IMÁK tanulmány – 1. nap

Kicsit többet az IMÁK módszerről

I / Igevers

Az IMÁK módszer első betűje az I, ami az Igeversnek felel meg. Ekkor időt szánunk arra, hogy a teljes igeverset, vagy igeverseket lemásoljuk. Ez segít Isten Igéjének megtanulásában és elsajátításában. A Kolossé 3:16-ban ezt olvassuk: „Krisztus beszéde és tanítása teljes gazdagságában éljen bennetek és közöttetek”. Hagynunk kell, hogy Isten Igéje éljen bennünk. Azért, hogy ez megtörténjen, tanulmányoznunk kell az Igét, és meg kell tanulnunk azt.

Jézus folyamatosan idézte a Szentírást, ami azt mutatja, hogy időt szánt a megtanulására. Megkísértése során a sivatagban kimondta a Szentírás igazságait, ezzel küzdött az ellenség támadásaival szemben. Ha Jézus megtanulta kívülről az Igét, akkor egyértelmű, hogy nekünk is ezt kell tennünk! Persze, ki is nyithatjuk a Bibliánkat és felolvashatjuk az igeverseket, de mennyivel jobban felkészülünk a küzdelemre, ha idézni tudjuk az igeverseket, anélkül, hogy ki kellene őket keresnünk?

A Máté 12:34-ben ezt olvassuk: „Mert azt mondja ki az ember, amivel tele van a szíve.” Mi jön ki a szánkon? Panaszkodás? Düh? Pesszimizmus? Ezek azt jelzik, hogy Isten Igéje nem lakik bennünk gazdagon, mert ami a szívünkben van, azt fogjuk mondani. Ha a szívünk tele van Isten Igéjével, akkor Róla fogunk többet beszélni. Ő ott lesz a beszélgetéseinkben, és a dolgokban is, amiket teszünk. Ő fogja meghatározni, hogyan beszéljünk a körülményeink ellenére és hogyan beszéljünk másokról.

Ahogy a Biblia tanulmányozásához, úgy az Igék megtanulásához is munkára és időre van szükségünk. Nincs kiskapu. De megéri a befektetett munkát. Amikor tanulmányozzuk az Igét, és rászánjuk az időt az Ige megtanulására, akkor ez megerősíti a bibliatanulmányozásunkat.

Ma egyszerűen csak másold le a verset a Bibliádból legalább egyszer. El fogsz csodálkozni azon, hogy Isten mi mindent fog felfedni számodra azáltal, hogy időt szánsz arra, hogy lelassulj, és lemásold azt, amit olvastál. Segíthet, ha többször is lemásolod.

Kihívás: tanuld meg kívülről az IMÁK verset!

Forrás: Love God Greatly Journal (https://lovegodgreatly.com/)

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .