Mennyből küldött Segítő

Crystal Stine

Áldott legyen az Örökkévaló, Izráel Istene, mert segítségére sietett népének, és megváltást hozott nekünk! Hatalmas Szabadítót küldött hozzánk szolgájának, Dávidnak családjából, ahogyan ezt ősidőktől fogva, szent prófétái által megígérte, hogy megszabadítson ellenségeinktől, és gyűlölőink kezéből kimentsen” – Lukács 1:68-71

Erzsébet és Zakariás története a kedvenceim közé tartozik. Nagyon kedves számomra ahogyan visszautal Sára és Ábrahám történetéhez az Ószövetségben, melyben a reményvesztett házaspárnak egy gyermek ígértetik. Bátorító, ahogyan ez a történet összefonódik Mária és József történetével, melyben mindkét nő csodálatos várandóságot tapasztalt meg és ezáltal támogatni tudták egymást. És van valami nagyon kedves abban, ahogy Isten János születésével arra emlékeztet minket, hogy Ő egy olyan ígéret-megtartó Isten, akiben soha nem csalódunk, aki soha nem vonja vissza amit mondott és mindig segít nekünk.

A mai IMÁK igeversünk Zakariástól származik: egy prófécia, amely fia, János születése után hangzott el. Áldott legyen az Örökkévaló, Izráel Istene, mert segítségére sietett népének. Ez a nép egy királyra számított és egy katonai vezetőben reménykedett, ezzel ellentétben Jézus Segítőként jött és vezette a népét.

Eszembe jut, milyen sokféle módon nevelem a lányomat. Néha az a legjobb nekem, ha egyedül végzek el valamit, mert az ő képességeit túlhaladó, vagy nem a korának megfelelő a feladat. Máskor elvárom tőle, hogy egyedül végezze el, mivel megtanítottam rá és tudom, hogy teljesen képes önállóan is befejezni azt. És vannak olyan helyzetek is, amikor egymásnak segítünk, a többi családtaggal közösen viszünk véghez valamit, esetleg valami újat tanulunk, és egymás gyengeségeit saját erősségünkkel pótoljuk.

Egy segítő nem veszi át a vezetést. Egy segítő mellettünk jár, tanít, bátorít, meghallgat minket, erejével támogat a gyengeségünkben. Miközben Lukács bemutatja Erzsébet és Zakariás történetét, bepillantást nyerhetünk Jézus történetébe, Aki azért jött, hogy Segítőként vezessen. Jézus annyira szeret minket, hogy tudta, segítségre van szükségünk, nem egy katonai hatalomra vagy egy politikai erőre.

Lukács azt is bemutatja Zakariás szavain keresztül, hogy Isten megváltóként segít minket, azáltal, hogy felajánlja a megváltás ingyenes ajándékát Jézusban, és azáltal, hogy megment minket az ellenségeinktől. János születése úgy ünnepelendő mint Isten ígéretének beteljesedése, miszerint megmenti az Ő népét és gondoskodik nekik egy megváltóról – ez a Megváltó és Megmentő, akit János szolgálni fog, miközben utat készít Jézusnak.

Jézus, Isten Fia, lejött hozzánk, hogy a mi Segítőnk legyen. Mindent hátrahagyott a mennyben azért, hogy a földön időt töltsön az emberiséggel, köztünk élve, velünk dolgozva, velünk étkezve, velünk járva. Ő lát téged, ismer téged és Ő a te segítőd is akar lenni. Bármit is hordozol ma, ami túl nehéznek tűnik, bármivel is állsz szemben, ami lehetetlennek tűnik, Jézus itt van, hogy segítsen neked. Nem kell egyedül tovább menned.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/a-heaven-sent-helper/
Fordította: Gál Ruth
Kép: Vasadi Dubován Judith

Crystal Stine a szerzője a Szent sürgölődés (Holy Hustle) és A kiáltó „kell” lecsendesítése (Quieting the Shout of Should) c. könyveknek, országszerte tart csoportoknak előadásokat, és ő a gyülekezet kommunikációs igazgatója. Kapcsolatba léphettek vele online itt, a Youversion alkalmazásban pedig belekukkanthattok első könyvébe, a Szent sürgölődésbe egy ingyenes 10 napos olvasóterv keretében, és megtalálhatjátok őt az Instagramon is. Crystal Pennsylvaniában él a férjével, Mattel és a lányukkal, Madisonnal.

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .