Megváltó – 4. hét / 3. nap

Neki add a dicsőséget

Olvasd el: Lukács 2:8-14
IMÁK: Lukács 2:10-11

Képzeljünk magunk elé egy idilli képet: éjszaka van, a pásztorok őrködnek a nyájuk felett. Biztosan arra számítottak, hogy újabb csendes, unalmas éjszaka vár rájuk. Aztán váratlanul nappali világosság gyúlt, megjelent egy angyal, akik elújságolták, hogy megszületett a Messiás, a Szabadító! Aztán angyalkar zendít dicsőítő szózatra.

Belegondoltunk már abba, miért egy angyalnak kellett bejelentenie ezt a hírt ahelyett, hogy papoktól, írástudóktól, vagy egyéb fontos személyektől hallották volna? Nagyon tetszik Warren Wiersbe válasza erre a kérdésre a Legyetek könyörületesek (Be Compassionate) című könyvében:

„Azzal, hogy az angyal meglátogatta a pásztorokat, kijelentette Isten kegyelmét az emberiség felé. A pásztorok Izráelben kitaszítottak voltak. Isten pedig a szegényeket és szerényeket hívja magához (Luk 1:51-53, 1Kor 1:26-29).

A Messiás azért jött, hogy Ő legyen a Jó Pásztor (János 10) és Isten Báránya, aki a világ bűnéért áldoztatott fel (János 1:29). Talán a pásztorok pont olyan bárányokat őriztek a mezőn, amelyeket templomi áldozatra szántak. Odaillő volt, hogy Isten Pásztora és Báránya születésének hírét először az alázatos pásztorok hallják.”

Az angyal ugyanúgy szakította félbe a pásztorok éjszakáját, mint ahogy egy csodás áldott nap az én életemet. Amikor megértettem ezt a nagyszerű örömhírt, végérvényesen megváltozott az életem, és azért imádkozom, hogy soha ne feledjem az első szeretetet, azt a napot, amikor először találkoztam Megváltómmal és Urammal.

Drága Istenem, hadd ne váljon megszokottá a Te Fiad gyermekké születésének híre, amikor eljött, hogy megváltsa ezt a világot. Kérlek, Atyám, továbbra is nyúlj bele az életembe, tedd különlegessé, de ne miattam, hanem azért, aki Te vagy. Ámen.

Mini kihívás: A mai napon jussanak eszedbe azok a misszionáriusok, akik világszerte az evangéliumot hirdetik. Lehet, hogy a karácsonyt szeretteiktől távol töltik. Állj meg egy pillanatra, és imádkozz értük, és ha személyesen is ismersz misszionáriusokat, küldj nekik valami bátorítót, hogy tudják, hogy valaki szereti őket!

Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .