Isten ismer engem

Mindenki azt akarja, hogy ismerjék. Bármennyire introvertált vagy is, vágysz arra, hogy ismerjenek. Azt akarjuk, hogy legyen legalább egy ember, akivel jól érezzük magunkat, akivel megoszthatunk bármit és mindent, a jót, a rosszat és a csúf dolgokat is, anélkül, hogy félnünk kellene, hogy elítél minket vagy elveszítjük őt. De sokunk mellett nem áll senki, aki ilyen mélyen ismerne minket. Lehet, hogy félünk megnyílni mások előtt, vagy talán már mentek tönkre barátságok, és ért minket fájdalom azért, mert túl sokat megosztottunk másokkal. Nem számít, mi történt, mindannyian vágyunk arra, hogy ismerjenek és a hibáink ellenére szeressenek azért, akik vagyunk.

Éppen ez a szépsége a 139. zsoltárnak. Ebből ugyanis megtudhatjuk, hogy van valaki, aki olyan mélyen ismer bennünket, hogy még azokat a dolgokat is látja, amiket mi magunk nem. Isten mindent tud rólad és rólam.

„Tudod, mikor leülök, vagy felkelek, ismered még gondolataimat is. Mielőtt bármit tennék, már tudod.” (Zsoltárok 139:2)

Már azelőtt, hogy megfogalmazódik bennünk egy gondolat, Isten tudja, és mégis szeret minket. Még mielőtt cselekednénk, Ő tudja, mire készülünk, és mégis szeret minket.

Talán eszedbe jut valaki, aki olyat tett vagy mondott, ami sokkolt téged. Talán megosztotta veled a küzdelmeit, ami meglepett téged. Gyakran feltételezzük, hogy mások teljesen rendben vannak, pedig ez nem igaz. Bűnösök vagyunk, harcolunk a bűn ellen, néha győzünk, de gyakran elbukunk. Időnként nagyokat hibázunk, melyek jelentős következményekkel járnak, az Úr mégis szeret minket.

Ő ismer, szeret és megbocsát, hiszen Ő teremtett és váltott meg minket.

Nehéz elfogadni ezt az igazságot, de még nehezebb, hogy mi is eszerint cselekedjünk másokkal. Hogy olyanok legyünk, mint Jézus, meg kell tanulnunk szeretni, elfogadni, segíteni és együtt járni azokkal, akik megnyílnak nekünk és betekintést engednek életük nehézségeibe.

Ha egy olyan időszakban vagy, amikor nincs senki az életedben, aki jól ismer, vigasztaljon a tudat, hogy Isten igazán ismer téged. Szó szerint mindent elmondhatsz neki, hiszen úgyis tud mindent – nem kell mézes-mázas körítésbe csomagolnod a gondolataidat és érzéseidet. Öntsd ki Neki a szívedet és engedd, hogy azzal a szeretettel szeressen téged, ami miatt a kereszthalált is vállalta érted.

Jézusra tekintve,

Jen Thorn Németországban nőtt fel, a tizenéves korát Afrikában töltötte misszionárius szüleivel. Amerikában járt egyetemre és a chicagoi Moody Biblia Intézetben tanult, ahol megismerte a férjét. Huszonkét éve házasok és négy gyermekük van. Jen Chicago külvárosában lakik, ahol a férje a Megváltó Közösség pásztora. Jent szenvedélyesen érdekli a teológia és annak a mindennapi élettel való kapcsolata.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/i-am-known-by-god/
Fordította: Szabó Eszter
Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .