Egység az Új Szövetségben

 Sara Lindsey

Szükségünk van a változásra. Arra, hogy kicsit gondolkozzunk. Egy új kezdetre arra nézve, hogy hogyan látjuk és kezeljük az embertársainkat.

Vessük bele magunkat a mélybe! Lehet, hogy neked és nekem nem egyezik az álláspontunk az abortusszal vagy a gyülekezetek LMBTQ+ vezetésével kapcsolatban, abban, hogy hogyan látjuk a faji igazságtalanságokat, vagy a politikát illetően. (Nem azt mondom, hogy ezek, vagy más témák ne lennének fontosak és nem kicsinylem le azt sem, hogy mennyire fájdalmas, nehéz és létfontosságú átrágni magunkat ezeken). Én azt mondom, hogy:

Minden ember Isten képére, egymással egyenértékűre teremtetett.

Minden életet Isten teremtett és ezért mindegyik értékes.

Minden hívőt a kegyelem és csak a kegyelem ment meg.

Lehet, hogy nem tetszik, amit mondasz. Lehet, hogy nem értek egyet azzal, amit posztolsz. De mielőtt lenézően válaszolnék, mielőtt lekicsinyelnélek vagy lehordanálak, emlékeztetnem kell magam arra, hogy a szavaimmal éppen Isten képének egy hordozóját készülök megtámadni. Isten szabadítása az életünk felett azonban annak a kezdőpontja, hogy a kegyelmét mi is kiárasszuk másokra.

Lehet, hogy engedtem, hogy a világ és a média cinikussá tegyen, de tudom, hogy képesek vagyunk arra, tisztességesek, udvariasak és kedvesek legyünk. Egyetérthetünk abban, hogy vannak olyan dolgok, amikben nem értünk egyet. Keressünk kapcsolódási pontot! Keressük a jót egymásban!

Mindannyian egyenlő mértékben vagyunk Isten képének a hordozói.

Mindannyiunk élete egyformán értékes.

„Mert én közvetlenül az Úrtól kaptam, amire titeket is tanítottalak: az Úr Jézus azon az éjszakán, amikor kiszolgáltatták, fogta a kenyeret, s miután hálát adott Istennek, megtörte, és ezt mondta: „Ez az én testem, amelyet értetek adok. Ezt tegyétek ti is — így emlékezzetek rám!” Ugyanígy, a vacsora után felemelte a borral teli poharat, és ezt mondta: „Ez a pohár bor az Új Szövetséget jelenti, amely akkor lép életbe, amikor a véremet, vagyis az életemet értetek adom áldozatul. Ezt tegyétek ti is — így emlékezzetek rám, valahányszor ebből isztok!” Így tehát, amikor esztek ebből a kenyérből és isztok ebből a borból, akkor valójában az Úr Jézus halálát hirdetitek. Ezt pedig mindaddig tegyétek, amíg az Úr maga vissza nem jön!” 1 Korinthus 11:23-26

Ha nehézzé, ha megterhelővé, ha túlfűtötté válik a helyzet – térjünk vissza az alapokhoz: valljuk meg Urunk halálát, amíg vissza nem tér. Egységre lelhetünk az új szövetségben, mert Jézus halála a keresztfán mindannyiunkért bemutatott áldozat volt – pont annyira érted, mint értem.

Hívő testvéreim, emlékezzünk arra, hogy mi az, amiről egyetértünk Jézusban és bátorítsuk egymást az Ő követésére!

Forrás: https://lovegodgreatly.com/unity-in-the-new-covenant/
Fordította: Szabó Eszter
Kép: Vasadi Dubován Judith

Sara Lindsay egy nyugat-texasi lány. Több, mint 16 éve szereti férjét és nagy örömét leli abban a mindennapi káoszban, amit négy kicsi gyermekük nevelése és tanítgatása jelent. Hivatását tekintve orvos és az MRI képalkotó diagnosztikára szakosodott. Támogató barát, aki nemzetközi szinten is építi a kapcsolatait. Szíve nyitott más asszonyok és családok bátorítására és szenvedélyes küldetése a Bibliafordítás. Instragramon keresztül te is kapcsolatba léphetsz vele.

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .