A szíved vágya

Talán nem mindenkinek lesz ismerős a helyzet, de előfordult már veled, hogy valaki más élte az álmaidat? Talán olyan álomról van szó, amelyre régóta vársz, régóta imádkozol érte, és ahogy múlik az idő, egyre lehetetlenebbnek tűnik az elérése. Közben viszont úgy tűnik, körülötted mindenki másnak sikerül az, amire te annyira vágysz a saját életedben.  

Talán az az álmod, hogy férjhez mész, de a remény minden múló évvel (és minden egyes esküvővel, amelyen részt veszel) egyre csak fogy. Az is lehet, hogy a munkádban van egy célod, amelyet nem sikerül elérned, miközben a barátaid vagy kollégáid haladnak előre, új vállalkozásba kezdenek, sikert érnek el, látszólag erőfeszítés nélkül. Talán azért imádkozol, hogy a gyermekeid és családod növekedjenek a hitben, bővölködjenek mindenben, azonban a megpróbáltatások, fájdalmak miatt nehéz helyzetben vannak, így csak azért imádkozol, hogy az Úr állítsa helyre őket és adjon szilárd talajt a lábuk alá. De az is lehet, hogy saját gyermekekre vágysz, ahogyan Ráhel is erre vágyott, ezért imádkozott (1Mózes 29:31-30:24). 

Ráhelnek végig kellett néznie, ahogyan a nővére, Lea éli az ő álmait. És bár Lea útja sem volt könnyű, Ráhel szemszögéből úgy tűnt, testvérének nem kell erőfeszítést tennie. Gyermek gyermek után, évről évre. 

Gyakran mi is így érzünk. Mikor úgy tűnik, körülöttünk mindenki bővelkedik abban, amiért mi régóta imádkozunk és kérjük Istent, azt fájdalmas látni.

Ha teljes szívvel bízunk is az Úrban, akkor is fájhat a szívünk és vágyhatunk az áttörésre a saját életünkben.

Talán ismered az alábbi bölcsességet: „A halogatott reménység beteggé teszi a szívet” (Kar) (Péld 13:12). Tudod milyenné tehet még a várakozás? Rémültté. Kétségbeesetté. Ésszerűtlenné. Aggódóvá. Csüggedtté.  

A hosszú várakozástól egyre csüggedtebbnek és nyugtalanabbnak érezhetjük magunkat amiatt, hogy beteljesül-e egyáltalán valaha is a vágyunk. Őrült dolgokat csinálhatunk, hogy erővel elérjük az álmunkat, próbálhatjuk manipulálni a körülményeket, időzítést, vagy bármit, amiről úgy gondoljuk, ki tudja kényszeríteni az eredményt, amely végül nem tölt el olyan elégedettséggel, mint vártuk.  

Drága barátom, bárcsak lenne egy egyszerű válasz, egy pontos recept vagy dátum, amelyre rámutathatnánk, és tudhatnánk a napot, amikor Isten betölti a szívünk vágyát és megválaszolja az imáinkat. 

Azonban egy dolgot tudok Istenről: Ő hallja a kiáltásunkat és látja a fájdalmunkat, ismeri a szívünk vágyát. És akár rosszul közelítjük meg a dolgot, akár helyesen, Isten nem vádol semmivel. Nem azért nem teljesíti a vágyunkat, mert büntetni akar vagy pórázon rángatni. Ő látja a csalódás fájdalmát. Látja, ahogyan igyekszünk tapintatosak maradni és tiszta szívből örülni mások sikerének és beteljesült vágyainak, akkor is, ha a saját vágyaink nem válnak valóra.

A legjobb, amit tehetünk, ha továbbra is Rá bízzuk álmainkat és vágyainkat. Bátorságot meríthetünk abból, hogy ahogyan Isten nem felejtette el Ráhelt, úgy minket is számon tart. Ő lát bennünket. Nem felejtett el. Isten semmit sem hagy figyelmen kívül. Emellett csodálatos módon képessé tesz bennünket arra, hogy az Ő tökéletes tervében járjunk, amelyet nem tudnánk olyan jól elkészíteni, mint Ő, még ha ezt is gondoljuk néha.

Egy napon meg fogod látni, hogyan tartott számon az Úr az Ő tökéletes, szent és szerető módján a várakozás, hit és ima idején, és képes leszel Ráhellel együtt azt mondani: „Isten hallotta a kiáltásomat. És Ő elvette a szégyenemet.”

Ma életed azon területein, ahol úgy érzed, hosszú a várakozás és mások élik az álmaidat, emlékezz erre:

A rejtett helyeken, Isten lát téged.

A csalódás idején Isten szeretne reményt, kedvességet és igazságot adni a szívedbe. 

A magány idején arra vágyik, hogy közel vonjon Magához.

A kérdések és bizonytalanság idején Isten lát téged és vezetni fog, megmutatja, mit tegyél.

Mikor úgy érzed, elfelejtettek és mellőznek, Ő lát téged és azt mondja: „Nem felejtettelek el és a neked tett ígéretemet sem felejtettem el.”

Amikor szégyent érzel, azt mondja: „Én felemelem a fejedet dicsőségemmel. Én elveszem a szégyenedet.”

Amikor várnod kell, Ő lát téged és dolgozik benned, a te javadra munkálja a körülményeket, felkészít az eljövendő nagyobb céljaira.

Mikor a leggyengébbnek érzed magad, Ő lát téged és kész adni neked az Ő erejéből.

Ne veszítsd el a reményt és bízz Benne! Ő hallja a kiáltásodat és látja a szíved vágyát. Számon tart téged és reményteljes jövőt tartogat neked. Ne csüggedj!

Andrea Howey kalligráfus a texasi Dallasban. Kalligráfusi karrierét azzal kezdte, hogy a veszteség idején igeverseket és bátorító szavakat vetett papírra, majd Isten elkezdte felhasználni ezeket arra, hogy a közösségi médián keresztül a szerte e világon élő emberekhez juttassa el bátorítását. Ma is kézzel írt szövegeket és termékeket gyárt, már üzleti szinten, valamint szabadúszóként munkálkodik gyülekezetekben, írók felé és egyéb projektekben is részt vesz, mindig azzal a céllal, hogy bátorítsa az emberek lelkét, megerősítse a hitüket és mindenekelőtt Jézusra mutathasson. Gyönyörű dizájnjait megnézheted az andreahowey.com weboldalon vagy vedd fel vele a kapcsolatot Instagram-on.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/the-dream-of-your-heart/
Fordította: Kovács-Horváth Judit
Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .