Hit a halál torkában

2021 januárjában a Forbes Magazine egy kijózanító cikket közölt a következő címmel: „Világszerte minden nyolcadik keresztyén olyan országban él, ahol üldöztetéssel kell szembenéznie”.* Több mint 340 millió hívő marad hűséges Jézushoz olyan országokban, ahol személyes támadásoknak és diszkriminációnak van kitéve az evangélium iránti elkötelezettsége miatt. Naponta több ezer Krisztus-követőt űznek el otthonából, börtönöznek be, vagy ölnek meg.

A cikk olvasása közben épp biztonságban ültem a kényelmes konyhaasztalomnál egy tál zabpelyhet eszegetve. A legnagyobb üldöztetés, amivel valaha szembesültem, az volt, amikor valaki dühösen felemelte a hangját, mert nem értett egyet a hitemmel. Még soha nem féltettem az életemet, és soha nem aggódtam a szabadságom elvesztése miatt. Önkéntelenül is az jut eszembe, hogyan reagálnék ilyen nyomorúságra.

Tudom, hogy a világ minden táján gyönyörű nők olvassák ezeket a szavakat, akiknek mindennapos elnyomással kell szembenézniük. A családod kitaszított, mert Jézust követed. Elveszítettél mindent, amit ez a világ kedvesnek tart, de Krisztust megnyerted. Csodálom a hitedet.

A hited Eszter hitére emlékeztet, és imádkozom Istenhez, hogy adjon számomra olyan áldozatos hitet, amely azt énekli: „Mindent átadok”, bármilyen csapás is érjen.

A bátorság, hogy megtartsd a hited, amikor mindent elveszítesz, és az életed sivár, nem belülről jön. Ez az ellenálló hit csak Istentől származik.

Eszter ismerte Istent. Jobban félte Istent, mint amennyire félt saját élete elvesztésétől. Ahelyett, hogy megengedte volna magának, hogy csendben kétségbeessen, bízott abban, hogy Isten uralkodik a körülményein. Továbblépett, mert hitt abban, hogy Isten hűséges.

A figyelő világ szemei előtt élete ugyan kockán forgott, de valójában mindig biztonságban volt Isten szerető kezeiben. Életünk minden pillanata az Ő hatalma alatt áll, és Ő adja meg a szükséges erőt, ha alávetjük magunkat akaratának. Szabadítónk soha nem mulasztja el, hogy megjelenjen, és megmentse népét. 

 A lecke, amit mindannyian megtanulhatunk Esztertől, az az, hogy hogyan reagáljunk az elképzelhetetlenre. A világa hirtelen hamuvá változott, és körülötte sírtak az emberek, akiket szeretett. Ahelyett, hogy hagyta volna, hogy a szorongás eluralkodjon a szívén, az imádsághoz fordult. Isten irgalmáért könyörgött és bölcsességért kiáltott.

Amikor az ellenség megpróbál tönkretenni téged, fordulj az imádsághoz. Az ima felruház minket a szükséges erővel.

Amikor a kétséged hangosabb, mint a hited, kiálts az Úr segítségéért. Ha minden megadja magát körülötted, nézz fel Istenre. Ő majd megtart téged. Isten mindig biztos talaj a lábad alatt.

Nem a halálé az utolsó szó az életünkben, barátaim. Jézus legyőzte helyettünk a halált, és egy nap örökre eltörli majd. Addig is, Isten adjon nekünk hitet az ilyen időkre. Ha el is pusztulunk, Jézust szemtől szembe fogjuk látni.

 A világod biztonságban van Isten hatalmas kezében. A Királyok Királyához tartozol. Mennyei Atyád mennyei trónján ül, és bátran járulhatsz kegyelmi trónja elé segítségért a szükség idején.

Lyli Dunbar szeret a férjével karaokezni a kocsiban, elmélyedni a Bibliatanulmányozásban a lányokkal, és egyszerre 12 könyvet olvasni.  Író, előadó, és mentor, akinek legégetőbb vágya, hogy megismerje Jézust, és megismertesse Őt másokkal.  Keresd meg őt a lylidunbar.com oldalon, ahol elegendő üzemanyagot találsz majd az erdőtűz intenzitású hithez.  Lylit továbbá megtalálod Facebookon, Instagramon, és Pinteresten is.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/faith-in-the-face-of-death/
Fordította: Kiss Jázmin Eszter
Kép: Vasadi Dubován Judith

* hivatkozott cikk angol nyelven olvasható az alábbi linken (a szerk.)
https://www.forbes.com/sites/ewelinaochab/2021/01/13/one-in-eight-christians-worldwide-live-in-countries-where-they-would-be-persecuted/?sh=5faa5dd05016

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .