Több mint elég

Kelli Trontel

„Isten pedig azt parancsolja, hogy a Fiában, Jézus Krisztusban higgyünk, és szeressük egymást. Ezt parancsolta nekünk maga Jézus is, amikor velünk volt. Aki engedelmeskedik Isten parancsainak, az Istenben él, és az Isten is él őbenne. Honnan tudjuk, hogy Isten bennünk él? Onnan, hogy a saját Szellemét adta nekünk!”1 János 3:23-24

„Az Úr hűséges, akkor is, mikor az élet vagy mások nem azok.” Ez a mondás mottójává vált személyes életemnek és otthonunknak. Megtapasztaltam ezt saját bőrömön, ezért örökké az Úr hűségét fogom hirdetni, az életem sötét, kétségbeejtő, és igazságtalannak tűnő időszakaiban is.

Tisztán emlékszem arra az éjszakára. Az volt az első éjjel amikor megkérdőjeleztem, hogy „elég” vagyok-e ahhoz, hogy a férjem minket és a házasságunkat válassza; az árulás váratlanul ért. Amilyen gyorsan megfordult a fejemben ez a gondolat, egy még erősebb hang így szólt hozzám: „Én elég vagyok neked?” Azonnal meggyőződtem arról, hogy függetlenül a körülményeim végkimenetelétől, az Úr mellettem volt, velem volt és Ő elég volt.

Vajon az Úr iránti engedelmességet és hűséget választjuk amikor mások bántanak minket, cserbenhagynak vagy igazságtalanul bánnak velünk? És nem, semmiképpen sem azt javaslom, hogy egy bántalmazó kapcsolatban éljünk, a kérdés az, vajon nem veszítjük el reménységünket, amikor bánattal és csalódással nézünk szembe, és egyedül Jézusra számíthatunk? Elég Ő?

Az 1 Mózes 31 végén olvashatjuk ahogy Jákób megdorgálta apósát, Lábánt. Jogosan volt dühös. Több mint húsz év alatt gyűlt fel benne a sok fájdalom, mialatt ő hűségesen és kitartóan szolgálta Lábánt. Jákób elváráson felül teljesített, keményen dolgozott és sok dologról lemondott, akkor is mikor mások nem látták, hogy támasza mennyit jelent Lábán vállalkozásainak sikerében. Cserébe Lábán igazságtalanul bánt vele, többek között tízszer megváltoztatta bérét.

Amit szabad szemmel észlelünk eltörpül amellett, amit a hit szemüvegén keresztül látunk.

Amit jelen pillanatban elutasításként fogunk fel, az utólag gyakran védelemnek bizonyul.

Egy bukott világban élünk, még ennek a történetnek a szereplői is mind hibásak és csalárdok, de Istennek mindig van módszere a gonosz megdöntésére. A parancsolat az, hogy higgyünk Jézusban és szeressük egymást. Túlcsordul az áldás, a jóindulat, a védelem és a bölcsesség mind-mind, amint Benne maradunk. Az Úr közelségének teljes bizonyosságában járhatunk, ahogy megtapasztaljuk a Szentlélek természetfeletti és megmagyarázhatatlan munkáját életünkben, különösen a megpróbáltatások közepette.

Lehetnek olyan kapcsolatok az életünkben, amelyeknek az elválás tenne a legjobbat. Nehéz lecke volt ez számomra, különösen azokat a barátságokat illetően, amelyeket életre szólónak hittem. Az árulás megrendítő, a csalás szívettépő, az elhagyatottság letaglózó volt. Azonban, amikor ezeket a nehéz helyzeteket és körülményeket az Úr elé tártam, a Szentlélek gyöngéden ápolgatta a szívemet és meggyőzött, hogy ne nehezteljek azokra, akik mélyen megbántottak. Vigaszt találtam amikor határokat szabtam és egyszerűen továbbléptem. Az Úr a védelmezőnk, és a tökéletes személy arra, hogy ezt a feladatot elvégezze helyettünk.

Újra és újra látjuk a Bibliában, én is láttam és tapasztaltam a saját életemben: amit elutasításnak gondoltam, az valóban az Úr védelme volt. Közeledjünk Istenhez a fájdalmak és gyász idején, és legyünk hűek a szenvedésben, mert az a jellemünket formálja.

Mikor semmink sem marad, Isten több mint elég.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/more-than-enough/
Fordította: Gál Tamara
Kép: Vasadi Dubován Judit

Vállalkozóként, fényképészként, íróként, dicsőítésvezetőként és két gyermek egyedülálló édesanyjaként Kelli Trontel bebizonyította, hogy habár az életben gyakran gyász gyászt követ, a nehéz napok nem terítik le. Szenvedélye, hogy megossza másokkal, mennyire hűséges Isten akkor, amikor az élet vagy mások nem azok, hogy a dicsőítés lehet fegyver a kezünkben, és hogy Isten valóban segít megvívni a csatáinkat. Kellit megtaláljátok az Instagramon.

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .