Hit a gyógyuláshoz

„Ő pedig ezt mondta: „Leányom, a hited megmentett téged. Menj békével, és légy egészséges!”Márk 5:34

Kétségbeesés. Utolsó lehetőség. Reménytelenség.

Téged mi fordít Jézushoz?

Az Evangéliumokban újra és újra olyan emberekről olvasunk, akik egy személyes problémával jöttek Jézushoz. Gyakran minden más lehetőséget megpróbáltak már és eldöntötték, hogy eljött az ideje hogy kopogtassanak az utolsó lehetőségük ajtaján – a csodatevő, akiről hallottak másokat beszélni: Jézus.

A mai olvasmányunkban ez a nő minden forrását kiürítette. Tizenkét éven keresztül vérzett – tizenkét évig – és mindent kipróbált, amit az orvosai javasoltak. Semmi sem működött és mostanra már nem maradt semmije. Semmi, csak Jézus.

Hallotta, hogy Jézus a városban van és nagy tömeg veszi őt körül. Ez megfelelt neki, mivel nem akarta magára terelni a figyelmet. Ő csak meg akart gyógyulni.

Talán ez a nő csak azután ment Krisztushoz, miután az összes többi próbálkozása csődöt mondott, de többet talált, mint testi gyógyulást. A vérzése megszűnt, igen, és azonnal jobban érezte magát. De amit nem tudott, hogy ez az erőteljes találkozás Isten élő Fiával lelki gyógyulást és megmentést is hozott számára.

Mikor megérintette Jézus ruháját, Ő észrevette ezt. A mi mindentudó Istenünk előtt soha semmi nem történik észrevétlenül. Megfordult, gyöngéden és aggódóan megkérdezte, hogy ki érintette meg Őt. Természetesen, Jézus tudta a választ. De Ő azt akarta, hogy a nő felvállalja a cselekedetét és megossza minden körülöttük levővel, hogy mit tett Isten érte. Úgyhogy Jézus várt. És ahogy a nő előlépett, reszketve a lábához vetette magát, Jézus a szemébe nézett és ezt mondta: „Leányom, a hited megmentett téged. Menj békével, és légy egészséges!” (Márk 5:34).

Gyógyulásért jött és teljes békességet talált Krisztus biztonságában. Testi enyhülést keresett és sokkal többet kapott annál amit el tudott volna képzelni; a bűn lelki terhe alól felszabadult és helyette Isten szeretetét és kegyelmét kapta. Isten ereje elvette tőle a betegséget, és az Ő könyörülete békét adott helyette.

Életed melyik területén látod magad megfáradtnak, enyhülést keresve minden rossz helyen, és egyszerűen arra vágyva, hogy megtapasztald Isten békéjét?

Arra bátorítalak, hogy szánj időt, hogy gondolkodj ma ezen, majd pedig gyere Jézushoz. Vesd magad az Ő lábához. Csak érintsd meg az Ő ruháját. Ő irgalmas és szerető. Könyörülettel és törődéssel fog hozzád fordulni, és ahogy a szemedbe néz, el fogja venni a fájdalmat és a szenvedést, meggyógyít téged és többet nyújt, mint amiről valaha is álmodtál vagy el tudtál volna képzelni.

A mai történetünkben a gyógyulás fizikai volt, de arra a nagyobb gyógyulásra mutat, amit egyedül Isten tud adni Jézus Krisztus által: gyógyulás a bűnből és a halálból és a Vele töltött örök élet ajándéka.

Néhány betegségünk, terhünk és aggodalmunk már olyan sok ideje gyötör minket, lehet akár 12 éve is. Barátaim, engedjétek, hogy a mai olvasmány Isten élő Igéjéből emlékeztessen titeket az Ő erejére, könyörületére, szeretetére és gyengédségére. Ha még nem is tette meg, sose felejtsd el, hogy Ő egy pillanat alatt meg tudja változtatni a körülményeidet. Ragaszkodj a hithez, tarts ki abban, ami ezután jön és folyamatosan vesd magad Jézus lábaihoz. Ez a lehető legjobb hely.

És ha Ő úgy dönt, hogy nem azonnal gyógyít? Ne vond kétségbe a hitedet, hanem haladj előre bízva. Bízz az Ő jellemében, bízz abban, amit Isten Igéje igaznak mond és bízz abban, hogy végtére csak Ő tudja mi a legjobb nekünk és mi a legjobb az Ő dicsőségének.

Hadd legyünk ott ma mindnyájan Jézus lábainál.

Szeretettel,

Petra Stoneman Észak-Írországban él a férjével, Michaellal és csokoládébarna kutyusukkal, Boomerrel. Mivel eredetileg a Cseh Köztársaságból származik, az SZNI cseh nyelvű csoportjának társvezetője. Petra szenvedélye a tanítványozás és a hívők új nemzedékének felnevelése. Férjével együtt, aki ifjúsági lelkészként szolgál teljes időben, részt vesz a helyi gyülekezet ifjúsági munkájában, és nagyon szereti a nála fiatalabb nőket Jézus követésére bátorítani.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/faith-for-healing/
Fordította: Gál Ruth
Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .