Kegyelemben élünk

„Most tehát Isten elfogadott bennünket a hitünk alapján. Ezért Urunk, Jézus Krisztus által békességben élünk vele.”Róma 5:1

Hosszú ideig tartott, míg megbékéltem a lánnyal, akit a tükörben látok. Egy feleség, anya és barát néz vissza rám. Gyakran lekicsinyeltem őt a súlytöbblete miatt, és mivel közel sem tökéletes. Látom és ismerem, mi nyugtalanítja, mik a titkai, miért szégyelli magát. Tudom, mit rejt a maszkja a kifestett arca mögött, és egy bűnöst látok, nem pedig egy szentet.

Fontosabb ezeknél, hogy vajon mit lát Isten, amikor rám néz.

Meglepő lehet a válasz! Semmi sincs rejtve mindenható Istenünk elől, azonban Jézus áldozata miatt Isten a hívőket igaznak és bűntől mentesnek látja. Jézus egyszer és mindenkorra megfizette az adósságunkat.

„Krisztus sohasem vétkezett, de Isten őt bűnért való áldozattá tette. Azért történt ez, hogy mi pedig Krisztus áldozata által elfogadhatóvá váljunk Isten számára.”2 Korinthus 5:21

A Róma 5:1 szerint. „… Isten elfogadott bennünket a hitünk alapján. Ezért Urunk, Jézus Krisztus által békességben élünk vele.”

Igaznak neveznek minket. Kiválasztottak és megváltottak vagyunk, Isten gyermekei (1 János 3:1). „Isten szeret titeket, és kiválasztott benneteket a maga számára, hogy szent népévé tegyen!” (Kolossé 3:12)

A világ könnyen ítélkezik, és gyakran mi vagyunk saját magunk legszigorúbb kritikusai. A teremtő Isten viszont kedvesen tekint ránk – ez az a kegyelem, mely életünk alapja.

Feladatul tűzöm ki magam elé (és téged is erre hívlak), hogy megértsem, ki vagyok Krisztusban, azután nézzem meg a lányt a tükörben és elhiggyem, amit látok.

Sara Lindsey egy nyugat-texasi lány. Több, mint 16 éve szereti férjét és nagy örömét leli abban a mindennapi káoszban, amit négy kicsi gyermekük nevelése és tanítgatása jelent. Hivatását tekintve orvos és az MRI képalkotó diagnosztikára szakosodott. Támogató barát, aki nemzetközi szinten is építi a kapcsolatait. Szíve nyitott más asszonyok és családok bátorítására és szenvedélyes küldetése a Bibliafordítás.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/the-grace-on-which-we-stand/
Fordította: Kormosné Debreceni Zsuzsa
Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .