Maradandó építmény

Lily Dunbar

A férjem a nappalink padlóján ült az unokánkkal és egy nagy kupac építőkockával. A kisunokánk egy toronyt próbált építeni, de az újra és újra összedőlt. Csalódottan felnyögött, felborította az építményét és sírni kezdett.

Ahogy a kanapén ültem, halkan imádkoztam, míg a férjem gyengéden elmagyarázta neki, hogy ha valami maradandót akar építeni, erősebb alapja kell legyen. A Szentlélek ekkor megérintette a makacs szívemet. Néha felállítom a saját terveimet és nem engedem, hogy Isten akarata legyen meg.

Dávid házat akart építeni az Úrnak, de Istennek nagyobb tervei voltak. Istennek mindig nagyobb tervei vannak, mint amit mi kérhetnénk, elgondolhatnánk vagy elképzelhetnénk. Annyira nehéz elengedni az építőkockákat és mindent Rá bízni. Isten megígérte, hogy megáldja Dávidot. Nagy neve lesz, leszármazottainak tartósan fennmaradó dinasztiája, és szép örökséget hagy majd maga után. Isten Izráelt az Ő népének nevezte és megígérte, hogy örökre Atyjuk lesz. De semmi sem úgy történt, ahogy azt Dávid elképzelte.

Barátnőm, másképp alakult az életed, mint ahogy elképzelted? Egy csomó cserépdarabot tartasz a kezedben és azon tűnődsz hogyan fog Isten valami szépet kihozni belőlük újra?

Isten mindig helyreállít és megvált.

Dávid dinasztiája örökre fennmaradt. Egy gyermek született Betlehemben és Ő most az Atya jobbján ül, közbenjárva az érdekedben. Jézus a királyok Királya, Júda törzsének Oroszlánja és Vesszőszál Isai törzsének gyökeréből.

Bárhol is tartunk ma, bízhatunk abban, hogy a mi Istenünk mindenható. Az Ő szavai mindig igaznak bizonyulnak. Ígéretei mindig beteljesülnek. Jósága életünk minden napján körülvesz bennünket és az Úr házában lakhatunk mindörökké.

Barátnőm, mikor legközelebb csalódottnak érzed magad és legszívesebben csak kisírnád a könnyeidet is, mert nem tudod rendbehozni a dolgokat, jussanak eszedbe ezek az igazságok

  • Isten minden időszakodban veled volt. Soha nem hagyta, hogy egyedül bogozd ki a helyzetedet.
  • Isten most is dolgozik a helyzeteden. Neki van egy terve.
  • Isten szilárd alapot ad neked, ha bízol Benne, és Őt teszed az alapoddá.
  • Isten egy örök otthont készített számodra és egy nap tárt karokkal vár téged.

Barátnőm, álljunk fel a földről és dicsőítsük Őt. Ő hűséges. Semmi nem ingathatja meg az Ő tervét a mi életünkre nézve. Az Ő dicsőséges terve számunkra maradandó, és Ő örökké uralkodni fog.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/built-to-last/
Fordította: Gál Ruth
Kép: Vasadi Dubován Judith

Lyli Dunbar szeret a férjével karaokezni a kocsiban, elmélyedni a Bibliatanulmányozásban a lányokkal, és egyszerre 12 könyvet olvasni.  Író, előadó, és mentor, akinek legégetőbb vágya, hogy megismerje Jézust, és megismertesse Őt másokkal.  Keresd meg őt a lylidunbar.com oldalon, ahol elegendő üzemanyagot találsz majd az erdőtűz intenzitású hithez.  Lylit továbbá megtalálod FacebookonInstagramon, és Pinteresten is.

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .