5 mód ahogyan imádkozhatsz másokért

„Amióta ezeket a jó híreket hallottuk felőletek, szüntelen imádkozunk értetek: Azt kérjük Istentől, hogy akaratának teljes megértése által töltsön be titeket mindenféle szellemi bölcsességgel és belátással.” – Kolossé 1:9

Egy harc folyik körülöttünk. Érezzük ezt. Néhányunkat az éjszaka közepén ébreszt fel. Néhányunk gondolatait abban a pillanatban támadja meg, mikor reggel felnyitjuk a szemünket. A jövő, melyet egykor vártunk, az utóbbi időben a szorongással és a bizonytalansággal találkozott az izgatottság helyett. Hogy fog kinézni a föld néhány év múlva? Milyen földön fognak felnőni a gyermekeim? A magány betakar minket, mint egy tüskés takaró, sem meleget, sem kényelmet nem biztosítva. Sokan kapcsolatokkal küzdve találjuk magunkat, főleg ezekben a túlérzékeny és sértő időkben. Úgy tűnik mindenkinek ellentétes véleménye van, témától függetlenül. A sok nyugtalanság közepette a Sátán a virágkorát éli, ahogy kapcsolatot kapcsolat után és családot család után tesz tönkre. Úgy gondolom, az a célja, hogy meggyőzzön minket, hogy gyűlöljük egymást, haszontalannak tekintsük a gyülekezetet, és hogy ő irányítsa a szívünket és az elménket Krisztus helyett.

Szóval hogyan küzdjük le? Úgy, hogy imádkozunk egymásért!

Akár látjuk, akár nem, mindannyian egy harcban vagyunk. Mindannyiunknak szükségünk van annyi imára, amennyit csak kaphatunk. Az egyik legjobb út, melyen keresztül tudatosan szerethetjük a barátainkat és a családunkat az, ha imádkozunk értük. Mindannyiunknak szükségünk van rá.

Az utóbbi évek nehezek voltak. Sokunknak nehéz problémákkal kellett szembesülnie, mindennel egyidőben. Átélni egy világjárványt, munkahely elvesztését, szociális és politikai nyugtalanságot, nem említve a „szokásos” problémákat, melyekkel naponta szembe kell néznünk, nehéz ezeket navigálni. Még a bölcsek közül a legbölcsebbeknek is szükségük van imából fakadó bölcsességre és tisztánlátásra. Tévedés ne essék, mindannyian érezzük a nyomást.

Ma arra szeretnélek bátorítani, hogy tudatosan imádkozz a barátaidért és a családtagjaidért. Mikor azt választjuk, hogy lelassuljunk és imádkozzunk másokért, akkor kezdődik igazán a munka. Itt lép akcióba az egymás iránt való szeretetünk. Ahelyett, hogy egyszerűen azt mondd, „imádkozni fogok érted”, mikor egy barát vagy egy szeretett személy megoszt veled egy imatémát, állj meg és céltudatosan imádkozz ott abban a pillanatban. Tudom, hogy először kicsit furcsának és kínosnak tűnhet, de ígérem, hogy áldás lesz annak a személynek, akiért imádkozol!

5 mód, ahogyan bátoríthatsz és imádkozhatsz másokért:

1. Állj meg és imádkozz ott helyben, személyesen.
„Isten, aki a reménység forrása, csordultig töltsön be titeket örömmel és békességgel — a benne való hitetek által — s így a Szent Szellem erejében a reménységetek is túláradóan bőséges legyen” (Róma 15:13).

2. Küldj egy üzenetet.
„Azért imádkozom, hogy egyre jobban növekedjen bennetek az isteni szeretet, és ezzel együtt az igazság ismerete és mindenféle megértés, hogy ezáltal minden helyzetben képesek legyetek felismerni azt, ami a legjobb, és azt válasszátok, hogy ilyen módon tiszták és ártatlanok legyetek a Krisztus eljövetelének napjára, és hogy Jézus Krisztus segítségével sok olyan tettet vigyetek véghez, amely tetszik Istennek, és ezzel dicsőséget és dicséretet szerezzetek neki” (Filippi 1:9-11).

3. Küldj egy videóüzenetet.
„Végül pedig, erősödjetek meg az Úrban, és hatalmának erejében! Öltözzetek fel abba a teljes fegyverzetbe, amit Isten ad, hogy képesek legyetek ellenállni a Sátán minden cselének és ravaszságának! Hiszen mi nem emberek ellen harcolunk, hanem szellemi természetű uralkodók és fejedelmek ellen, a jelenlegi sötét világot irányító hatalmas és gonosz szellemek ellen, akik a magasságban vannak. Ezért szükséges, hogy vegyétek fel és használjátok mindazokat a fegyvereket, amelyeket Isten ad nektek. Így lesztek képesek ellenállni a gonosz napokon, és megtartani az állásaitokat a gonosszal szemben. Tehát álljatok erősen, és vegyétek körül magatokat az igazsággal, mint egy övvel! Vegyétek magatokra az igazságosságot, mint mellvértet! Legyetek állandóan készen rá, hogy a békesség örömüzenetét hirdessétek — ez legyen a saru a lábatokon! Minden körülmények között hordozzátok a hit pajzsát, amellyel kivédhetitek a Gonosz minden tüzes nyilát! Az üdvösség sisakjával védjétek a fejeteket! Vegyétek kezetekbe a Szent Szellem kardját, amely az Isten beszéde! Minden helyzetben imádkozzatok és könyörögjetek a Szent Szellem által. Erre mindig legyetek készen, maradjatok éberek, tartsatok ki az imádkozásban, és járjatok közben Isten embereiért és népéért” (Efézus 6:10-18).

4. Írj egy rövid üzenetet vagy egy képeslapot.
„Hálát adok Istenemnek, valahányszor rátok gondolok. Mindig örömmel imádkozom értetek, és hálás vagyok Istennek azért a segítségért, amit tőletek kaptam az örömhír terjesztésében. Ti valóban segítségemre voltatok ebben az első naptól fogva mindmáig. Igen, Isten kezdte el bennetek ezt a jó munkát. S ő folytatni is fogja mindaddig, amíg Krisztus Jézus vissza nem jön, és addig a napig tökéletesen be is fogja fejezni — ebben egészen biztos vagyok” (Filippi 1:3-6).

5. Hozz létre egy emlékeztetőt a telefonodban és mindennap ugyanabban az órában imádkozz ezért a személyért.
„A bennetek lévő isteni szeretet képmutatás nélkül jusson érvényre! Gyűlöljetek minden gonoszságot, viszont ragaszkodjatok ahhoz, ami jó! Testvéri szeretettel szeressétek egymást, és a másik testvérnek mindig adjatok nagyobb tiszteletet, mint amit tőle vártok! Ha dolgozni kell, ne lustálkodjatok, a Szent Szellem tüze lobogjon bennetek, hiszen az Urat szolgáljátok! A reménység töltsön be örömmel! Legyetek türelmesek és kitartók, ha nehézségek vesznek körül! Állandóan imádkozzatok” (Róma 12:9-12).

Előre is köszönöm, hogy tudatosan fogod szeretni és imádkozni fogsz a barátaidért és a családodért. Kéz a kézben, és egymás imájával betakarva, előremozdíthatjuk Isten királyságát az Ő segítségével és egymás támogatásával…egyszerre csak egy imával.

Szeresd Nagyon Istent!

Angela Perritt a LoveGodGreatly.com nonprofit online bibliatanulmányozó szolgálat alapítója és igazgatója. A szolgálat a világ több, mint kétszáz országában élő nőkhöz juttatja el Isten Igéjét a lefordított Bibliatanulmányok révén. Dallasban él a férjével és három lányukkal. Angela szenvedélyesen szereti Isten Igéjét, és hiszi, hogy egy nő, aki Isten Igéjével él, képes megváltoztatni a családját, a közösségét és végső soron a népét is. Legnagyobb öröme az, ha bátoríthatja gyermekeit és másokat, hogy minden nap megújult élettel szeressék Istent. Kapcsolatba léphetsz Angelával az Instagramon.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/5-ways-to-pray-for-others/
Fordította: Gál Ruth
Kép: Gergely Csilla

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .