Figyelmeztető jelzések

Nem hinném, hogy létezik ennél pontosabb idézet a barátságról: „Mutasd meg, kik a barátaid, és én megmutatom, milyen jövő vár rád.”

A barátság valóban nagy dolog.

Sokat áldozunk életünkben (vagy ösztönöznek minket erre) oktatásra és képzésre, többek között szakképzésre, zenetanulásra, fitnesz edzésre, járművezetésre, házassági felkészítésre stb., viszont egy olyan fontos dolgot, mint a barátság, lényegében magunknak kell kiokoskodni már egészen kicsi korunktól kezdve. Emlékszem, amikor hazajöttem az óvodából és mindent elmeséltem a szüleimnek az új „legjobb barátomról”. Az olyan tanácsokat, mint hogy „válaszd meg bölcsen a barátaidat”, csak öt-hat évvel azután kezdtem hallani, miután roppant felszínes szempontok alapján már kiválasztottam a barátaimat.

Egyértelmű, hogy hatással van ránk, kivel töltjük az időnket, kire hallgatunk és kinek engedünk beleszólást az életünkbe.

Az 1 Korinthus 15:33-ban erős és világos figyelmeztetést kapunk: ’Ne engedjétek magatokat becsapni! „A rossz társaság elrontja a jellemes embert is!”’

A korinthusiakat nem-keresztények befolyásolták, és meggyőzték őket arról, hogy élvezzék a világi örömöket, mivel nem hittek abban, hogy létezik a menny, ahová törekedni kellene.

Úgy kell élnünk, hogy mindig előre tekintünk az örökkévalóságra, másképp elveszítjük az örökségünket olyan dolgok miatt, amelyeket az adott pillanatban jónak érzünk vagy jónak hangzanak.

Mivel két kisgyermeket egyedül nevelő anya vagyok, mázsás súllyal nehezedik a szívemre az anyaság terhe. Habár úgy látszik és úgy érzem, hogy egyedül vagyok ebben a feladatban, az Úr közel van és Vele minden lehetségessé válik. Házasságtörés miatt futott zátonyra a házasságom, ami váláshoz vezetett és így egyedülálló anya lettem. Őszintén mondhatom, hogy ezeknek a szívfájdító tapasztalatoknak a következtében még szenvedélyesebben összpontosítottam az anyaságra. Ma már másképpen nevelem a gyermekeimet, és jobban szem előtt tartom az öröklétet, mint valaha.

Miközben a válási folyamat tartott, valódi, kemény leckéket kaptam a barátságról. Hamar megtanultam, ki az igazi barát, és ki forgolódik köröttem mindenféle rossz szándékkal. Kiderült, kik azok, akik velem harcolnak a becsületért, és kik azok, akik nem elég bátrak a küzdelemhez. Esetenként megdöbbentett, ahogyan minden alakult. Akikről azt gondoltam, hogy életre-halálra mellettem lesznek, nem tudtak kitartani. Az Úr azonban mellém adta a tökéletes társakat, akik készek voltak bemenni velem a sűrűbe.

Pontosan azt tanítom ma a kisgyermekeimnek a barátságról, amit az elmúlt pár évben megtanultam róla. Nekünk, szülőknek feladatunk, hogy a barátságra is megtanítsuk a gyerekeinket. Ha mi nem tesszük, akkor a világ fogja megtenni (a Biblia nagyon egyértelmű ebben a kérdésben).

A világnak nagy a csábítása, és az Úr a világgal való barátságot hűtlenségnek tekinti. Hűségesnek kell lennünk az Istennel való kapcsolatunkban.

Vajon az életedben lévő nők az Úr útján visznek előre? Felemelő és életadó a beszédük? Utánad mennek és számonkérnek, ha és amikor utat tévesztesz? Veled harcolnak? Hosszan tűrnek érted?

Fel kell tennünk ezeket a fontos kérdéseket. Bíztatlak, hogy készíts ma leltárt azokról, akiket az életedben az első helyekre tettél. Egyeseket esetleg ki kell tessékelni onnan. Feljogosítalak, hogy rendezd át a dolgaidat és sorold előre az életedben azokat a kapcsolatokat, amelyek Istenhez visznek közelebb. Nincs joga beleszólni az életedbe valakinek csak azért, mert húsz éve barátok vagytok.

Ha sárban hemperegsz, szennyes leszel. Ez tény.

Bölcsen kell választanunk.

Vállalkozóként, fényképészként, íróként, dicsőítésvezetőként és két gyermek egyedülálló édesanyjaként Kelli Trontel bebizonyította, hogy habár az életben gyakran gyász gyászt követ, a nehéz napok nem terítik le. Szenvedélye, hogy megossza másokkal, mennyire hűséges Isten akkor, amikor az élet vagy mások nem azok, hogy a dicsőítés lehet fegyver a kezünkben, és hogy Isten valóban segít megvívni a csatáinkat.

Forrás: https://lovegodgreatly.com/red-flags/
Fordította: Kormosné Debreceni Zsuzsa
Kép: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .