Hűséges barátod van

Az egyik örök kedvenc slágerem James Taylor „You have Got a Friend” (Van egy barátod) című dala. Ha hallom a rádióban a balladát, azonnal felhangosítom, és énekelni kezdek. Szeretem a szövegét, de szavai nem mindig voltak igazak az életemben. Szeretném, ha szó szerint becsukhatnám a szemem, és egy barátra gondolhatnék, amikor nehéz helyzetben vagyok, majd nézhetném, ahogy valaki szalad, hogy segítő kezet nyújtson.

Remek elmélet, de ésszerűtlen elvárás. Az igazság az, hogy néha „felhívok egy barátot”, hogy választ kapjak problémáimra, majd egy kimerült nő küld nekem egy SMS-t két nappal később. Barátaim beteg kisgyermekekkel, gyengélkedő idős szülőkkel és rengeteg mosnivalóval vannak elfoglalva. Nem én vagyok az egyetlen, akit elárasztanak a gondok.

És legyünk őszinték, néhány barát remekül szerepel a kávézásokon és a karaoke partikon, de ha hirtelen már nem te vagy a buli lelke, nem tudják, hogyan kezeljék a bánatod. A „napsütéses” cimborák nem képesek mit kezdeni a sok hirtelen esővel, ezért úgy döntenek, hogy nem szólnak semmit, vagy inkább meg sem jelennek az esernyővel. A bánat évszakának végigjárása megtanítja neked, hogy néhány ember kizárólag a „jó időjárásban” barát.

Megtanultad már ezt a szomorú leckét? Talán arra számítottál, hogy valaki segít összeszedni magad, és végül csak még rosszabb lett? Kedvesem, az Úr Jézus tudja, mit érzel! Egy kegyetlen kereszten halt meg, miközben minden barátja elhagyta. Senki sem érti jobban az árulást és a veszteséget, mint a mi Megváltónk. Megoszthatod Vele csalódásodat, és bízhatsz benne, hogy számon tartja minden könnyed (Zsoltárok 56:8).

Jézusban hű barátra lelhetünk. Ő soha nem hagy el és nem hagy cserben. Ezért bizalommal mondhatjuk: „Az Örökkévaló megsegít engem, nem félek. Ember mit árthat nekem?” (Zsidók 13:6). Áldozatkész Megváltód soha nem túl elfoglalt ahhoz, hogy kielégítse a szükségeidet. Azt is tudja kezelni, ha egy rakás szerencsétlenségnek érzed magad, és mindig az életet fogja hirdetni neked.

Jézus örökké az az igazi barát lesz, „aki hűségesebb a testvérnél” (Példabeszédek 18:24). Kiálthatod hatalmas nevét éppen ebben a pillanatban, bárhol is vagy, és bízhatsz benne, hogy veled van. Télen, tavasszal, nyáron vagy ősszel – csak annyit kell tenned, hogy hívod! Segítőd biztosan eljön az Ő vigasztalásával, hogy még a legsötétebb éjszakádat is világossággal töltse be.

/Lyli Dunbar/

Lyli Dunbar szívesen énekel vidám karaoke dalokat a férjével autókázás közben, szeret elmélyülni a lányokkal a Biblia tanulmányozásában és egyszerre tizenkét könyvet olvasni. Íróként, tanítóként és bibliai életvezetési tanácsadóként feladata, hogy a futótűzszerű hit üzemanyagával bátorítsa a megtört szívűeket. Nézz be te is egy kis napi üzemanyagért a lylidunbar.com-ra vagy vedd fel vele a kapcsolatot Facebookon, Instagramon vagy Pinteresten.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/youve-got-a-faithful-friend/
Fordította: Szaniszló Tünde
Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .