Krisztusi áldás

Crystal Stine

A lányomnak megvan az a különleges képessége, hogy tíz perc alatt, ezernyi szóval meséljen el egy olyan történetet, amit én egy perc alatt kb. egy mondatban lerendeznék. Azt gondolnád, hogy ezt a család író tagjától örökölte, de nem – ezt az ajándékot a férjemtől kapta, aki egy eldöntendő kérdést könnyedén egy húszperces kiselőadássá alakít át.

Én szeretem a listákat, az egyenes válaszokat kevés körítéssel, így talán érthetővé válik, hogy miért kellett elolvasnom a mai igerészt több fordításban is és minimum egy kommentárt ahhoz, hogy mélyen bele tudjam ásni magam. Van egy olyan érzésem, hogy más is szembesült már ilyen pillanatokkal a Biblia olvasása során. Pál apostol aztán tényleg nem bánt fukarul a szavakkal!

Sőt, mi több, az egyik kommentár, amit olvastam, megjegyzi, hogy az eredeti görög szövegben a 3-14 vers közötti szakasz egyetlen körmondat, több, mint 200 szóval! Ez a leghosszabb mondata az Újszövetségnek (a Layman-féle Újszövetség Kommentár szerint). Egy gyönyörű doxológia (rövid himnusz), mely nem csupán arra emlékezteti az olvasókat, hogy Istenre helyezzék a fókuszt, hanem arra is, hogy mi mindent tett már értünk.

Az idők kezdete előtt az Atya Isten már kiválasztott minket és tervet készített a megváltásunkra, egy tervet, ami szeretetből született, amit egyedül az Ő Fia, Jézus Krisztus áldozatán keresztül lehetett véghez vinni. Ha mi hiszünk Krisztusban, akkor kiválasztottak vagyunk és a szívünk elérhetővé válik a Szentlélek számára, hogy felfedje Isten bölcsességét és éleslátását.

Pál az Efézusiakhoz írt levél kezdetén Isten ígéreteire emlékeztet minket: arra, hogy Ő teljes mértékben megszabadította népét a bűn következményeitől. Ha elfogadjuk Krisztust Megváltónknak, akkor elfogadjuk a megváltást, a bűnbocsánatot, a kegyelmet, a szeretetet és az örök otthont az Atya Istennél, aki befogad minket. Te és én Isten hihetetlen tervének a részesei vagyunk, egy csodálatos örökség várományosai, tudatosan egy bizonyos célra kiválasztva.

„Krisztusban kaptuk meg az örökségünket Istentől, ahogyan ezt ő már előre elhatározta, mert ez így felelt meg a céljának. Isten ugyanis mindent a saját elhatározása és akarata szerint cselekszik. Bennünket, akik elsőként reménykedtünk a Krisztusban, Isten arra választott ki, hogy dicséretet szerezzünk dicsőségének.” Efézus 1:11-12

„ Őbenne kaptunk örökséget, ahogyan az előre el volt rendelve annak végzése szerint, aki mindent az ő akaratának tanácsából munkál, hogy dicsőségének magasztalására legyünk, mint akik előre reménykedtünk Krisztusban.” Efézus 1:11-12 (RevKároli)

A krisztusi áldás mindig is része volt Isten tervének arra nézve, hogy hogyan fogja betölteni a szövetségét. Ez nem csak egy jó hír, hanem a legjobb hír! Ez egy olyan hír, amit nem tarthatsz meg magadnak, amit a háztetőkről szeretnél szétkürtölni. Az evangélium életet megváltoztató, reményt adó, ígéret teljesítő és mindenki számára elérhető örömhíre a legnagyobb ajándék, amit valaha kaphatunk! Ha azokra az emberekre gondolok az életemből, akik nem ismerik Isten túláradó szeretetét, amivel el akarja árasztani az életüket, akkor már-már megértem Pál izgalmát. Mégis hogyan tarthatnám meg ezt az ajándékot magamnak?

Forrás: https://lovegodgreatly.com/the-blessing-of-christ/
Fordította: Szabó Eszter
Kép: Vasadi Dubován Judith

Crystal Stine

Crystal Stine a szerzője a Szent sürgölődés (Holy Hustle) és A kiáltó „kell” lecsendesítése (Quieting the Shout of Should) c. könyveknek, országszerte tart csoportoknak előadásokat, és ő a gyülekezet kommunikációs igazgatója. Kapcsolatba léphettek vele online itt, a Youversion alkalmazásban pedig belekukkanthattok első könyvébe, a Szent sürgölődésbe egy ingyenes 10 napos olvasóterv keretében, és megtalálhatjátok őt az Instagramon is. Crystal Pennsylvaniában él a férjével, Mattel és a lányukkal, Madisonnal.

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .