Aláírva, lepecsételve, kézbesítve

„Később, már Jézus feltámadása után, tanítványai visszaemlékeztek mindarra, amit ekkor mondott, és hittek az Írásban és Jézus szavaiban.” János 2:22

Az 1970-es években Stevie Wonder, az amerikai zenei zseni kiadott egy fülbemászó dalt Signed, Sealed, Delivered [Aláírva, lepecsételve, kézbesítve] címmel. A dal címe egy jogi kifejezésből ered, amely egy üzleti tevékenység befejezésének hatályba lépését hivatott hitelesíteni. A hivatalos dokumentumot aláírta az eladó, viasszal lepecsételték, majd kézbesítették a tulajdonosnak.

János evangéliumának második fejezetében Jézus megkezdi nyilvános szolgálatát, amikor belépett a templomba, hogy belefogjon a vállalkozásba, amelyet Isten jelölt ki számára itt a földön. Szertartásosan megáll Isten házában a vallási vezetők előtt, és kijelenti, hogy megérkezett – aláírva, lepecsételve, hamarosan kézbesítve.

Az angol kifejezés, amelyet itt olvashatunk (deliver), egyszerre utal a kézbesítésre és a megváltásra. A bibliai üzenet egyértelmű: áron vettek meg minket. Az Édenkertben, amikor Ádám és Éva megfertőződött bűnnel, Isten kijelentette, hogy az Ő leszármazottja a kígyó fején tapos majd és az Övéinek mond majd minket (1 Mózes 3:15). Krisztus a vérét ontotta azért, hogy megváltson minket a halálból.

Isten terve, miszerint Jézus az életét adja a bűneinkért és meghaljon a kereszten már beteljesedett, és az ellenség tudja, hogy nincs hatalma azok felett, akik Krisztusba vetik a hitüket. Mi már Istenhez tartozunk.

Ez az, amiért Jézus jött: hogy megtisztítsa a templomot és hogy megtisztítson minket is minden bűntől, hogy megváltson a kárhozattól. A tanítványok akkor még nem ismerték fel a jeleket és nem látták meg Benne a Messiást, a Feltámadást követően azonban a Szent Szellem felnyitotta a szemüket. Azok, akik közel álltak Jézushoz, csak utólag értették meg az igazságot. Jézus olyan szenvedélyesen szeretett minket, hogy engedte magát elfogatni. Áldozata legyőzte a bűnt, a halált és a kárhozatot, és örökre a megváltás pecsétjével jegyzett el minket.

Sajnálatos módon nem mindenki ismeri el Jézust megváltójaként. Büszkeségüktől elvakulva a zsidó vezetők nem vették észre az egyértelmű jelet: Jézus maga volt a jel; a jel, amit Isten küldött és amely ott állt előttük:

  • nem látták meg Jézus tisztaságát; Jézusét, aki vérét ontotta azokért, akik elvesztek a bűneikben. Isten Őt, aki bűntelen volt, bűnné tette értünk (2 Korinthus 5:21).
  • elutasították Jézust mint páskabárányt. Jézus volt az áldozati bárány, akire oly nagy szükségük volt, aki megtisztíthatta őket a bűneiktől és kibékíthette őket Istennel (1 Korinthus 5:7).
  • megbotlottak és nem tudták elhinni, hogy Krisztus a templom Sarokköve, az egyedüli, aki meg tudja szabadítani őket a szégyentől (1 Péter 2:4–8).

Amikor Jézus arról beszélt, hogy el fogja pusztítani a templomot és három nap múlva ismét felépíti, akkor az evangélium jó hírét nyilatkoztatta ki mindannyiunk számára. Nem kell többé jeleket keresnünk vagy azon aggódnunk, hogy Isten vajon befogad-e minket a mennybe, ha meghalunk. A Megváltónk megérkezett. Jézus egészen a Golgota keresztjéig cipelte a bűneinket, és három nappal később feltámadt. Azon a napon legyőzte a halált, és többé nem állunk ítélet alatt a bűneink miatt akkor, ha hiszünk Jézusban. Jézusnak köszönhetően Isten tisztának és szentnek tekint minket.

Kedvesem, ha Jézust Megváltódnak vallod és megkéred, hogy bocsássa meg a bűneidet, szabad vagy. Tartozásod teljes összegben ki lett fizetve. A Szent Szellem elpecsételt és kiválasztott arra, hogy jó tetteket vigyél véghez. Minden kárhoztatástól mentes vagy.

Öröklétünk biztos kezekben van, mert van egy Megváltónk, aki szenvedélyes szeretettel harcolt a lelkünkért. Minden reggel, amikor ébredéssel köszöntjük az új napot emlékezzünk arra, hogy Isten Fia eljött értünk és megmentett minket. Amikor Jézus feltámadt, az életünk örökre megváltozott. Ő legyőzte a halált és mostantól visszavonhatatlanul megállhatunk Isten előtt. Most már félretehetünk minden kétséget és élhetünk, hogy megosszuk a megváltás evangéliumát másokkal.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/signed-sealed-delivered/
Fordította: Szabó Anna
Kép: Vasadi Dubován Judith

Lyli Dunbar szeret a férjével karaokezni a kocsiban, elmélyedni a Bibliatanulmányozásban a lányokkal, és egyszerre 12 könyvet olvasni.  Író, előadó, és mentor, akinek legégetőbb vágya, hogy megismerje Jézust, és megismertesse Őt másokkal.  Keresd meg őt a lylidunbar.com oldalon, ahol elegendő üzemanyagot találsz majd az erdőtűz intenzitású hithez.  Lylit továbbá megtalálod Facebookon, Instagramon, és Pinteresten is.

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .