Megváltó – 3. hét / 4. nap

Az Isten Fia – Mária

Olvasd el: Lukács 1:34-38, Máté 26:63-64
IMÁK: Lukács 1:35

A tegnapi szakaszban láttuk, hogy Mária megtudta, mit tervezett Isten az életével: ő lesz a Messiás édesanyja! A mai szakaszban pedig felfedezi, miként is fog ez történni: „A Szent Szellem száll rád, és a Magasságos Isten ereje vesz körül téged.”

Mária könnyen találhatott volna kifogást, hogy miért nem akar belemenni abba, amit az angyal mondott neki, mégsem tette. Ehelyett ez volt a válasza: „Az Úr szolgálóleánya vagyok, történjen velem minden úgy, ahogy mondtad!”

Gondolkozzunk el egy pillanatig, mennyire figyelemreméltó volt Mária válasza. Sokkal nagyobb bizalom kellett ehhez, mint elsőre gondolnánk. Elfogadta, hogy várandóssága finoman szólva is gyanús lesz, és a házasságtörésért az ő kultúrájában halálbüntetés jár. Mária még szűz volt, és bár már eljegyezték egymást, még nem házasodtak össze, tehát a világ szemében ez a kisbaba házasságon kívül születne meg.

Mária válaszával meghódol Isten előtt, mint engedelmes szolgája. Megtapasztalta Isten kegyelmét (Lukács 1:30), hitt Isten Igéjének, és ezért kész volt arra, hogy a Szentlélek betöltse rajta Isten akaratát. Válaszából kiderül, mennyire bízott Mária Istenben. Micsoda követendő példa!

Drága Atyám, segíts, hogy kész legyek minden jóra. Tudom, hogy terved van velem. Azt is tudom, hogy van, ami áldozattal fog járni és váratlanul fog érni. Mégis segíts engedelmesnek lennem minden helyzetben. Ámen.

Mini kihívás: ünnepeljük Jézust úgy, hogy másoknak szolgálunk valami különleges, de egyszerű módon. Néha a legegyszerűbb ünneplés, az apró részletek lehetnek a legbecsesebb emlékek.

Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .