Feltámadás és az Élet

„Én vagyok a Feltámadás és az Élet.”János 11:25

Kerültél már olyan szorongató, sötét helyzetbe, amikor nem vagy csak alig volt remény?

Épp csak hazatértem a tengerentúlról és néhány helyzet, melyet saját szememmel láttam, reménytelennek tűnt. Csak ültem szemben olyanokkal, akik Krisztusban fivéreim és nővéreim és együtt imádkoztunk Istenhez, hogy cselekedjen, mert tudtuk, ha Ő nem lép közbe, akkor a helyzet végzetes lehet. Mégis láttam a reménységüket és hallottam, hogy bizonyságot tesznek arról, hogy látták Istent hatalmasan cselekedni. Történetet történet után meséltek el, melyekben Isten fényt hozott a sötétségbe. A gyászuk közepette is szilárdan hittek abban, hogy Isten a mi feltámadásunk és életünk.

A mai igerészünkben egy családot látunk a gyász és a kétségbeesés közepette. Mária, Márta és Lázár Jézus kedves barátai voltak. A helyzet kilátástalan volt. Lázár beteg lett, Mária és Márta pedig tudta, hogy Jézusnak hatalma van meggyógyítani őt, de nélküle valószínűleg meghal.

Mária és Márta ezért elküldetett Jézusért, és kérték, hogy jöjjön hamar. S Ő, bár szerette Lázárt, nem indult azonnal. Még két napig azon a helyen maradt, ahol addig volt.

És Lázár meghalt.

Mire Jézus megérkezett, a gyász ránehezedett a házra. El tudod képzelni, mennyire megkönnyebbülhettek volna, ha Jézus hamarabb érkezik? És most a csoda mégis későn lépett be az ajtón.

Amikor Jézus tudomást szerzett Lázár betegségéről, azt ígérte: „Ez a betegség nem halálos, hanem Isten dicsőségét szolgálja. Ezáltal az Isten Fia fog dicsőséget kapni.” (János 11:4).

Mária és Márta hitte, hogy Jézus meg tudná gyógyítani a testvérüket, de hihetetlennek tűnt számukra, hogy életet adhat a halálból.

Mégis, Isten ígéretei igazak. Jézus hű maradt a fejezet elején tett ígéretéhez.

Jézus azt mondta Mártának: „Én vagyok a Feltámadás és az Élet. Aki hisz bennem, akkor is élni fog, ha már meghalt.  Aki pedig él és hisz bennem, az soha nem hal meg. Hiszed-e ezt?”

Márta így felelt: „Igen, Uram! Hiszem, hogy te vagy a Messiás, az Isten Fia, akinek el kellett jönnie erre a világra.” (János 11:25-27).

Ezután Jézus sírt. Majd elment a sírhoz, ahol Lázár holtteste feküdt és megtartotta az ígéretét. Lázár kisétált a sírból.

Feltámadt a halálból az életre.

Ahogy Jézus megmondta, Lázár halála és feltámadása Isten dicsőségét szolgálta. És ez igaz rád és rám is. Azok közülünk, akik Krisztusban vannak, új életre támadnak fel, Isten dicsőségére (Róma 6:4; Kolossé 2:12).

Lázár halálának a csodája nemcsak egy férfiről szól, aki meghalt és újra életre kelt; hanem arról, hogy Jézus a Messiás és azok, akik halottak voltak a bűnben, mind életet nyerhetnek Krisztusban.

A János evangéliumában bemutatott jelek és csodák mind egy kérdésre adnak választ, amire nekünk is felelnünk kell: Kicsoda Jézus?

Ebből az igerészből megtudhatjuk, hogy Jézus a Messiás, aki a Feltámadás és az Élet, és senki sem mehet az Atyához, csak általa.

Hogy érint ez téged?

Ha Jézus az, akinek Márta mondta, akkor bármivel is kell szembenézned, kapaszkodj Jézusba, aki ismerte a földi fájdalmat és bánatot és megígérte, hogy egy napon mindent megújít. Ő a mi Feltámadásunk és Életünk, és azok, akik benne vannak, vigaszt lelhetnek ebben a tudatban bármilyen szenvedést kelljen is átélniük. Mi Istent szolgáljuk, aki fényt hoz a sötétségbe és életre támasztja fel a halottakat.

Brittany Salmon szabadúszó író, adjunktus professzor a Global Studiesnál és segédlelkész a helyi gyülekezetben. Foglalkozik továbbá árvákkal és prevencióval, és éppen a doktorit végzi a Southeastern Baptist Theological Seminaryban. A szabadidejét többnyire a Chick-fil-A nevű gyorsétteremláncban tölti, illetve az új otthona, Texas felfedezésével, melyben segítségére van férje, négy gyermeke, és a kutyájuk, Mr. Tom Hanks. Ha beköveted Twitteren és Instagramon, akkor megnézheted, éppen mivel foglalatoskodik.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/the-resurrection-and-the-life/
Fordította: Szabó Eszter
Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .