IMÁK tanulmány – 5. nap

K – Kérés, köszönet

Az ima az IMÁK-módszer utolsó része. Itt mondjuk el imádságban Istennek mindazt, amit a megfigyelésből megtanultunk, és amiről elhatároztuk, hogy alkalmazzuk az életünkre vonatkozóan.

Amikor egy szakasz alapján imádkozunk, először válaszoljuk meg a következő kérdéseket:

  • Mit mond ez a szakasz Istenről?
  • Annak alapján, amit ebből a szakaszból tanultam, van olyan dolog az életemben, amiért hálát adhatok, aminek örülhetek?
  • Mit mutat meg ez a szakasz abból, ami arra bátorít engem, hogy merjek változtatni az életemen?
  • Mit kérhetek ennek a szakasznak a fényében?

A kérdésekre adott válasz lehet az imánk vezérfonala is (de ez csak egy lehetőség). Pl. először dicsőíthetjük Istent azért, Aki, és amit tett. Utána hálát adhatunk és megköszönhetjük neki az Ige igazságát és azt, amit Ő a világban tesz. Ezután bánjuk meg, amit nem jól tettünk, és kérjük Istent, hogy változtassa meg szívünket, szabadítson meg a bűntől, vagy adjon bölcsességet és tisztánlátást. Végül vigyük Isten elé kéréseinket.

Imádkozd Istennek a szavait, amiket olvastál! Ha Ő bármit felfedett előtted a tanulmányozás során, imádkozz érte! Ha rámutatott bármilyen bűnödre vagy hiányosságodra, valld meg! Imádkozz az igeszakasz üzenetének fényében!

Forrás: Love God Greatly Journal (https://lovegodgreatly.com/)

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .