Megváltó — 4. hét / 2. nap

Egy csecsemő a jászolban

Olvasd el: Lukács 2:6-7
IMÁK: Lukács 2:6-7

József és Mária Betlehemben voltak, amikor eljött az idő, hogy megszülessen Mária kisfia, távol a családjától és a barátaitól, akik mellette tudtak volna állni Názáretben. Nem tudunk arról, hogy segített volna valaki Máriának a szülésben, és az, hogy maga pólyálta be az újszülöttet, arra utal, hogy egyedül szült. Néhány rongycsíkba bugyolálta, és úgy fektette bele a jászolba.

Nem tudom, hogy a jászol istállóban vagy barlangban volt-e, egy ház melléképülete volt-e vagy kint volt a mezőn. Azt sem tudom, hogy fából vagy kőből készült-e ez a jászol, vagy hogy voltak-e bent állatok a szülés alatt. Amit viszont tudok: Mária azért fektette jászolba az újszülött Jézust, mert nem volt számukra hely a fogadóban. Jézus számára nem volt hely.

Ő Isten Fia. Dönthetett volna úgy, hogy palotába születik, vagy egy tágas, kényelmes házba. Mégis úgy döntött, hogy a lehető legalázatosabb módon lép a világba. A kényelmetlent, a büdöset, a magányosat választotta.

Hányszor és hányszor panaszkodom apróságok miatt, amik miatt nem olyan kényelmes az életem, mint lehetne? Hányszor helyezem a saját jólétemet Jézus akarata elé? Hányszor nem volt helye a szívemben, az életemben, a napirendemben?

Drága Uram, bocsásd meg, hogy a saját dolgaimat helyezem előtérbe Veled és a Veled való kapcsolat helyett. Bocsáss meg, hogy felcseréltem a fontossági sorrendet, és kizártalak a szívemből. Segíts, hogy minden nap jusson Rád időm. Ámen.

Mini kihívás: Van kedvenc dicsőítő vagy karácsonyi éneked? Gondolkozz el azon, hogy összeállítasz egy „slágerlistát”, amit odaadsz a családodnak, barátaidnak, vagy akár megkérheted őket is, hogy küldjék el neked az ő kedvenceiket. Hátha találsz köztük kedvedre valókat!

Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .