Maradéktalan bizalom

„Hogyan értsük ezt? Vajon igazságtalanság ez Isten részéről? Nem, dehogyis! Hiszen Isten már Mózesnek is megmondta: „Annak adok kegyelmet, akinek akarok, és azon könyörülök, akin könyörülni akarok”Róma 9:14-15

Őszintén szólva, elszomorít a Mózes 1. könyvében leírt történet. Itt van ez a család, akit körbevesz Isten szeretete. Itt van Rebeka, akinek Isten már előre kijelentette, hogy mi vár a fiaira. Itt van Izsák, aki különbséget tesz a fiai között. Aztán itt van Jákób, aki belemegy a csaló tervbe. A szívem megszakad mindezeket látva. Hogy tehették félre az ígéret adóját és beteljesítőjét, és választották helyette a maguk útját?

És mi a következmény? Fájdalom, gyűlölet, keserűség, árulás, családi viszály. Valahányszor megpróbáljuk megelőzni Istent, csak hosszabb és fájdalmasabb utat vágunk magunknak. Ez történt Izsákkal és Rebekával is: fiaikat gyűlölet és bosszúvágy szakította szét, csak azért, mert Rebeka segíteni akart Istennek végrehajtani a tervét.

Kedveseim, Istenben semmi hamisság nincsen! Ezt jól jegyezzük meg. Ha Ő kijelent valamit, azt végre is fogja hajtani! Bízzuk csak Rá!

Isten nem ismer lehetetlent, Őt nem befolyásolják a körülmények.

Ugyanakkor te és én semmit nem tehetünk annak érdekében, hogy megmozdítsuk a kezét vagy kicsikarjuk kegyelmét és irgalmát. A világ megalapozása előtt már szeretett minket. Születésünk előtt már terve volt velünk. Kegyelme nem attól függ, hogy kik vagyunk, mit tettünk, vagy milyen a bőrünk és a hajunk szine. Származásunk, nemzetiségünk, hovatartozásunk, külsőnk – ezek semmit sem változtatnak örökkévaló szeretetén és irgalmán.

És mindezt csak el kell hinnünk!

Isten olyan hitre vár, amely ezt mondja: „Bízom abban, hogy Isten mindazt elvégzi bennem, amit kijelentett. Bízom abban, hogy Isten rám árasztja irgalmát és beteljesíti, amit Igéjében ígért.” Mondjuk együtt: Bízom Benned, Istenem! És hagyjuk abba a kotnyeleskedést. Hagyjuk, hogy a dolgok Isten terve és időzítése szerint történjenek. Úgysem tudjuk, mit hoz a holnap. Isten viszont tisztán látja a teljes képet – elejétől végéig.

„Tehát Isten dönti el, hogy kin könyörül, és kinek ad kegyelmet! Ez a döntés pedig nem függ attól, hogy az emberek mit akarnak, vagy milyen erőfeszítéssel küzdenek, csakis Isten könyörületétől függ!” Róma 9:16

Ne dőljünk be a Sátán hazugságának. Isten nem gyűlöl minket, hanem örökkévaló szeretettel szeret. Mást tervezett neked, mint nekem, és más időben fogja végrehajtani tervét. De amikor eljön a megfelelő idő, akkor Ő Maga lát munkához, és beteljesíti azt. Jákóbnak és Rebekának megvolt a saját kedvence a fiaik közül, és láthatjuk a sajnálatos következményt. Isten nem tesz különbséget. Mindannyiunkat egyformán különlegesen szeret, és csodálatos dolgokat tervezett számunkra. Sosem tudnánk kiérdemelni áldásait, vagy megdolgozni értük. Minden kegyelem.

Meghozod-e ma azt a döntést, hogy bízol Benne?

Én teljes szívemből így döntök: ma és örökké bízom Benne.

Még ha el is bukunk, Isten hűséges marad. A történet feje tetejére állhat, de Ő képes helyreállítani a dolgokat. Erről szól a mai történet, és ezt tapasztalhatjuk mi is személyes életünkben.

Atyám, annyira bántanak azok az alkalmak, amikor a magam útját jártam, és megpróbáltalak megelőzni. Kérlek, bocsáss meg. Nem akarok többet kotnyeleskedni. Csakis Benned bízom, a Te tervedben és a Te időzítésedben. Hiszek Benned. Segíts kérlek ebben, az Úr Jézus nevében. Ámen.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/wholehearted-trust/
Fordította: Péter Abigail
Kép: Vasadi Dubován Judith

Ebosereme Aifuobhokhan Nigériában él. Szenvedélyesen olvassa és szereti Isten szavát. Ő vezeti a Hausa fordítócsapatot a Szeresd Nagyon Istent családban és minden anyagot lefordítanak Hausa nyelvre, amit világszerte több, mint 40 millió ember beszél. Emellett a Szeresd Nagyon Istent Bátorító és Imaharcos csoportjaiban is szolgál. Ha megkérdezzük, mi az életcélja, mindig azt mondja: „Jézusra mutatni fel.” Egyedülálló, Istent szereti a legjobban. Mammográfus és radiológus a Nigériai Edo állam Egyetemi Kórházában.

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .