Egy nő aki féli az Istent

Biztos vagyok benne, hogy sokan ismerjük a Példabeszédek 31-et, ha nem is merültél bele mélyen a tanulmányozásába korábban. Talán hallottál már másokat beszélni arról, hogy milyen a „Példabeszédek 31 szerinti nő”, sőt lehet valaki annyira magáénak vallja ezt, hogy még a közösségi médián is beépíti a felhasználónevébe. Az is előfordulhat, hogy Anyák napja környékén felfigyeltél olyan üdvözlőkártyákra, amik tartalmazzák ennek az igerésznek egy részét, és magasztalják egy nő, anya, feleség, leány erényét és szépségét, aki úgy él, ahogy ez a fejezet leírja.

De mi van akkor, ha nem vagy feleség vagy anya? Vagy lehet, hogy az vagy, de eltelt már egy kis idő mióta valaki utoljára megdicsért vagy áldottnak nevezett.

Szeretném, ha egy pillanat erejéig elgondolkodnánk azon, hogy mennyivel több van e mögött a szövegrész mögött, mint egy nő elismerése a párkapcsolati állapota, mindennapi tevékenységei, az életben elért teljesítményei vagy életszakasza alapján.

Talán egy középiskolás fiatal nő vagy, évek választanak el attól, hogy feleség vagy anya szerepében találd magad, és mégis van jelentősége a mostani életszakaszodban is ennek az igerésznek.

Vagy lehet a jelenlegi életkorodban már nem egyedülállóként képzelted el magad és talán sajgó tüskeként szúr a lelkedbe, hogy nincs gyermeked, akit a karjaidban tarthass. Lehetséges, hogy a mostani életszakaszodban nincs sem lehetőséged, sem tőkéd egy üzleti vállalkozás elindítására vagy fogalmad sincs arról, hogy kell egy ingre felvarrni egy gombot.

Biztos vagyok benne, hogy érted a gondolatmenetemet, miszerint Istennek nem az volt a terve, hogy ezt a fejezetet szó szerinti listaként olvassuk végig, hogy mi igazolja az embert és mi különbözteti meg, mint nemes jellemet.

Miközben elmélyülünk e fejezet tanulmányozásában, Isten feltárja előttünk, hogy valójában a nemes jellemhez fontosabb a szívünk állapota, mint az életünkben elért mérföldkövek vagy tetteink. Mivel ezt a jellemet a szívünk állapota határozza meg, mi mindannyian nemes lelkű nők lehetünk, életszakasztól függetlenül.

Egy istenfélő nő. Itt kezdődik minden. Azonkívül, hogy megtanuljuk, hogyan mutatkozik meg az Isten félelme, látjuk ahogy a bölcsesség kezd formát ölteni életünkben.

Az Isten félelme a szívünkben kezdődik. Az Isten iránti tisztelet és csodálat az, ami befolyásolja és irányítja azt, ahogyan megéljük életünk minden területét. Így néz ki amikor tiszteljük és becsüljük Istent, engedelmeskedünk Igéjének, az Ő útjai szerint élünk, és életünkkel imádjuk Őt.

Amikor megértjük, hogy kicsoda Isten, amikor időt töltünk az Ő Igéjével és növekszünk a Vele való kapcsolatunkban, egy tiszteletteljes, természetes vágy alakul ki bennünk arra, hogy az Ő kedvében járjunk. Megértést és bepillantást nyerünk abba, hogy az Ő útjai magasabbak a miénknél, tökéletesek, életet adnak és igazságban vezetnek bennünket. Az Örökkévalót tisztelni és félni, ez a bölcsesség forrása és kezdete (Példabeszédek 1:7).

Figyelünk Szentlelke vezérlésére döntéshozatalainkban. Megtanuljuk, hogyan kell eligazodni a szeretteinkkel való kapcsolatainkban. Bölcsen bánunk időnkkel és erőforrásainkkal. Szavaink életet, kedvességet és áldást sugároznak. Életünkben egy kiemelkedő, nemes jellem kezd formát ölteni, amelyre a világ felfigyel. Ez az, ami a körülöttünk levőket arra indítja, hogy ezt mondják: „van valami más benne”, valami gyönyörű és vonzó, amely túlmutat a felszíni szépségen vagy külső eredményeken.

Az Úr félelme gyönyörű módon áthatja életünk minden részét, mind a lelki járásunkat, mind a mindennapi életünket a gyakorlatban.

Ez az Átadott élet: az Úr félelmében élni úgy, hogy a hozzánk legközelebb állókra, és a távolról szemlélőkre is hatással legyen az életünk és szeretetünk, és ne tudjanak mást mondani, mint, „Bizony, sok-sok derék asszony élt előtted, de te fölülmúlod valamennyit!” (Példabeszédek 31:29).

Andrea Howeykalligráfus a texasi Dallasban. Kalligráfusi karrierét azzal kezdte, hogy a veszteség idején igeverseket és bátorító szavakat vetett papírra, majd Isten elkezdte felhasználni ezeket arra, hogy a közösségi médián keresztül a szerte e világon élő emberekhez juttassa el bátorítását. Ma is kézzel írt szövegeket és termékeket gyárt, már üzleti szinten, valamint szabadúszóként munkálkodik gyülekezetekben, írók felé és egyéb projektekben is részt vesz, mindig azzal a céllal, hogy bátorítsa az emberek lelkét, megerősítse a hitüket és mindenekelőtt Jézusra mutathasson. Gyönyörű dizájnjait megnézheted az andreahowey.com weboldalon vagy vedd fel vele a kapcsolatot Instagram-on.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/a-woman-who-fears-the-lord/
Fordította: Gál Tamara
Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .