Megváltó – 2. hét / 4. nap

Lehetővé tenni számunkra, hogy életünk legyen az Ő nevében

Olvasd el: János 20:30-31; János 3:14-15
IMÁK: János 20:31

Az Ő nevéért a korai keresztények szörnyűséges halált haltak az arénában puszta kézzel harcolva oroszlánokkal és más vadállatokkal. Az Ő nevéért sokakat üldöztek, keresztre feszítettek és elűztek az otthonaikból. Az Ő nevéért nők és férfiak ma is üldöztetéssel néznek szembe. Az Ő nevéért keresztények távoli vidékekre költöznek, és a szeretteiktől távol nevelik fel gyermekeiket, hogy misszionáriusként szolgáljanak és a megváltás üzenetét hirdessék. Miért? Mert Jézus nevében erő lakozik. Az Ő nevére minden térd meghajol majd, mennyeieké, földieké, és földalattiaké egyaránt. Az Ő nevéért minden nyelv megvallja majd, hogy Jézus Krisztus az Úr (Filippi 2:10-11).

Észrevetted, hogy a Sátán minden nyilvános helyről megpróbálta eltörölni Jézus nevét? Addig bagatellizálta és csúfolta Jézus nevét, amíg egyre kevesebb és kevesebb ember tudja, hogy kicsoda is ő valójában és hogyan lehet megmenekülni. Ez nem véletlen. A Sátán rabol, pusztít és öl. És pontosan ez az oka annak, hogy Jézus nevét karácsonykor magasra kell emelnünk.

Mennyei Atyánk, csodálatos dolog Jézusról olvasni a Szentírásban. Dicsérem neved, amiért kezünkbe adtad a Szent Bibliát, és hogy látnunk engedted Jézus életét és csodáit. Köszönöm, hogy az Ő nevén át megmenekülhetünk. Ámen.

Érdekesség: Tudod, hogy miért írják Jézus nevét néha egy hal rajzába? A hal a korai keresztények titkos jelképe volt, mivel a hal szó görögül (ΙΧΘΥΣ, amit kb. ichthysnak ejtünk) Jézus nevének mozaikszava. Várjatok csak, megmagyarázom! “ησοῦς Χριστός, Θεοῦ Υἱός, Σωτήρ” (Iēsous Christos, Theou Yios, Sōtēr), ami magyarul annyit tesz “Jézus Krisztus, Isten Fia, Megváltó”. Ha ennek az öt görög szónak a kezdőbetűjét egymás mellé helyezed, akkor megkapod a ἸΧΘΥΣ szót, ami halat jelent.

Mini kihívás: Mennyire tudod szabadjára engedni a fantáziádat és kreatívkodni Jézus nevével? Használj fel bármilyen anyagot, amit otthon találsz, készíts belőle halat, valahogy illeszd bele Jézus nevét, és találj valami érdekes módot arra, hogy a karácsonyi dekoráció részévé tedd!

Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .