Néhány dolognak idő kell

Andrea Howey 

„Ne áltassátok magatokat: Istent nem lehet becsapni! Amit vet az ember, azt fogja aratni is! Aki azért tesz valamit, hogy kielégítse a régi természetének kívánságait, annak ez a régi természet romlást és halált fog teremni, és azt is fogja learatni. Aki viszont a Szent Szellem tetszése szerint cselekszik, az a Szent Szellemből arat örök életet. Ne fáradjatok bele, hogy jót tegyetek!
Ha kitartóan végezzük a munkánkat, akkor majd a maga idején aratni is fogunk! .” – Galata 6:7–9

Mindannyian szembesültünk már olyan helyzetekkel, amikor arra érzünk kísértést, hogy feladjuk, mert az életünkben elvetett hűséges engedelmességünk magjai nem hoznak látható gyümölcsöt. Talán elkezdünk belefáradni a várakozásba, a próbálkozásba, abba, hogy bár a helyes dolgokat tesszük, mégsem látunk eredményt.

Arra bátorítalak: ne hagyj fel a helyes dolgok megtételével csak azért, mert úgy érzed, az engedelmesség nem hoz változást. Ne add fel, ha elkezdesz azon tűnődni, változnak-e majd valaha is a dolgok. Lehet, hogy még nem látod azt a fejlődést, amire vágysz, de néhány dolognak idő kell. Az elvetett magból mindig lesz termés. Valóban azt fogjuk aratni, amit vetünk.

Isten mindent lát. A jót vagy a rosszat is. Látja gyermekei hűséges engedelmességét, ahogyan azoknak az embereknek a hűtlen cselekedeteit is, akik látszólag megússzák a felelősségre vonást.

Isten biztos aratást ígér számunkra, ha nem adjuk fel a jó magok vetését a hitben: a szeretet, a kegyelem, az engedelmesség, a szorgalom, a bölcs döntések, a béke vagy a megbocsátás magjait. Ahogy ezeket vetjük, életet, reményt és győzelmet teremnek az életünkben. Ha eddig is a helyes dolgokat tetted, folytasd ugyanígy tovább. Építs továbbra is az Ő hűséges ígéretére, hogy ha nem fáradunk el a jó cselekvésében, akkor a kellő időben aratni fogunk.

Csak idő kérdése. Apránként, napról napra folyamatosan vetünk a Szentlélek dolgaiba. Lehet, hogy most nem úgy tűnik, mintha olyan sok minden történne, de adj időt neki. Maradj hűséges. Tedd továbbra is azt, ami helyes. Nemsokára te is meglátod, hogy a hűség magjai gyönyörű gyümölcsöt teremnek az életedben, és lesz egy történeted és bizonyságtételed, amit megoszthatsz arról, hogy Isten hűségesen beteljesíti ígéreteit az életedben.

Ne adjuk fel, ne fáradjunk bele a jócselekedetekbe, és fussuk meg pályánkat a biztos győzelem tudatában. Éljünk hitben és reményteljes várakozásban, és higgyük, hogy Ő az ígéret és áttörés aratását hozza el az életünkbe, éppen a megfelelő időben.

Isten nem tartja vissza a jót tőled; hanem az idő múlásával elmélyít benned valamit. Vigyáz az Igéjére, hogy azt az életedben beteljesítse. Soha nem szégyenülünk meg, ha az Ő utait követjük és Igéje szerint élünk. Ő egy jó Atya, és örökké hűséges. Nem bánik hanyagul az életünkkel, és nem hagyja figyelmen kívül hűséges engedelmességünk cselekedeteit sem. Mindent számon tart. Mindig rajtunk tartja a szemét, kezét pedig az életünkön.

Lépésről lépésre, apránként, még akkor is, ha úgy érzed, hogy nem haladsz sehová, tedd továbbra is azt, ami jó és helyes. Isten az Ő szavának az Istene. Megtartja ígéreteit. Egy nap majd visszanézünk, és megdöbbenünk azon, mennyire igaznak bizonyultak hűséges ígéretei az életünkben. A jó termés a megfelelő időben beérik — csak idő kérdése.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/some-things-take-time/
Fordította: Kiss Jázmin
Kép: Vasadi Dubován Judit

Andrea Howey kalligráfus a texasi Dallasban. Kalligráfusi karrierét azzal kezdte, hogy a veszteség idején igeverseket és bátorító szavakat vetett papírra, majd Isten elkezdte felhasználni ezeket arra, hogy a közösségi médián keresztül a szerte e világon élő emberekhez juttassa el bátorítását. Ma is kézzel írt szövegeket és termékeket gyárt, már üzleti szinten, valamint szabadúszóként munkálkodik gyülekezetekben, írók felé és egyéb projektekben is részt vesz, mindig azzal a céllal, hogy bátorítsa az emberek lelkét, megerősítse a hitüket és mindenekelőtt Jézusra mutathasson. Gyönyörű dizájnjait megnézheted az andreahowey.com weboldalon vagy vedd fel vele a kapcsolatot Instagram-on.

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .