Több is van ott, ahonnét ez jött

Emlékszem, anyukám mesélte egyszer, hogy az apukáját arról ismerték, hogy mindig azt mondogatta: több is van ott, ahonnét ez jött.

Az apukájának nagylelkű és együttérző lelke volt. Bár a család nem állt jól anyagilag, de nagylelkűen, nyitott szívvel éltek, készen arra, hogy segítsenek másoknak és azt keresték, hogyan lehetnének áldássá a szükséget szenvedők számára. És ez különösen igaz volt arra, ahogyan a nagyapám a gyerekeivel viselkedett.

Anyukám azt mesélte, hogy ha kérdése volt vagy szüksége volt valamire, akkor mindig biztos lehetett abban, hogy segítségért fordulhat az apukájához. Időnként, ha nehéz helyzettel kellett szembenézni, kikérte a tanácsát. Máskor, egy-egy zongoraest előtt a nyugodt és biztató szavaira volt szüksége. Ha új cipő kellett neki vagy iskolai felszerelés vagy ebédre pénz, akkor tudta, hogy odamehet az apukájához és kérhet tőle, mert megkapja azt, amire szüksége van.

Voltak olyan alkalmak, amikor meglepetésszerűen némi pénzt kapott az apukájától, hogy elkölthesse valami különlegesre. Először egy kicsit bűntudata is volt emiatt, mert úgy érezte, nem érdemli meg vagy túl sok ahhoz, hogy elfogadhassa, de olyankor az apukája mosollyal a szemében azt mondta: „Ó, több is van ott, ahonnét ez jött.” Ez egy ígéret volt arra, hogy nem csak az alapvető szükségletei kielégítésére futja, de azon túl is, egyedül azért, mert az apukája örömét lelte benne és nem korlátokkal vagy végesen közelített hozzá.

Szeretem ezt a gondolatot, mert ugyanez van a mi Mennyei Atyánk szívében is, ugye?

Van egy Mennyei Atyánk, aki nagyszerűen gondoskodik rólunk. Azt szeretné, hogy tudjuk, bármivel a színe elé járulhatunk. Akár kis, akár nagy dolgokkal. Még az apró, másoknak esetleg jelentéktelen, azonban számunkra mégis fontos dolgokkal is. Ez az imádság – közvetlen beszélgetés Istennel, beszéd Istenhez és meghallgatása annak, amit Ő mond.

Isten azt akarja, hogy tudjuk, minden kérésünkkel fordulhatunk hozzá és biztosak lehetünk abban, hogy sosem unja meg imádságunk hangjait. Azt akarja, hogy hozzá menjünk, nem csak utólag, hanem hozzá vezessen az első utunk. Nem jelentünk terhet a számára. És Ő nem csupán meghallgat minket – hanem válaszol is. Szeretettel, könyörülettel, kegyelemmel, sokkal többel, mint amit mi egyáltalán elkezdhetnénk megérteni.

A János 1:16 arra emlékeztet minket, hogyŐ az, akinek a teljességéből kaptunk mindannyian sokféle kegyelmet, áldást és ajándékot”. Ő határtalan szeretetben, kegyelemben és a képességben, hogy megtegye azt, amit ígér.

Igen, Ő is azt mondja nekünk: „Leányom, több is van ott, ahonnét ez jött.”

Ő nem csupán az alapvető szükségeinket szeretné betölteni, nem azt akarja, hogy éppen csak elevickéljünk. Ő egy szeretetteljes, jó Atya. Nincs határa hatalmának, nagyságának és a képességeinek. Azt akarja, hogy megérthessük, hogy az imáink nem maradnak észrevétlen vagy megválaszolatlanul. Ha imádkozunk, ha elhisszük, hogy a Szava szerint cselekszik, akkor megértjük, hogy Ő a Forrás, Ő a Gondviselő. Ő az, aki bölcsességet és iránymutatást ad nekünk. Ő az, aki teljes békességet ad. Ő az, aki több, mint elég, Ő az, aki olyan dolgokra is képes, amit sem kérni, sem elképzelni nem tudunk.

Remélem, hogy eszünkbe jut, hogy olyan Atyánk van, aki jó, aki kedves és aki hatalmas. Ne tartson vissza semmi attól, hogy Tőle kérd azt, amire szükséged van. Ő kész arra, hogy kiárasszon ránk mindent a  teljességéből, egyik nagyszerű ajándékot a másik után. „Isten mérhetetlenül többet tud tenni, mint amire kérjük, vagy amit el tudunk képzelni.” (Efézus 3:20)

Istennel mindig van több ott, ahonnét ezek jöttek!

Andrea Howey kalligráfus a texasi Dallasban. Kalligráfusi karrierét azzal kezdte, hogy a veszteség idején igeverseket és bátorító szavakat vetett papírra, majd Isten elkezdte felhasználni ezeket arra, hogy a közösségi médián keresztül a szerte e világon élő emberekhez juttassa el bátorítását. Ma is kézzel írt szövegeket és termékeket gyárt, már üzleti szinten, valamint szabadúszóként munkálkodik gyülekezetekben, írók felé és egyéb projektekben is részt vesz, mindig azzal a céllal, hogy bátorítsa az emberek lelkét, megerősítse a hitüket és mindenekelőtt Jézusra mutathasson. Gyönyörű dizájnjait megnézheted az andreahowey.com weboldalon vagy vedd fel vele a kapcsolatot Instagram-on.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/theres-more-where-that-came-from/
Fordította: Szabó Eszter
Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .