Van egy jobb út

Grace Ann Hopkins

Mózes 5. könyvének 30. fejezete mélyen megérintett, amikor olvastam: az erőteljes üzenet, amit Mózes a halála előtt végső bátorításként mondott Izrael népének. Ekkor már 40 éve vándoroltak a pusztában, el sem tudom képzelni mennyire megfáradtak és bizonytalanok lehettek. Mózes arra biztatja a népet, hogy térjenek vissza az első szeretethez. Buzdítja őket azáltal, hogy emlékezteti őket Isten jellemvonásaira, arra, hogy mennyire szereti őket és milyen kegyelmes. Mózes kijelentést tesz a bűn igazi voltáról és a megváltásról; elmondja az izraelitáknak, hogy akik szeretik az Istent, azoknak élete lesz az Ígéret Földjén, de azok, akik nem szánják oda magukat Istennek, nem fognak belépni az Ígéret Földjére és el fognak pusztulni. Szinte hallom a sürgetést Mózes hangjában, amikor azt mondja: „Válasszátok hát az életet, hogy sokáig élhessetek ti is, meg utódaitok is!” (19. vers). Isten választása volt a legfontosabb döntés Izráel életében melyet valaha is meghozhattak. És ez a legfontosabb döntés a mi életünkben is.

Isten sosem kényszeríti ránk magát. Bár iszonyatosan vágyik arra, hogy Hozzá fussunk és Vele maradjunk, ránk hagyja ezt a döntést. És miközben vár, imádkozik értünk (Róma 8:34). Az Ő szeretete türelmes. Mellettünk marad, miközben kérdést kérdésre halmozunk, amikor hangot adunk a kétségeinknek és a haragunknak. Hűséges marad akkor is, amikor mi hűtlenek vagyunk és a világban keressük a szeretetet, ami ki tudná tölteni az űrt a szívünkben. Isten szeretete felülmúl minden emberi szeretetet, amit valaha megtapasztaltunk; nincsenek sem testi, sem érzelmi határai.

Barátom, ma fel szeretném tenni neked a kérdést: Istent választottad? Lehet, hogy még sosem helyezted Belé igazán a hitedet. Talán hiszel Benne, de most éppen menekülsz előle valami miatt. Azt akarom, hogy tudd, hogy Ő alkotott téged és Ő akar téged. A rád vonatkozó terve tele van reménnyel, feltétel nélküli szeretettel és örök élettel. Jézus szavai szerint: „Mert tágas az a kapu, és széles az az út, amely a pusztulásba vezet, és sokan járnak rajta. De az életre vezető ajtó szűk, az ösvény keskeny, és csak kevesen találják meg.” (Máté 7:13-14). Most épp melyik utat választod? Annyira tetszik ahogy Isten gyengéden biztosít minket arról, hogy képesek vagyunk megtenni azt, amit kér tőlünk. Nem hagyott minket magunkra – segítség nélkül – hiszen nekünk adta a Szavát, hogy irányítsa utunk minden lépését.

Isten tudja, hogy ember vagy és mélyen szeret téged. Az izraeliek Istent választották, majd megfutamodtak, majd Istent választották, majd megfutamodtak és így újra és újra. Amikor megmentette őket, akkor örvendeztek, majd hamar elfelejtették Őt. De Isten ennek ellenére folyamatosan hívta az Ő népét, bármi történt is, hűséges szeretettel. Barátom, semmi, amit tettél vagy tenni fogsz, nem választhat el téged Isten szeretetétől. Isten szüntelenül gondol rád és harcol érted, mélységesen szeret téged! Ha megbánod a bűneidet, Ő megbocsátja azokat. A Zsoltárok 103:11-12-ben ez áll: „Mert amilyen magas az ég a föld felett, olyan magasan elborít bennünket hűséges szeretetével. Amilyen messze van napkelet napnyugattól, olyan messze dobta el bűneinket tőlünk!” Sosem túl késő az igazságot és az életet választani – Istent választani a világi vágyak helyett. Megadott neked mindent, amire szükséged van a döntéshez és veled lesz földi életed minden lépésénél, mindaddig, amíg szemtől szembe nem találkozol vele.

Végül, szeretett Jézusunk szavait szeretném idézni a János 10:10-ből: „A tolvaj azért jön, hogy lopjon, gyilkoljon és pusztítson. Ezzel szemben én azért jöttem, hogy életet adjak, mégpedig teljes és túláradóan bőséges életet!” Jézus a legfájdalmasabb halált szenvedte el azért, hogy megmentsen téged a bűn és a halál hatalmától. Legyőzte a halált, hogy élhess és bővelkedő életed legyen már most, majd pedig örök életed Vele. Gondolj az áldozatára. Gondolj rá akkor is, amikor a szívedben lévő Isten-formájú űrt világi szeretettel és értékekkel próbálod betölteni. Hallom, ahogy kopog az ajtódon és szeretettel telve ezt mondja neked:

Kedvesem!

Nézz rám!

Van egy jobb út is.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/there-is-a-better-way/
Fordította: Szabó Eszter
Kép: Vasadi Dubován Judith

Grace Ann Hopkins szereti Jézust. Jelenleg a Liberty Egyetemen tanul, főbb szakirányai a közgazdaságtan, a vallás és a keresztyén tanácsadás. Mélyen szereti Isten Szavát és keresi a lehetőségeket, hogy megoszthassa azt azokkal, akiknek útja keresztezi az övét. Szereti családját és barátait, küldetésének érzi, hogy a mellette élő emberek szeretve érezzék magukat. Azt szeretné, hogy tudd, hogy igenis számítasz, mert Isten saját kezével teremtett téged különlegessé és adott egyedi célt az életednek. Ő úgy szeret téged, ahogy vagy! (Zsolt. 139:13-14, Ef. 2:10, János 3:16). Grace Ann-nel kapcsolatba léphetsz a blogján.

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .