Megváltó – 1. hét / 5. nap

A Király megváltást hoz

Olvasd el: Zakariás 9:9-10; Lukács 19:35-38
IMÁK: Zakariás 9:9

Még egyszer nézzünk meg egy ószövetségi próféciát, ami az Újszövetségben beteljesül! Ez nem csak abban segít, hogy a Bibliát, mint egy nagy egészet lássuk, hanem segít megérteni azt is, hogy Istennek mindig van terve. A Biblia nem random történetek összessége – hanem elejétől a végéig Isten lenyűgöző terve arra, hogy az emberiséget Jézushoz és a megváltáshoz vezesse.

Azt szeretem a mai Igeversekben, hogy egyszerűen, de pontosan definiálja az örömet. Az öröm nem a körülmények függvénye. Nem függ emberektől, pénztől, tulajdontól vagy képességektől. Nincs köze az érzésekhez, érzelmekhez vagy hangulatokhoz. Az örömöt nem vehetik el tőled, mert Jézusnak a kereszten, a te javadért elvégzett áldozatában gyökerezik. Örvendezünk, mert miénk az örök élet. Örvendezünk, mert Jézus a kereszten megbocsátotta minden bűnünket. Örvendezünk, mert megpecsételt minket a Szent Szellem. Miénk a megváltás, a szabadság, és új életünk van. Örvendj és ujjongj!

Néha olyan helyzetbe kerülünk, melyben szinte kiszáradunk. Nem érezzük úgy, hogy örvendeznünk kéne. Nem tudunk nevetni, boldognak lenni. Nem tudom, mivel kell most szembenézned, de emlékezz – még ha életed legsötétebb völgyén mész is át, találhatsz örömöt. Az öröm abból ered, hogy kicsoda Isten és mit tett Jézus a kereszten. Ezt semmi sem veheti el tőled.

Abba, Atyám, segíts, hogy emlékezzek, hogy a Te örömöd az én erőm. Dicsérlek az örömért, ami Jézus kereszten értem hozott áldozatából fakad. Dicsérlek, mert nincs olyan körülmény, nincs senki az életemben, mi elvehetné az örömömet. Ámen.

Mini kihívás: Hangoskodjunk ma egy kicsit! Menj el betlehemezni vagy énekelj az utcán, élvezd otthonodban a karácsonyi dalokat! Bárhogy is, énekelj örömmel, kiálts örvendezve!

Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .