Megváltó – 4. hét / 1. nap

Engedelmeskedni a rendeletnek

Olvasd el: Lukács 2:1-5
IMÁK: Lukács 2:3-4

Ez a Szentírás egyik legismertebb része. Valószínűleg hozzám hasonlóan te is sokszor olvastad már. Tavaly én tartottam a gyülekezetben a karácsonyi női alkalmat, és valami olyasmit olvastam, amit addig soha nem vettem még észre.

Mária és József Názáretben voltak, ez volt az otthonuk, és Mária fiának is itt kellett volna megszületnie. Akkoriban gyalogosan utaztak az emberek, tehát nem kerekedtek fel olyan gyakran hosszú utakra, mint manapság. Mária ráadásul várandós volt. Ki volt zárva, hogy elköltözzenek Názáretből.

Viszont a próféciák – mint amiket tanulmányoztunk az első héten – arról szóltak, hogy a Messiás Betlehemben, Dávid városában születik meg. Látjuk, mit tett Isten? József Dávid leszármazottja volt, tehát el kellett utaznia Betlehembe. A római törvények alapján Máriának nem kellett volna vele tartania, de ésszerűnek tűnt, különösen mivel vitatott várandóssága utolsó szakaszában járt már. Isten földi hatóságokat használt fel arra, hogy Betlehembe vigye Józsefet és Máriát, hogy beteljesedjenek a Szentírás próféciái.

Isten bármit fel tud használni, hogy teljesüljön az akarata: uralkodókat, hatóságokat, vagy akár hitetlen embereket. Ha Isten akar valamit, annak nem tudunk az útjába állni. Ha Isten nem akar valamit, nem tudjuk kierőszakolni. Még a hatalmas Augusztusz császár is a Mindenható Isten kezében volt, és Isten őt is felhasználta, hogy végrehajtsa akaratát.

Tudom, mennyire hihetetlenül nehéz tud lenni kivárni Istent. De bármilyen helyzetben is vagyunk, ne csüggedjünk! Isten irányít mindent, és bárkit és bármit felhasznál, hogy az Ő tökéletes akarata szerint történjenek a dolgok.

Drága Atyám, köszönöm a tökéletes tervet, amit kigondoltál az életemre nézve. Segíts észben tartanom, hogy mindig van terved, mindig van célod, és bármilyen helyzetet és személyt fel tudsz használni, hogy teljesüljön az akaratod. Ámen.

Mini kihívás: Egyre közeledik a karácsony! Tölts ma egy kis időt azzal, hogy örömteli várakozással várod Istent! Még ha nem is tudod, hogyan fog megoldást adni, nyugtasson meg a tudat, hogy Isten minden helyzetnek az Ura.

Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .