Megváltó – 1. hét / 2. nap

Vesszőszál sarjad Isai törzséből

Olvasd el: Ézsaiás 11:1-10; Máté 1:5-6
IMÁK: Ézsaiás 11:1

Szeretem látni, hogyan fonódik össze egymással az Ó- és az Újszövetség, erre pedig a legjobb lehetőséget a próféciák tanulmányozása adja. Tudom, hogy néha nem érthetőek könnyen, de ha elolvasod a mai Igéket, akkor láthatod, hogy hogyan teljesedik be Jézusban az Ézsaiásnak kijelentett prófécia (erről Máté evangéliumában olvashatunk).

A Messiásnak Isainak, Dávid apjának a vérvonalából kellett származnia. Nem jöhetett máshonnan. Csak Júda törzséből. Csak Dávid utódai közül. Be kellett teljesítenie az Ézsaiási próféciát és Jézus meg is tette ezt. Hiánytalanul beteljesítette.

Észrevetted, hogy a mai Igerész, ami évezredekkel Jézus születése előtt íródott, milyen pontosan írja le szolgálatát? Ézsaiás Jézus bölcsességéről és megértéséről beszél, tanácsáról és hatalmáról, tudásáról és istenfélelméről. Részletezi, hogy milyen igazságos az ítélete, hogyan áll az alázatosak mellé. Ez elég ahhoz, hogy libabőrös legyek!

Mennyei Atyám, lenyűgöz az, ahogyan átlátod a nagy képet, ahogy mindent a kezedben tartasz. Köszönöm, hogy az Ézsaiási prófécia által betekintést engedsz nekem a Te Gondviselésedbe és Uralmadba. Segíts, hogy emlékezzek arra, hogy ígéreteid mindig beteljesednek! Ámen.

Mini kihívás: Olvasd el a Máté 1-ből Jézus családfáját. Vizsgáld meg a részleteket is – a neveket, az asszonyokat, akiket említ, mindent, ami megragadja a figyelmedet.

Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .