Elfogadott

Ahogyan Krisztus elfogadott titeket, ti is úgy fogadjátok el egymást! Ez dicsőséget hoz Istennek.”   – Róma 15:7

Januárban töltöttem be a harmincat, és ha van valami, ami eddigi életem során teljesen bénítóan hatott rám, az az emberek elutasítása. Gyerekkoromban mindig úgy éreztem, hogy kilógok a sorból – néhány csoporthoz túl sok voltam, másokhoz túl kevés. Mindig nagyobb voltam a kortársaimnál, ezért nemigen fogadtak el engem, pont úgy, ahogy az idősebb gyerekek sem. Egy nap Isten felnyitotta a szememet, hogy úgy lássam magam, ahogyan Ő lát engem. A föld alapjainak lefektetése előtt már kiválasztott engem. Még mielőtt megszülettem volna Krisztus vállalta a keresztet, hogy halálával és feltámadásával biztosítsa, hogy Isten teljesen és tökéletesen, minden hibámmal együtt is elfogadjon engem.

Amikor őszintén, magunkat és az életünket Neki adva Isten elé járulunk, Ő magáénak fogad minket. A Biblia azt mondja, hogy a mennyben örvendeznek, ha egy bűnös megtér.

Nem számít, milyen hibáid vannak, nem számít, milyen hiányosságaid vannak, nem számít a bőröd színe, nem számít az intellektusod, hogy milyen oktatásban részesültél, hogy alacsony vagy-e vagy magas, hogy szegény vagy-e vagy gazdag, ha a hitedet Krisztusba helyezed, akkor Isten leánya vagy. Isten leányaként pedig elfogadásban van részed, mert Ő úgy lát és kezel téged, mintha a sajátja lennél.

Most, hogy Isten elfogadott minket, mi legyen a válaszunk?

Először is, adjunk hálát az elfogadás nagylelkű ajándékáért a világmindenség Királyának. Ez olyan kegyelem, amit sosem tudunk visszafizetni. Köszönöm, Jézus!

Másodszor, fogadjuk el egymást őszintén, szeretettel, ugyanazzal a kegyelemmel, amelyet mi is megkaptunk. A másik elfogadása azt jelenti, hogy befogadjuk az otthonunkba és a szívünkbe, megosztjuk vele az ételünket és tevékenységeinket. Jézus tökéletes példa arra, hogyan kell elfogadni a másikat függetlenül attól, kicsoda ő. A Biblia azt mondja, hogy úgy szeressük felebarátainkat, mint magunkat, Krisztus pedig senkivel nem volt előítéletes, ezért mi se legyünk azok. Mindannyian Istentől elválasztott bűnösök voltunk, de Krisztus visszavezetett minket Hozzá. Ezért nekünk is teljes kegyelemmel és elfogadással kell szeretnünk egymást.

Ha elfogadjuk egymást úgy, ahogy Isten elfogadott minket, ezzel Neki adunk dicsőséget.  Mindig Istennek akarom adni a dicsőséget, és ily módon ezt meg is tehetem.

A világ megosztott, és tudom, hogy milyen nehéz elfogadni másokat. Az első gyülekezetek is küzdöttek azért, hogy egység legyen a zsidók és a pogányok között. Nem vagyunk egyedül az egységességért vívott harcban, tisztelnünk kell és örömmel fogadni mindenkit, aki hisz Krisztusban. Mindent meg kell tennünk azért, hogy ne kivételezzünk egyesekkel, úgy, hogy töltsünk időt azokkal is, akikkel egyébként nem beszélgetnénk, minimalizáljuk a köztünk lévő különbségeket, találjunk közös alapot Krisztus követésére. Így tudsz elfogadni másokat úgy, ahogy Jézus elfogadott téged, dicsőséget hozva ezzel Istenre. 

Drága Atyám, köszönöm, hogy sajátodnak fogadtál engem. Ez egy olyan kiváltság, amit nem érdemeltem meg, amit nem tudok visszafizetni, de amiért nagyon hálás vagyok. Szeretném, ha az életem mindig Rád hozna dicsőséget, ezért ma és mindenkor segíts, hogy az otthonomba és a szívembe tudjak fogadni másokat, hogy szeretettel és kegyelemmel forduljak hozzájuk. Jézus nevében. Ámen.

Ebosereme Aifuobhokhan Nigériában él. Szenvedélyesen olvassa és szereti Isten szavát. Ő vezeti a Hausa fordítócsapatot a Szeresd Nagyon Istent családban és minden anyagot lefordítanak Hausa nyelvre, amit világszerte több, mint 40 millió ember beszél. Emellett a Szeresd Nagyon Istent Bátorító és Imaharcos csoportjaiban is szolgál. Ha megkérdezzük, mi az életcélja, mindig azt mondja: „Jézusra mutatni fel.” Egyedülálló, Istent szereti a legjobban. Mammográfus és radiológus a Nigériai Edo állam Egyetemi Kórházában.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/received/
Fordította: Szabó Eszter
Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .