Megváltó – 1. hét / 3. nap

A Messiás azért születik, hogy megbocsássa bűneinket

Olvasd el: Ézsaiás 7:14-17; Ézsaiás 40:1-2
IMÁK: Ézsaiás 7:14

Amióta csak a bűn megjelent a világban, kétségbeesett szükségünk volt a Messiásra. Semmit sem tehettünk, amivel megmenthettük volna magunkat. Csak az Ószövetségben feláldozott állatok vére fedte el a bűnöket. Szükségünk volt a Tökéletes Bárányra, a Megmentőre, a Messiásra, akinek kiontott vére mindörökre eltörli a vétkeinket.

Annyi szeretet van a mai Igékben! Ézsaiás tudta, hogy milyen figyelmeztetni és helyreigazítani Isten népét, de az Úr azt akarta, hogy népéhez eljusson a vigasztalása is. Isten megparancsolta Ézsaiásnak, hogy vigasztalja népét. Gyengéd, szerető szavakat mondott, szavakat, melyek a bűnök bocsánatát hirdették, azt, hogy a bocsánatért nem kell tovább harcolni. A népnek szembe kellett néznie az asszírokkal, akik fogságba hurcolták őket, ezért szükségük volt minden vigaszra, melyet Isten adni tudott.

A szűz megfogan és gyermeket vár. A Megváltó megszületik. A bűnök megbocsáttatnak. Könnyel telik meg a szemem, miközben ezeket az Igéket olvasom. Ha visszanézek a Jézus nélküli életemre, nem tudom elhinni, hogy Isten úgy döntött, szeret engem. Nem tudom elhinni, hogy Jézus meghalt olyasvalakiért, mint én, hogy elhordozta számos bűnömet. Nem érdemeltem meg. És mégis, a Messiás megszületett, hogy nekem – és neked! – életet adjon.

Drága Istenem, annyira szerettél engem, hogy egyetlen Fiadat küldted azért, hogy kifizesse bűneim árát. A szívem tele hálával és dicsőítéssel. Alig tudom felfogni ésszel, hogyan teljesített Jézus olyan próféciákat, melyeket sok-sok évvel a születése előtt mondtak. Köszönöm, hogy megmentetted a lelkemet és hatalmas Szavad által hitet adtál nekem. Ámen.

Mini kihívás: Helyezzük a karácsonyunk középpontjába Jézust és tegyünk ki olyan dekorációs elemeket, amiken Jézus neve áll. Készen állsz egy keményebb kihívásra? Szánj időt arra, hogy felkutatod, hány prófécia teljesült Jézus születésével.

Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .