Bevezetés a Ki vagyok Jézusban? c. tanulmányhoz

Az identitás azt fejezi ki, hogy egy személyt vagy dolgot hogyan határozunk meg, akár ő határozza meg saját magát, akár mások őt. Identitásunkat könnyű meghatározni a családunk, hivatásunk, barátaink, hobbink vagy a nemzetiségünk fényében. Gyakran a cselekedeteink, beszédünk, vagy a hírnevünk fejezi ki az identitásunkat. Tudatosan és öntudatlanul is alakítjuk az identitásunkat. Mindannyian rendelkezünk saját identitással, de nehéz hajszálpontosan megmondani, hogyan alakul ki az identitásunk és miért éppen úgy határozzuk meg önmagunkat, ahogyan tesszük. Aligha tudható, hogy az identitásunk valódi-e vagy tévesen azonosítottuk önmagunkat.

Ha nem tudjuk, kik is vagyunk valójában, akkor nem tudjuk azt az életet élni, amire rendeltettünk. Krisztusban az identitásunk bizonyos és nem változik. Életünk magán hordozza az Ő életének, halálának és feltámadásának jelét. A kereszten elvégzett műve által megváltoztunk, az övéinek jegyzett el minket.

Krisztus áldozata által új emberré lehetünk. Ő megfizette a bűneink árát, hogy mi bűntudat vagy szégyen nélkül élhessünk. Elfedezte a vétkeinket, és újjáteremtett minket. Őbenne bocsánatot nyertünk, áldozata által igazakká lettünk. Kihozott korábbi életünkből és elpecsételt minket az övéiként az örök életre.

Habár ezt többnyire nehezen tudjuk elhinni, Krisztusban az identitásunk szilárdan megmarad. Kiválasztott minket, megmentett, és soha nem hagy el. Ha Isten gyermekei vagyunk, akkor örökre biztonságban vagyunk Őbenne.

Miközben a krisztusi identitásodat tanulmányozod, kérd Istent, hogy mutassa meg szeretetét irántad. Kérd Őt, hogy tárja fel az életedben azokat a területeket, amelyeken nehéz elfogadnod az igazságát. Isten vágyik arra, hogy megértsd, ki vagy Őbenne. Keressük együtt Igéjében az igazságot arról, hogy kik vagyunk Jézusban.

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .