Isten mindig emlékszik rád

„Mikor Jézus látta, hogy anyja is ott áll, meg az a tanítvány is, akit Jézus szeretett, ezt mondta az anyjának: „Asszony, ő a fiad!” A tanítványnak pedig ezt: „Nézd, ő az édesanyád!” Ezért az a tanítvány befogadta a saját otthonába Jézus anyját, aki attól kezdve ott lakott vele.” – János 19:26-27

Amikor ezeket az igeverseket olvastam, így imádkoztam: „Jézus, hogyan lehetséges az, hogy még akkor is az édesanyád jólétével törődtél, amikor kínok között szenvedtél a kereszten, elárulva, miközben azok az emberek utálkoztak rajtad, akiket megmenteni jöttél? Aztán a Szent Lélek az Ézsaiás 49:15-tel válaszolt nekem:

„Hát elfelejtheti-e gyermekét az anya?
    Szeretett fiacskájával ne törődne?
De még ha el is felejtené
    — ezt feleli az Örökkévaló —,
én terólad soha meg nem feledkezem!”

Sosem fogjuk tudni teljesen felfogni és megérteni Isten irántunk érzett szeretetének mélységét, magasságát, szélességét és nagyságát. De őszintén, szerintem nem is megértenünk kell, hanem élvezni és megélni azt teljes egészében.

Sosem vagyunk segítség nélkül. Sosem feledkeznek meg rólunk. Isten szíve olyan örökkévaló és állhatatos szeretettel van tele, amit semmi – és senki – nem tud sem megváltoztatni, sem elvenni tőlünk. A hiányosságaink, a bukásaink, a hibáink, az erőnk, a képességeink, semmi, amik vagyunk vagy amik leszünk, nem állíthatja meg Isten irántunk érzett szeretetét.  

Ez egy olyan szeretet, ami miatt a következő kérdések merülnek fel bennem: „Miért szeretsz engem ennyire? Mit tettem vagy mondtam, amivel kiérdemeltem, hogy ilyen feltétel nélküli szeretettel szeress?”

A válasz pedig az: semmit! Semmit sem tehetünk vagy mondhatunk, amivel ilyen tiszta és őszinte szeretetet érdemelnénk, mint amilyen Krisztusé. Ő csak szeret minket. Ilyen egyszerű! Szeret minket.

Isten gondol ránk. Nem feledkezik meg arról, ami történni fog az életünkben. Nem közömbös irántunk. Örökkévaló szeretettel szeret, mely átível időn, téren, fajon és távolságon. Nem vagy rejtve a szíve elől. Neved a tenyerébe van vésve. Nem vagy elfelejtve, Kedvesem! Ne engedd, hogy a jelen próbatételei elvakítsanak és ne lásd miattuk azt a szeretet, ami mindig ott van veled! Isten a színfalak mögött a te érdekedben munkálkodik.

Míg életedet neki adod, addig az Ő családjának tagja vagy. Vigyázó szemeit rajtad tartja és szeretete körülvesz téged. Ne engedd, hogy a Sátán mást mondjon neked! Ne engedd, hogy a kellemetlenségek eltántorítsanak! Ne engedd, hogy a hiányosságaid mást sugalljanak! Szeretett gyermeke vagy Istennek, akiről sohasem feledkezik meg, akivel törődik.

Jézus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz. Ha ott volt Máriának, a földi édesanyjának, akkor ott van neked is, szeretett leányának.

Ne veszítsd el a hitedet! Ő mindig ott van veled. Mindig melletted áll, hogy segítsen neked. Még akkor is, ha nincs senki akihez fordulhatnál Ő mindig jelenlévő segítség számodra minden időben. Még akkor is, ha nem látod, hogyan fordulnának jóra a dolgok, még akkor is, ha a földi érzékszerveiddel nem érzed Őt. Ő ott van. Vedd kézbe a Bibliádat és olvasd, beszélj hozzá imádságban és az Ő jelenléte és öröme be fogja tölteni a szívedet azzal a bizonyossággal, hogy féltőn szeretett gyermek vagy, akire emlékszik, akit becsben tart és akiről sosem feledkezik meg.

Drága barátnőm, el kell hinned ezeket a szavakat. Sosem vagy az Ő segítsége nélkül!

Nigériából,

Szeretlek.

Ebosereme Aifuobhokhan Nigériában él. Szenvedélyesen olvassa és szereti Isten szavát. Ő vezeti a Hausa fordítócsapatot a Szeresd Nagyon Istent családban és minden anyagot lefordítanak Hausa nyelvre, amit világszerte több, mint 40 millió ember beszél. Emellett a Szeresd Nagyon Istent Bátorító és Imaharcos csoportjaiban is szolgál. Ha megkérdezzük, mi az életcélja, mindig azt mondja: „Jézusra mutatni fel.” Egyedülálló, Istent szereti a legjobban. Mammográfus és radiológus a Nigériai Edo állam Egyetemi Kórházában.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/always-remembered-by-god/
Fordította: Szabó Eszter
Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .