Kiválasztott

„Ti azonban kiválasztott nép vagytok, papok királysága és szent nemzet. Olyan nép, amely csak Isten tulajdona…”1 Péter 2:9

Látom őt a lelki szemeim előtt: egy bizonytalan lány, aki lapos talpú cipőt és neonsárga pólót visel. Egy zsúfolt tanteremben ül az asztalánál, iratgyűjtő mappával a kezében, azt remélve, hogy valaki észreveszi az új trendi frizuráját és megdicséri, milyen jól néz ki. Görcsbe rándul a gyomra és azon tűnődik, bárcsak fogyott volna még 2 kilót a nyáron. Órákat töltött a bevásárlóközpontban, miközben a tökéletes öltözetet próbálta megtalálni, hogy úgy nézhessen ki, mint az a szép lány a magazinban.

Görcsösen próbálkozik, de a teremben levők rá sem néznek. Kattog az agya, hogyan javíthatna magán. Arra vágyik, hogy észrevegyék, elfogadják, és őt is meghívják a buliba.

Szeretném a fájdalmán megnyomni a szünet gombot, és a 16 éves énem tudomására hozni, hogy minden rendben lesz.

Minden rendben lesz, kislány! Nem te leszel a bálkirálynő, és nem leszel meghívva minden vagány buliba, de te tartozol valahova. Szeretve vagy. Különleges vagy.

Barátom, ne engedd, hogy a lelked ellensége hazudjon neked, és azt mondja, hogy nem értékelnek és nem vagy fontos. Te Isten királyi lánya vagy. Te az Ő tulajdona vagy.

A Mennyei Atya már jóval a születésed előtt kiválasztott téged. Amikor a csillagokat egyenként az égre helyezte és megteremtette az óceánt, az Atya úgy döntött, hogy valami különlegessel egészíti ki csodálatos mesterművét. Szerető szemében csillogás jelent meg, amikor megtervezett téged, és elhatározta, hogy azért helyez erre a földre, hogy az Ő nevét viseld, és hirdesd az Ő kiválóságát és fenségét a téged figyelő világ előtt.

Az a buli, amire az osztályodba járó vagány lányok nem hívtak meg, elhalványul ahhoz a csodálatos célhoz képest, amelyet Isten a te életedre tervezett. Istennek nagyobb tervei vannak számodra. Lehet, hogy itt a földön nem tartozol a „belső körbe”, Krisztus azonban helyet készít számodra a Mennyben. A világmindenség Királyának tudatosan gondja van rád, és jól ismeri az életed minden apró részletét. Ebben a pillanatban is ott ül a te Megváltód a Mindenható Isten jobb kezénél, és közbenjár érted. Az Ő királyi papsága tagja vagy, így szavaid eljutnak az egész teremtés Fejedelmének füléhez.

A világ Világossága benned lakozik, és a te kicsi fényed ragyogóan világít az Ő dicsőségére ebben a sötét világban. Mikor az égre nézel és látsz egy csillagot, jusson eszedbe, hogy Isten lát téged. A Mindenható Isten szeret téged, kedves vagy előtte, és mint szentet, különválasztott téged.

Talán soha nem fogod a legvagányabb ruhákat hordani, de megmutathatod az Ő kedvességét, szeretetét, jóságát ebben a sötét világban. Meglepő módon hasonlítasz a megváltás Istenéhez. Isten azért választott ki, hogy megmutasd ennek a világnak, hogy sosem utasítja el azt, aki Krisztust Úrnak vallja, mert Jézus emberré lett, hogy megmentsen minket a bűntől és a szégyentől.  Ebben van a Megváltás.

Kislány, húzd ki magad és mosolyogj! Jézus mindörökre megszabadított téged attól, hogy meg kelljen felelned a világ elvárásainak. Krisztusban elfogadásra találunk, és átérezhetjük az Ő öröme teljességét és bővölködő életet élhetünk, bárhol vagyunk.

Körül vagy véve megtört emberekkel, akik még mindig el vannak veszve a bűn szorításában. Isten azért választott ki téged, hogy megmutathasd Megváltód csodálatos világosságát mindenkinek, akivel csak találkozol.

Lyli Dunbar szeret a férjével karaokezni a kocsiban, elmélyedni a Bibliatanulmányozásban a lányokkal, és egyszerre 12 könyvet olvasni.  Író, előadó, és mentor, akinek legégetőbb vágya, hogy megismerje Jézust, és megismertesse Őt másokkal.  Keresd meg őt a lylidunbar.com oldalon, ahol elegendő üzemanyagot találsz majd az erdőtűz intenzitású hithez.  Lylit továbbá megtalálod Facebookon, Instagramon, és Pinteresten is.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/chosen-2/
Fordította: Gál Ruth
Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .