindig halott volt a bűnben. Jézus azért jött, hogy többet tegyen, minthogy csak gyógyítson. Isten testet öltött és emberré lett. A Mindenható átérezte fájdalmunkat. Látta, hogy szükségünk van Rá, és életét adta azért, hogy többet tegyen, minthogy megoldja a fájdalmainkat. Megváltónk azért jött, hogy megbocsásson.

Amikor Jézusra tekintünk és hittel kiáltunk hozzá, a halálból az életre jutunk. Örökkévaló sorsunk végérvényesen megváltozik.

Jézus azért jött, hogy megmentsen. Azt mondja: „Állj fel és járj.” Fordulj el a bűntől és a haláltól, és állj meg szilárdan abban, hogy bűneid teljesen megbocsáttattak.

Ki tud megmenteni egy elveszett lelket? Csakis Jézus. A világ látni fogja, hogyan változtatta meg az életedet, és ámulni fognak. Hihetetlen csodát tett benned Jézus.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/who-can/
Fordította: Szaniszló Tünde
Kép: Vasadi Dubován Judith

*A megtörtént eseményen alapuló film magyarul is elérhető itt.

Lyli Dunbar szeret a férjével karaokezni a kocsiban, elmélyedni a Bibliatanulmányozásban a lányokkal, és egyszerre 12 könyvet olvasni.  Író, előadó, és mentor, akinek legégetőbb vágya, hogy megismerje Jézust, és megismertesse Őt másokkal.  Keresd meg őt a lylidunbar.com oldalon, ahol elegendő üzemanyagot találsz majd az erdőtűz intenzitású hithez.  Lylit továbbá megtalálod FacebookonInstagramon, és Pinteresten is.

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .