Megváltó – 2. hét / 3. nap

Lehetővé tenni számunkra, hogy meglássuk: az Ige testté lett

Olvasd el!: János 1:1-5, 14; 1 Timótheus 3:16
IMÁK: János 1:14

Amikor elolvassuk az 1 Mózes 1:1-et, akkor Elohimot akció közben érhetjük tetten. Isten többe számú neve arról árulkodik, hogy Isten, az Atya, Isten, a Fiú és Isten, a Szent Szellem mind jelen voltak a világ teremtésekor.

A mára kijelölt Igeversekben János ugyanezt állítja: “Kezdetben volt az Ige, aki Istennel együtt volt, és maga is Isten volt.” Ez az egyik legszebb mondat, amit valaha olvastam. Az Ige volt Isten. Jézus volt Isten. És mégis, az Ige testté lett. És ez az, amit karácsonykor ünneplünk.

Jézus volt a világosság és az élet. Benne és általa teremtetett minden. Megszületett gyermekként, mert úgy határozott, hogy közöttünk fog élni, és megadja nekünk a lehetőséget, hogy megmeneküljünk. Az Ő fénye vette át a sötétség helyét a szívünkben és az világít ott.

Jézus fénye mennyire ragyog keresztül rajtad? Mennyire látják őt az emberek benned?

Mini kihívás: Te hogyan definiálnád azt, hogy “dicsőség”? Először írd le, hogy TE hogyan magyaráznád meg, majd keresd ki egy szótárban! Gondolkodj el azon, hogy milyen gyakorlati módon tudnád megdicsőíteni Istent!

Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .