Megváltó – 2. hét / 5. nap

Megmutatni Isten valós lényét

Olvasd el: Zsidók 1:1-4; Kolossé 1:15-16
IMÁK: Zsidók 1:3

Mindig meglep, amikor az emberek bátor nőként jellemeznek engem. Igazából a naplóm tele van írva Igeversekkel félelemről, Istenbe vetett bizalomról és békéről. Ezeket újra és újra végigimádkozom, főleg azokon a hosszú éjszakákon, amikor a férjem napokra vagy hetekre elutazik, én pedig egyedül maradok a házban a gyerekekkel. Tudom, hogy a félelmem nem Istentől származik. Tudom, hogy ez az egyik taktika, melyet az ellenség ellenem vet be. És azt is tudom, hogy a térdeimen kell szembeszállnom vele, a Szent Szellem kardját használva, ami Isten Szava.

Ahogy a mára kiszabott Igeverseket olvasom, a szívem megnyugszik és a félelmem elcsitul. Jézus Isten dicsőségének kisugárzása. Ő Isten jellemének tökéletes leképződése, Aki kézben tartja az egész világegyetemet Szava erejével.

Hogy mit tanulunk Jézusról ebben a részben?

Ő mindennek az örököse – megfelelve a teremtett világ fölötti elsőszülöttség státuszának.

Ő teremtette a világot.

Ő az Atya dicsőségének kisugárzása. Ő Isten dicsőségének a “fénysugara”. Mi sosem láttuk a Napot, csak a sugarakat, ahogy ránk világítanak. Ugyanígy soha nem láttuk az Atyát sem, csupán Fiának “sugarain” keresztül.

Ő Isten lenyomata. Eszerint olyannyira pontos mása, mint egy pecsét.

Ő az, aki mindent fenntart szavának erejével. És nem csupán passzívan fenntartja, hanem aktívan működteti. Ő mindent kézben és az ellenőrzése alatt tart – akár látható, akár láthatatlan dolgokról van szó.

Drága Atyánk, nem tudok mást, csak dicsérni téged minden egyes alkalommal, amikor Igédet olvasom. Semmi sincs, ami elkerülné a figyelmedet. Semmi sem történhet úgy az életemben, hogy előtte ne futna végig a te kezeden. Ámen.

Mini kihívás: Töltsd egy kis időt imával. Imádkozz azért a dologért, személyért, helyzetért, szükségletért, amely miatt ma aggodalommal teli a szíved. Olvasd el újra a mai Igeverseket és rejtsd el őket a szívedbe tudva, hogy Isten mindent kézben tart. 

Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .