Nagyszerű tervek

„Hiszen minket Isten a saját kezével alkotott: arra teremtett bennünket a Krisztus Jézusban, hogy nemes tetteket vigyünk véghez. Ezeket pedig Isten már előre elkészítette a számunkra, hogy lépésről lépésre ezeken haladjunk.”Efézus 2:10

Első levegővételem előtt az életem már veszélyben volt. Legtöbb kisbaba sírva érkezik világra, én némán jöttem. Édesanyám, aki már több órás kínzó vajúdáson, majd egy sürgős császármetszésen volt túl, egy távoli katonai kórházban aggódva figyelt fel a csendre. A szülés egyikünkek sem volt könnyű, és miközben kétségbeesetten próbált világra hozni, mindkét tüdőm összeesett. Bár érkezésemet nagy szomorúság követte, Istent azonban nem rémítette meg a helyzet súlyossága. Inkább egy orvost és néhány asszisztenst használt azon a napon arra, hogy megmentsék életemet és segítsenek lélegezni. Nem az volt az utolsó nap, amikor Isten arra használt másokat, hogy segítsenek újra lélegezni.

Valahányszor az Efézus 2:10-et olvasom, időnként elgondolkodom a szokatlan világra érkezésemen, és azon tűnődök, vajon Sátán ismerte-e Istennek az életemre vonatkozó terveit? Vajon megpróbálta leállítani azt a munkát, amit Isten rajtam keresztül akart véghezvinni? Nem tudom biztosan, de örömmel tölt el a tudat, hogy az Úr már az első levegővételem előtt ott volt, és nem engedte volna, hogy a velem való tervei meghiúsuljanak.

Isten nemcsak előttem járt, hanem az évek során azt is jól láttam, hogyan készít fel arra a szolgálatra, amelyre elhívott engem. Az Efézus 2:8-9-ből tudjuk, hogy üdvösségünk egyedül kegyelemből van, és nem cselekedetek által, hogy ne kérkedjünk. Az üdvösség ingyenes ajándék, és nem az Istennek tett szolgálatunkért kapott fizetés. A tudat, hogy az Úr előttem jár, és pont azzal a személyiséggel, azokkal az ajándékokkal és szenvedéllyel ruházott fel, amelyekkel hihetetlen munkát végezhetek Érte, nemcsak hatalmas örömmel, hanem alázattal is eltölt.

A tudat, hogy Isten azért járt előttem, hogy előre elkészítse ezeket a jó cselekedeteket az életemben és ellásson mindazzal, amire szükségem van ezek elvégzéséhez, hozzásegít ahhoz, hogy erősebben és talán kicsit bátrabban is megállhassak a harcaim közepette. Isten nem követ el hibát, ismeri a jövőnket, és pontosan tudja, mire van szükségünk az előttünk álló napokban.

Bízz Istenben akkor is, amikor nem érted, mi történik. Bízz Benne, amikor szorongással telik meg a szíved, ha a jövőre gondolsz. Elevenítsd fel mindazt, amit Isten jelleméről tudsz, és támaszkodj annak az igazságára, hogy kicsoda Ő. Nem vagy egyedül. Isten éppen erre a napra készített fel téged, erre a különleges időszakra. Legyen Ő a horgonyod, és kapaszkodj erősen! Pontosan az a nő vagy, akit az országa építésére akar használni. Ő már előre elkészítette ezt a hihetetlen munkát, pont erre az időre, és bőkezűen ellátott mindazzal, amire szükséged van ahhoz, hogy be tudd tölteni a feladatodat abban a csodálatos megváltástörténetben, amit Isten a mi életünkön keresztül ír.

Tehát maradj meg Isten Igéjében, tedd Jézust horgonyoddá, és hittel menj tovább! Ahogyan velem is megtette, Isten a te utadba is helyez majd olyan embereket, akik segítenek lélegzethez jutni, amikor a harc annyira eldurvul, hogy úgy érzed, megfulladsz. Soha ne felejtsd el, hogy Isten szeretettel készített fel téged a rád váró feladatra. Téged választott ki erre a csodálatos jó cselekedetre, ami megmutatja az Ő szeretetét és megváltó munkáját a figyelő világnak, amelynek égető szüksége van Jézusra.

Angela PerrittLoveGodGreatly.com nonprofit online bibliatanulmányozó szolgálat alapítója és igazgatója. A szolgálat a világ több, mint kétszáz országában élő nőkhöz juttatja el Isten Igéjét a lefordított Bibliatanulmányok révén. Dallasban él a férjével és három lányukkal. Angela szenvedélyesen szereti Isten Igéjét, és hiszi, hogy egy nő, aki Isten Igéjével él, képes megváltoztatni a családját, a közösségét és végső soron a népét is. Legnagyobb öröme az, ha bátoríthatja gyermekeit és másokat, hogy minden nap megújult élettel szeressék Istent. Kapcsolatba léphetsz Angelával az Instagramon.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/great-plans/
Fordította: Gál Tamara
Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .