A beteljesült ígéret

Andrea Howey

Az ószövetségben hosszú időn keresztül várták egy ígéret teljesülését – egy ígéretet a Megváltóról, egy ígéretet az eljövendő szabadításról – amiről már úgy tűnt, hogy az évszázadok során megfakult, sőt semmissé lett. 400 éven keresztül semmilyen kinyilatkoztatást nem kaptak a mennyből ezzel kapcsolatban.

400 éven keresztül egyetlen prófétai hang sem hirdette, hogy Isten még mindig meg akarja tartani a megváltóról tett ígéretét. Milyen lesz vajon? Mikor láthatják majd ennek a kijelentésnek, ennek a reménységnek a beteljesülését?

Élték az életüket, generációk követték egymást és úgy gondolom, hogy voltak, akik arra gondoltak, hogy Isten elfelejtette az ígéretét. Vagy valamit rosszul csináltak? Mikor fog teljesülni az ígéret? Milyen lesz? Isten azonban sosem feledkezett meg arról, hogy mit mondott, hogy reményt és megváltást hoz az embereknek. Már a kezdetekkor látta a végét és mindent aszerint alakított, hogy ez az ígéret valóra váljon.

Aztán egy látszólag teljesen átlagos napon, teljesen átlagos embereken keresztül az ígéret megérkezett. Egy angyal meglátogatott egy fiatal, Mária nevű lányt és bejelentette az ígéret beteljesülését, azét, amit Isten évszázadokkal azelőtt mondott. Isten elkezdte úgy mozgatni az embereket és a körülményeket, hogy minden pontosan úgy történjen és váljon valóra, ahogyan azt Ő megígérte.

Mária adott életet ennek az ígéretnek, aki a Jézus nevet kapta. Azon az éjszakán, amikor Jézus megszületett, Isten angyalokat küldött a mezőn őrködő pásztorokhoz elárasztva az eget az Ő dicsőségének fényességével és olyan ámulatról, csodáról és örömről hirdetett, amilyent a világ még soha nem hallott, és átadta ezt az Örömhírt, amely nagy örömet szerez minden népnek:

„Ne féljetek, mert nagy örömhírt hoztam nektek, amelynek az egész nép örülni fog! Megszületett ma nektek a Szabadító a Dávid városában, ő az Úr, a Messiás.” Lukács 2:10-11

Ami még szebbé teszi ezeket az eseményeket, az az, hogy ez alkalommal, amikor Isten szólt, az Örömhírt teljesen átlagos embereknek jelentette ki. Ez alkalommal, az ígéret nem prófétákon vagy tanítókon keresztül érkezett. Hanem egy fiatal lány által. Egyszerű pásztorok kaptak róla hírt először. Isten lebontott minden korlátot, minden elvárást, mindent határt, minden akadályt. Úgy szólt a pásztorokhoz, ahogy mindenkihez szól egy nap: „Figyeljetek, ne féljetek”. Ezt üzeni neked is. Világossá tette, hogy a megváltás Örömhíre megérkezett: Jézus, a világ megváltója megszületett és ez az Örömhír minden embernek szól.

Jézus eljövetelével Isten betöltötte a szövetséget, amit sok száz évvel azelőtt kötött a népével. Egy régen várt ígéret teljesedett be. A Megváltó, Jézus, aki az Úr Krisztus, megszületett, hogy megmentsen minket a bűntől, hogy reményt hozzon és helyreállítsa a kapcsolatot Isten és emberek között.

Vajon milyen ígéretet helyezett Isten a te szívedre, aminek teljesülésében már kételkedsz? Lehet, hogy most úgy tűnik, hogy Isten csendes vagy elfelejtett. De Isten sosem ígér olyat, amit nem akar teljesíteni. Biztosak lehetünk abban, hogy Isten az ígéretek megtartója. Minden ígéret, minden szó, minden szövetség valóra válik.

Még ma is tudhatjuk, hogy a legjobb még visszavan. Van egy olyan ígéret, ami még nem teljesült. Továbbra is reménykedve várjuk azt a napot, amikor Jézus, a Megváltónk, a Királyok Királya, az Uraknak Ura visszatér és betölti a végső ígéretet. Jézus, várunk rád! „Ámen! Jöjj, Úr Jézus!”

Forrás: https://lovegodgreatly.com/the-promise-fulfilled/
Fordította: Szabó Eszter
Kép: Vasadi Dubován Judith

Andrea Howey kalligráfus a texasi Dallasban. Kalligráfusi karrierét azzal kezdte, hogy a veszteség idején igeverseket és bátorító szavakat vetett papírra, majd Isten elkezdte felhasználni ezeket arra, hogy a közösségi médián keresztül a szerte e világon élő emberekhez juttassa el bátorítását. Ma is kézzel írt szövegeket és termékeket gyárt, már üzleti szinten, valamint szabadúszóként munkálkodik gyülekezetekben, írók felé és egyéb projektekben is részt vesz, mindig azzal a céllal, hogy bátorítsa az emberek lelkét, megerősítse a hitüket és mindenekelőtt Jézusra mutathasson. Gyönyörű dizájnjait megnézheted az andreahowey.com weboldalon vagy vedd fel vele a kapcsolatot Instagram-on.

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .