Sosincs késő meggyógyulni

„Igazán mondom nektek: aki hallgat a szavamra, és hisz abban, aki elküldött engem, annak már örök élete van. Az ilyen ember nem kerül kárhoztató ítélet alá, mert már átment a halálból az örök életre.” János 5:24

Előfordult már veled, hogy olyan régóta ragadtál meg egy helyen, hogy úgy érezted, nincs is kiút? Hogy már túl messzire mentél? Hogy egy veszett ügy vagy, akit se Isten nem lát, sem pedig mások? János 5. fejezetében egy olyan bénult emberről olvasunk, aki nem tudott járni. Már 38 éve szenvedett ebben a betegségben. Nem tudjuk, hogy mivel töltötte a napjait és hogyan maradt életben ilyen sokáig, azt viszont tudjuk, hogy 38 év rengeteg idő. Azt is el tudjuk képzelni, hogyan érezhette magát: láthatatlannak, mellőzöttnek és jelentéktelennek, mivel mások mindig hamarabb értek a vízhez.

Egy napon ez a férfi a Betesda tavánál feküdt, amelyet különféle nyavalyákban szenvedő emberek vettek körül. Egyszer csak Jézus, a testet öltött Isten, megközelítette és megkérdezte tőle, hogy meg akar-e gyógyulni. Hát persze, hogy meg akart gyógyulni! De ekkor a béna elmesélte reménytelen helyzetét ennek a számára ismeretlen valakinek. Amennyire ő tudta, nem volt számára lehetőség a gyógyulásra. A helyzet azonban az, hogy Jézus már eleve jól ismerte a béna állapotát, mivel Ő maga Isten, aki teremtette és szerette ezt az embert. Jézus azonnal és határozottan ráparancsolt, hogy álljon fel, vegye fel a hordágyát, és menjen haza. És egyszer csak a férfi, aki 38 éven át béna volt, tökéletesen és szabadon járt.

Egy perc Jézussal, és minden megváltozott.

A csodát követően Jézus azt a bátor kijelentést intézte az emberekhez, hogy bárki, aki hisz benne, örök életet nyer, és nem kerül ítélet alá. Kedves barátom, képzeld csak magad a 38 éve béna ember helyébe, akinek az életét Jézus egy szempillantás alatt megváltoztatta! Jézus nem csupán fizikai gyógyulást kínálna neked, amellyel enyhítené a legnyomasztóbb, mindennapi életedet és jóllétedet befolyásoló fájdalmadat, hanem emellett olyasvalamit, ami mindenféle fizikai betegségen túlmutat: a bizonyosságot, hogy a lelked örökké élhet, ha hiszel Benne.

Biztos vagyok benne, hogy neked is megvan a magad története arról, hogyan nyomott el az ellenség mentálisan, fizikailag, a kapcsolataidban és érzelmileg. Talán mindez már jóval több ideje tart, mint azt gondoltad volna, és a fájdalom a padlóra küldött a talpraállás mindennemű reménye nélkül. Talán már elérted azt a pontot, amikor minden remény szertefoszlott, és rájöttél, milyen kétségbeesett szükséged van a Megváltódra.

Végeredményben mindannyian a bűn miatt kerültünk ebbe a helyzetbe. A Róma 3:23 szerint mindannyian vétkeztünk, a Róma 6:23 szerint pedig a bűn szolgálatáért járó bér a halál. Azonban ez a vers azt is kifejti, hogy „Isten kegyelmének ingyen ajándéka ellenben az örök élet – Urunkban, Krisztus Jézusban”.

Kedvesem, akarom, hogy tudd, ahogyan Jézus megközelítette azt az embert a tömegben úgy, hogy már régen tisztában volt a történetével és a szükségleteivel, úgy rólad sem feledkezik meg. Lát téged és behatóan ismeri a helyzetedet. Most is, ahogy ezeket a sorokat olvasod, közeledik hozzád és keres téged. Örök életet kínál neked és azt ígéri, hogy eljön majd a nap, amikor nem lesz több fájdalom. Hadd mondjam el neked talán elsőre, vagy éppen sokadjára, mit tett Jézus azért, hogy ez mind megvalósuljon: meghalt érted a kereszten és kifizette a bűneidet, majd feltámadt, hogy neked most és mindörökre új életet adjon. Ez az élet pedig most kezdődhet, ahogy megtanulsz lépésről lépésre Jézussal, a Megváltóddal járni.

A János 10:10 szerint az ördög csak el akarja pusztítani az életedet, Jézus azonban közbelépett, hogy megváltoztasson, megbocsásson neked, és hogy megmutassa, hogyan is fest az igazi szeretet. A Róma 10:9 szerint „ha tehát megvallod, hogy Jézus az Úr, mert a szívedben hiszed, hogy Isten feltámasztotta Őt a halálból, akkor üdvözülsz.”

Tehát kedves barátom, tudd meg, hogy sosincs késő meggyógyulni. Nem lehetsz túl távol, mivel Isten az utazás minden percében veled volt (lásd. Zsoltárok 139:7–10). Azért imádkozom, hogy a mai napon egy szellemi ébredésben vagy új találkozásban legyen részed Jézussal, mivel Neki megvan a hatalma arra, hogy egy pillanat alatt megváltoztassa az életed.

Grace Ann Hopkins szereti Jézust. Jelenleg a Liberty Egyetemen tanul, főbb szakirányai a közgazdaságtan, a vallás és a keresztyén tanácsadás. Mélyen szereti Isten Szavát és keresi a lehetőségeket, hogy megoszthassa azt azokkal, akiknek útja keresztezi az övét. Szereti családját és barátait, küldetésének érzi, hogy a mellette élő emberek szeretve érezzék magukat. Azt szeretné, hogy tudd, hogy igenis számítasz, mert Isten saját kezével teremtett téged különlegessé és adott egyedi célt az életednek. Ő úgy szeret téged, ahogy vagy! (Zsolt. 139:13-14, Ef. 2:10, János 3:16). Grace Ann-nel kapcsolatba léphetsz a blogján.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/its-never-too-late-to-be-healed/
Fordította: Szabó Anna
Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .