Megváltó – 4. hét / 5. nap

Ajándékok a Királynak

Olvasd el: Máté 2:9-12, Jelenések 15:4
IMÁK: Máté 2:11-12

Isten különös jelet adott ezeknek a bölcseknek, egy csodás csillagot, amely bejelentette a Király születését. Ez a csillag vezette el őket Jeruzsálembe, ahol Isten prófétáitól megtudták, hogy Betlehemben kell megszületnie a Királynak. Ezután elmentek Betlehembe, ahol imádták a gyermek Krisztust.

„A bölcsek a Királyt keresték; Heródes a Király ellensége volt; a zsidó papok pedig tudomást sem vettek a Királyról. Ezek a papok ismerték a Szentírást, és másokat oda tudtak irányítani a Megváltóhoz, de ők maguk nem mentek oda, hogy imádják!” – írja Warren Wiersbe a Legyetek hűségesek című könyvében.

A bölcsek ajándékokat vittek Neki. Az arany a királyi uralmat, a tömjén a papságot, a mirha pedig a halált jelképezi. De az ajándékaiknál is fontosabb volt, hogy imádták Jézust. Minden bizonnyal szokatlan látvány lehetett, ahogy ezek a nagyméltóságú személyek egy apró gyerek előtt meghajlanak.

Annyi mindent ünnepelhetünk karácsonykor! Sokkal többről van szó, mint az ajándékokról, bevásárlásról, ételről, vagy díszkivilágításról. Többről, mint a vendégségekről, vagy iskolai ünnepségekről. Ez a Király ünnepe. Annak az ünnepe, hogy Isten az emberiségnek ajándékozta a Messiást, a Megváltót, a Krisztust.

Mennyei Atyám, segíts karácsonykor Jézusra figyelnem. Hadd lássam meg Őt magát a csillogás, a díszfények, a tennivalók közepette. Teljes szívemből dicsőítelek Téged. Ámen.

Mini kihívás: Nem az áruk teszik értékessé az ajándékokat, hanem ha szívből jönnek. Milyen figyelmes, egyszerű ajándékot tudnál készíteni a szeretteidnek, munkatársaidnak, szomszédaidnak?

Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .