Elpecsételve, biztonságban

Mi a biztonságérzeted forrása?

A családod? A barátaid? A kapcsolataid? A jövővel kapcsolatos terveid?

Egy mostanában készült felmérés szerint a nők 60%-nak heti rendszerességgel támadnak fájdalmas, önkritikus gondolatai a bizonytalanság miatt.

Ha számba vesszük, hogy ebben a kaotikus és állandóan változó világban mi mindennel kell egy nőnek szembenéznie, nem meglepő, hogy olyan sokunkat terhel le a bizonytalanság nap mint nap.

„Mert Isten az, aki Krisztusban veletek együtt megerősít minket és különleges módon megáldott bennünket.  Meg is jelölt minket a pecsétjével, és szívünkbe adta a Szent Szellemet, aki örökségünk előlege és biztosítéka.”2 Korinthus 1:21-22

Mi a megoldás a bizonytalanságra és a változékonyságra ebben a bizonytalan, kaotikus világban?

Azok, akik hisznek Jézus Krisztusban, csak Istenben lelhetnek választ erre a kérdésre.

Attól a pillanattól kezdve, hogy valaki Jézusba helyezi a bizalmát és a reménységét, Isten elpecsételi őt az ígért Szent Szellemmel.

Amikor Isten ránk helyezi a pecsétjét, a Szent Szellemet, akkor azt is kijelenti, hogy örök időkre hozzá tartozunk.

Isten pecsétje a biztonság forrása. Sosem hagy cserben, mert Isten nem vall kudarcot.

Ha egyszer elpecsételt minket, akkor biztosak lehetünk abban, hogy Isten kiválasztott minket.

Ha egyszer elpecsételt minket, biztosak lehetünk Isten nekünk tett ígéreteiben.

Ha egyszer elpecsételt minket, biztosak lehetünk a célban, amit Isten kijelölt számunkra.

Ha egyszer elpecsételt minket, biztosak lehetünk abban, hogy Ő védelmez minket.

Nem csupán ideig-óráig.

Nem csak addig, amíg „jók” vagyunk.

Örökkön örökké.

Isten aktív, bensőséges és személyes kapcsolatot szeretne ápolni minden leányával, még azokon a napokon is, amikor mi nem szánjuk oda magunkat Neki.

Ti is hallottátok az igazság üzenetét, üdvösségetek örömhírét, és hittetek Krisztusban. Isten pedig Krisztusban megjelölt benneteket egy különleges jellel: a megígért Szent Szellemet adta nektek is.” – Efézus 1:13

Ha a körülményeink bizonytalanok, vagy amikor fájdalmat hoz az élet, emlékezzünk arra, hogy Isten örökre elpecsételt minket.

Ha küzdünk a bizonytalansággal, amit elkerülhetetlenül magával hoz az élet, menedékre lelhetünk a „személyazonosító okmányunkban”, amit a mi Mindenható Atyánk hitelesített. Ilyenkor gondoljunk gyorsan arra, hogy Isten örökké tartó, feltétel nélküli szeretetet ígért nekünk, és biztosan megállhatunk abban az igazságban, hogy Isten az erőnk, a stabilitásunk és a biztonságunk forrása mindörökké.

A világ változhat, de Isten nem fog.

Az emberek cserbenhagyhatnak, Isten azonban nem fog.

Lehet, hogy te és én küszködhetünk az életben, Isten nem fog.

Nem számít, mit teszünk vagy mekkorát bukunk, Isten népe örökre tökéletes biztonságban van Isten szeretetében.

Ha Isten elkötelezte magát arra, hogy folyamatosan biztosítson téged afelől, hogy örökre az Övé vagy, te mennyire kötelezed el magad amellett, hogy elhidd, ez tényleg a tiéd?

Milyen küzdelem, csalódás vagy bánat vesz rá arra, hogy kételkedj az Istennel való örök biztonságban? Hogyan imádkozhatunk érted, amint mostantól kezdve egyedül Istent keresed, hogy biztonságot és stabilitást találj az életedben?

Béke és kegyelem veled,

Terria Moore a Szeresd Nagyon Istent bátorító csapatában szolgál. Georgiában született, de jelenleg férjével Virginiában él. Szeret szunyókálni, Oreót enni és különösen szereti Jézust. Szenvedélye, hogy lángra lobbantsa az ezredforduló nemzedékében született nők szívét, hogy ők is Isten igazságába kapaszkodjanak. Napközben fáradhatatlanul szolgál a helyi katonai kórház betegei mellett. Éjszakánként szeret olvasni és írni azokról a leckékről, amiket Isten tanított neki élete során. Terria életének sokszor túlzsúfolt körülményei ellenére, Isten mindig erősen és szeretetteljesen jelent meg a számára.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/sealed-and-secure/
Fordította: Szabó Eszter
Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .