Ha ismerjük Jézust, ismerjük Istent

A közösségi média elmosta a határokat és zűrzavart teremtett társadalmunkban. „Követhetünk” olyan embereket, akik inspirálnak, a technológia pedig lehetővé teszi, hogy telefonunk képernyőjén keresztül figyeljük mások életét. Egy idő után azt hihetjük, ismerjük az embereket, akiket a közösségi médián keresztül követünk. Néha azonban nem árt megállni és újra átgondolni, mi a valóság, mi igaz és mi nem. Veszélyesen könnyű hamis képet alkotni olyan emberekről, akiket nem is ismerünk. 

Ugyanez érvényes a Krisztussal való kapcsolatunkra. Növekedett az ismeretünk Róla, mióta először hallottuk az Örömhírt? Minden, amit Róla tudunk, azon alapszik, amit másoktól hallottunk, vagy kialakult a saját hitünk és igazi, személyes kapcsolatunk van Jézussal? Ismerjük Őt?  Látványsport lett a hitünkből? Megelégedtünk az alapokkal, tudván, kicsoda Jézus és mit tett, miközben lemaradunk a nagy kalandról, amit az Érte és Vele megélt élet kínál?

Jézus tudta, hogy a templomban lévő emberek összezavarodtak. Mikor a János 7:28-ban így szólt: „Valóban ismertek engem, és azt is tudjátok, honnan jöttem?”, direkt választotta ezeket a szavakat. Azt valóban tudták, hogy Jézus hol született és talán a családja tagjait is ismerték, de Jézus világosan kijelentette, hogy Őt Isten küldte.  Sokkal több volt Ő, mint Jézus Názáretből. Azt mondta az embereknek, hogy nem ismerik Istent – micsoda sokkoló vád a zsidókkal szemben, akik azzal büszkélkedtek, hogy ők valóban ismerik Istent.

Jézus ezekben a versekben (János 7:28-29) többször megemlíti, hogy Isten küldte. Isten-ember volt, akinek küldetése van. Isten hatalmazta fel arra, hogy munkálkodjon. Azt közvetítette, amit az Atya mondott Neki, és mikor az emberek elutasították Jézust és tanításait, azzal Istent is elutasították. Az, hogy Isten küldte, azt jelentette, hogy Jézus létezése már a születése előtt megkezdődött. Istennel együtt létezett, mielőtt a Földre jött volna. „Én azonban ismerem, mert tőle jöttem, ő küldött el engem!!” (János 7:29).  

Ezért olyan fontos, hogy elhiggyük az igazságot Jézusról. Ahhoz, hogy ismerhessük Jézust, ismernünk és értenünk kell az Ő bizonyságtételét. Csak akkor ismerhetjük meg Őt közelről, ha minőségi időt töltünk Vele. Az a célod, hogy ismerd Istent és ismertté tedd Őt? Ha igen, tölts időt bibliaolvasással és imádkozz gyakran! Imádkozz, hogy az Úr megnyissa a szemeid, hogy lásd és ismerd Őt. Csak Jézuson, az Ő Fián keresztül ismerhetjük meg Istent.

Csalódottak vagyunk, ha kiderül, hogy igazából nem ismerjük az adott embert a közösségi médián – mikor valami olyat mond vagy tesz, ami nem illik a képbe, amit alkottunk róla. Ennél azonban még tragikusabb, ha valaki elutasítja Jézust, de azt hiszi, ismeri Istent.  

Lehetetlen ismerni Istent és megtagadni a Fiát.  

Az örök élet csak Krisztusban található.

Vállalkozóként, fényképészként, íróként, dicsőítésvezetőként és két gyermek egyedülálló édesanyjaként Kelli Trontel bebizonyította, hogy habár az életben gyakran gyász gyászt követ, a nehéz napok nem terítik le. Szenvedélye, hogy megossza másokkal, mennyire hűséges Isten akkor, amikor az élet vagy mások nem azok, hogy a dicsőítés lehet fegyver a kezünkben, és hogy Isten valóban segít megvívni a csatáinkat. Kellit megtaláljátok az Instagramon.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/to-know-jesus-is-to-know-god/
Fordította: Kovács-Horváth Judit
Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .