Megváltó – 1. hét / 1. nap

Kiút a sötétségből

Olvasd el: Ézsaiás 9:1-7; Efézus 5:8-10
IMÁK: Ézsaiás 9:2

Izrael népére sötétség ereszkedett, amikor az asszírok fogságba hurcolták őket. Izrael északi királysága sosem állt helyre, mi már Samáriaként ismerjük. A fogság alatt és után az izraeliták teljes sötétségben éltek. A mai Igeverssel Ézsaiás próféta azt mondja a népnek, hogy eleget éltek már a sötétségben, nagy világosságot fognak látni. A fény végül rájuk ragyog.

Ezek az Igék Jézus második eljöveteléről beszélnek. Az első eljövetelekor Jézus Krisztus kisdedként érkezett a Földre egy betlehemi jászolba, ahogy arról prófétáltak. Jézus születésekor, életében, szolgálatában, halálában és feltámadásban számos Messiás-próféciát teljesített be. Azonban vannak még be nem teljesült próféciák is. Ezek Krisztus második eljövetelekor fognak teljesülni. Első eljövetelekor Jézus volt a szenvedő Szolga. Második eljövetelekor Ő lesz a hódító Király. Első eljövetelekor szerény körülmények közé érkezett. Második eljövetelekor mennyei seregek állnak majd az oldalán. Királyként tér vissza, aki majd Jeruzsálem trónjára ül.

Mielőtt Jézus megmentett minket, sötétségben voltunk. Még most, keresztyénként is, amikor az életünk nehéz, időnként feltűnik a fejünk felett a sötétség fellege. A mai Ige reményt ad. Jézus kivezet a sötétségből. Ha Belé és az Ő Szavába kapaszkodunk, nincs olyan zug, melyet ne tudna beragyogni. Nincs olyan sötét, melyet el ne oszlatna.

Ó, Jézus, te kivezetted népedet a rabság sötétjéből. Vezess ki engem is bűneim sötétjéből! Köszönöm a Benned lévő reménységemet, hogy még életem sötét napjain is Te vezetsz és erősítesz engem. Ámen.

Mini kihívás: A sötétség a fény hiánya. Kezdjük azzal a karácsonyi tanulmányunkat, hogy a lakás különböző pontjain gyertyákat gyújtunk, miközben a mai Igén elmélkedünk.

Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .