Életadó barátság

A barátság szépsége abban rejlik, hogy megoszthatod az Istentől kapott életed másokkal, és téged is körbevesznek olyanok, akik segíthetnek, hogy élvezd ezt a földi életet és eligazodj benne. A hívő barátok pedig még csodálatosabbak, hiszen segíthetjük egymást a kegyelem útján.

Szükségünk van másokra a kiteljesedett élethez.

Introvertált vagyok, és nagyon nem bánom, ha egyedül vagyok. Igazából, bár nem vagyok remete, szeretek egyedül lenni. De szeretem a barátaimat is, és amikor összejövünk, az élet egy kicsit naposabbnak, a terhek pedig kissé könnyebbnek tűnnek. Nevetünk, együtt eszünk, moziba járunk, zenéről beszélgetünk, játékokat játszunk, szervezési tippeket és gyermeknevelési tanácsokat kapunk. Vannak barátok, akik együtt nyaralnak, mások pedig együtt szeretnek kisétálni a kistermelők piacára. Beszélgetünk, nevetünk, sírunk, és talán még vitatkozunk is, de az élet gazdagabb, élvezetesebb, mert vannak barátaink. Ez jó. Erre teremtettek bennünket.

De szükségünk van egymásra a szellemi életünk gyarapodásához is.

Szükségünk van másokra a kegyességhez.

Barátokra van szükségünk ahhoz is, hogy a hívő életünk kivirágozhasson. A Róma 12. szerint arra vagyunk hivatottak, hogy keressük a szeretetet és a jóságot, imádkozzunk egymásért, és törekedjünk a békére. Ezt Jézus és más, nálunk érettebb keresztények példáján keresztül tanuljuk meg.

Azt az elhívást kaptuk, hogy példaként szolgáljunk a körülöttünk lévők számára abban, ahogyan Istent tiszteljük és a felebarátainkat szeretjük.

Megragadhatjuk egymás kezét, ha látjuk, hogy valaki fáradt vagy kimerült. Segíthetünk egymásnak leküzdeni az akadályokat. Bátoríthatjuk és az igazsággal megerősíthetjük azokat, akik a harc közepette megrettenni látszanak.

Barátokként a célunk az, hogy lássuk egymást növekedni a kegyelemben és a Menny kapujába erősen, buzgón, imádattal telve és Istent szeretve megérkezni.

Barátkozni másokkal, akik megvallják Krisztust, soha nem időpocsékolás. Ez egy olyan dolog, amit magunkkal vihetünk az örökkévalóságba. Amit barátságként kezdesz itt a földön, azt folytatni fogod a Mennyben is, ott azonban tökéletes lesz.

Jézusra nézve,

Jen Thorn Németországban nőtt fel, a tizenéves korát Afrikában töltötte misszionárius szüleivel. Amerikában járt egyetemre és a chicagoi Moody Biblia Intézetben tanult, ahol megismerte a férjét. Huszonkét éve házasok és négy gyermekük van. Jen Chicago külvárosában lakik, ahol a férje a Megváltó Közösség pásztora. Jent szenvedélyesen érdekli a teológia és annak a mindennapi élettel való kapcsolata.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/life-giving-friendship/
Fordította: Szaniszló Tünde
Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .