Az utódok ígérete

Ebos Aifuobhokhan

Ábrahám számomra az egyik legnagyobb példa a hithősök közül. Nem azért, mert olyan sokat tett, hanem azért, mert el merte hinni, hogy Isten annyi utódot ad neki, mint égen a csillag, akkor is, amikor nem született még gyermeke. Hogy hihetett egy olyan Istennek, akit korábban nem is ismert? Hogyan hihette el, hogy gyermektelen létére annyi utóda lesz, mint égen a csillag? Hogyan?

Te hogyan hihetsz Istenben, amikor semmi, de tényleg semmi sem tűnik olyannak, mint amilyennek mondta? Hogyan hiheted el Istennek az ezreket, amikor még tíz sincs?

Nézzük meg mit ír az 1 Mózes 15:4:

„Az Örökkévaló azonban ezt válaszolta: „Nem Eliézer örököl utánad! A saját fiad, aki tőled származik — ő lesz az örökösöd!”

Semmit sem tehetsz saját magadtól azért, amiről Isten kijelentette, hogy meg fogja valósítani. Egyedül egy dolgot cselekedhetsz: hihetsz Istenben úgy, ahogy Ábrahám is tette és dönthetsz úgy naponként, hogy engedelmeskedsz Neki. Minden, ami szükséges ahhoz, hogy teljesítse a neked tett ígéreteit, a hatalmában áll. „Látod, Isten számára semmi sem lehetetlen!” (Lukács 1:37).

Ahogy Ábrahámnak sem volt más dolga az 1 Mózes 15:6-ban, mint hinni Istenben, úgy neked sem kell mást tenned. Még, ha nem is úgy látod, ha egyáltalán nem úgy tűnnek a dolgok, még akkor is, ha mások kigúnyolnak vagy üldöznek a hited miatt, még akkor is, ha úgy tűnik, Isten segítségre szorul, bízz Benne! Ha így teszel, azzal Istent dicsőíted. Tiszteled Őt, hiszen bízol Benne és vársz Rá.

„Abrám pedig hitt az Örökkévalónak, aki ezért igaznak fogadta el őt.”1 Mózes 15:6

Az egész Biblia arról szól, hogy az utódokról tett ígéret milyen csodálatos módon teljesült. Ábrahám utódai mára már megszámlálhatatlanul sokan vannak. Honnan tudjuk ezt? A Galata 3:15-18 leírja, hogy ez a szövetség Krisztusban lett teljes és mindenki, aki Istenben hisz, Ábrahám utódjának számít.

Milyen csodálatos! Isten teljesíti a szövetségben vállaltakat. Több mint elég hatalma van erre. Nem tőled függ, hogy teljesíti-e, egyedül azon, hogy hiszel-e benne. Év vége felé közeledve, tudom, hogy eszedbe jutnak a meg nem válaszolt imádságok, azok a dolgok és ígéretek, amik még nem teljesültek. Kételkedés helyett higgy úgy, mint Ábrahám. „Bizony boldog és áldott, aki hittel fogadja, amit az Örökkévaló mond neki, mert az beteljesedik!” (Lukács 1:45).

Drága URAM, köszönöm, hogy van hatalmad bármit szólni és meg is tenni azt. Köszönöm a számomra tett ígéreteidet. Hiszek, segíts a hitetlenségemen. Naponta, kérlek, fogd meg a kezem újra és újra, hogy elhiggyem azt, hogy minden, amit az életemmel és a családommal kapcsolatban ígértél az teljesülni fog. Jézus nevében, Ámen!

Forrás: https://lovegodgreatly.com/the-promise-of-descendants/
Fordította: Szabó Eszter
Kép: Vasadi Dubován Judith

Ebosereme Aifuobhokhan Nigériában él. Szenvedélyesen olvassa és szereti Isten szavát. Ő vezeti a Hausa fordítócsapatot a Szeresd Nagyon Istent családban és minden anyagot lefordítanak Hausa nyelvre, amit világszerte több, mint 40 millió ember beszél. Emellett a Szeresd Nagyon Istent Bátorító és Imaharcos csoportjaiban is szolgál. Ha megkérdezzük, mi az életcélja, mindig azt mondja: „Jézusra mutatni fel.” Egyedülálló, Istent szereti a legjobban. Mammográfus és radiológus a Nigériai Edo állam Egyetemi Kórházában.

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .