Bevezetés az IMÁK tanulmányba

AZ IMÁK BIBLIATANULMÁNYOZÁSI MÓDSZER

MIRŐL VAN SZÓ ÉS EZ MIÉRT FONTOS?

Mi, a Szeresd Nagyon Istent szolgálói, hisszük, hogy Isten Igéje élő és ható. Hisszük, hogy az Ige szavai kultúrától és időszaktól függetlenül hatalmasak, valóságosak és relevánsak az életünkben. Azzal is tisztában vagyunk, hogy a Bibliát egy adott kultúra adott közönségének írták egy adott időben. Úgy gondoljuk, hogy a Biblia helyes értelmezéséhez meg kell értenünk azt a kultúrát és kontextust, amelyben az eredeti szöveg született, ezért Bibliaolvasás során az IMÁK bibliatanulmányozási módszert alkalmazzuk.

Ez a mozaikszó négy kifejezésre utal: Igevers, Megfigyelés, Átültetés és Köszönet, vagy Kérés, azonban ha egyszerűen akarjuk kifejezni, akkor csak az Ige olvasásának egy módjáról van szó. Ahogy kapcsolatba kerülsz a Bibliával, és szándékosan lelassítasz, időt szánva a gondolkodásra, az igazság szinte kikiált majd a papírról. Az IMÁK-módszer segít mélyebbre ásni és többet kapni annál, mint amit a felületes olvasás nyújthat. Lehetővé teszi, hogy ne csupán hallgatói, de cselekvői is legyünk annak, amit olvasunk (Jakab 1:22).

Ebben a tanulmányban találsz kijelölt olvasnivalót, illetve egy olyan igeverset, amellyel gyakorolhatod az IMÁK-módszert. Ez úgy működik, hogy elolvasunk egy részt a Bibliából, majd annak bizonyos részein alkalmazzuk a módszert. Úgy gondoljuk, hogy így sokkal több tudást gyűjthetünk a Biblia olvasása során, ezt pedig később hatékonyabban tudjuk alkalmazni a gyakorlatban.

Az IMÁK-módszer legfontosabb eleme azonban a TE kapcsolatod a Bibliával és az, ahogyan annak tanításait alkalmazod az életedben. Az Isten Szavával töltött idő sosem vész kárba, hiszen ez valami olyasmi, ami hatalommal bír és a te életedben is változást hoz majd. Szánd rá az időt, hogy gondosan tanulmányozd, felfedezve az igazságot Isten személyéről és a szívéről, amely az emberekért dobog.

Izgatottan várjuk, hogy együtt ássunk Isten Igéjének mélyére.

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .